Παραίτηση της Διευθύντριας του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού
Σύλλογος ΠΕ "ο Περικλής"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παραίτηση της Διευθύντριας του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού

Άξια και αξιοπρεπής ενάντια στην « Αξιολόγηση »

Η συναδέλφισσα Δέσποινα (Ντέσσυ) Παναγιωτοπούλου, Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού υπέβαλε την παραίτησή της από τη θέση ευθύνης την οποία κατείχε αρνούμενη « να συμμορφωθεί προς τα υποδείξεις » των νόμων που « αποτελούν έναν αντιδραστικό μοχλό που διαταράσσει τη συνοχή των συλλόγων διδασκόντων, προωθεί τη χειραγώγηση, τις  ελαστικές σχέσεις εργασίας των εκπαιδευτικών και αποδομεί τα  ποιοτικά χαρακτηριστικά των αξιών και των οραμάτων των σχολικών μονάδων με την κατηγοριοποίησή τους. »

Η πράξη της αυτή επιβεβαιώνει τη συνεπή στάση της στο πλευρό των συναδέλφων της εκπαιδευτικών του σχολείου της που εξέφρασαν αποφασιστικά την αντίθεσή τους στην εφαρμογή της Αξιολόγησης και την ανυποχώρητη συμμετοχή της στον αγώνα ολόκληρου του κλάδου.

Η συναδέλφισσά μας ως μάχιμη εκπαιδευτικός της τάξης επανέρχεται στη φυσική της θέση χωρίς ενδοιασμούς, χωρίς αναστολές και με απόλυτη τη συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στους μαθητές της που δικαιούται να τους κοιτάζει στα μάτια με καθαρή  συνείδηση. Το παράδειγμα της Ντέσσυ φανερώνει ότι το όραμα ενός Δημόσιου Σχολείου με συνθήκες Δημοκρατίας και Παιδαγωγικής Ελευθερίας για όλα τα παιδιά μπορεί να γίνει πράξη.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η  Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού με ομόφωνη απόφασή τους συνέταξαν πρακτικό μη συγκρότησης ομάδων εργασίας και τήρησαν την απόφασή τους. Στο σχολείο δεν ορίστηκαν ομάδες εργασίας.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου     

Η Πρόεδρος                                   Η Γεν. Γραμματέας                             
 Ηλέκτρα Μήτσουρα               Άννα Μάγια Σταυροπούλου


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.

«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Γιαβάση 7 -15242

Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318

http://www.syllogosperiklis.gr

[email protected]               Αγ. Παρασκευή,  10 Απριλίου  2014

Αρ. Πρωτ. 82

Προς: Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου  μας

 

σχετικά άρθρα

ΣΕΕΠΕΑ Αττικής: Έκπτωση στα ΚΤΕΛ Αττικής για την μεταφορά εκπαιδευτικών
ΣΕΕΠΕΑ Αττικής: Έκπτωση στα ΚΤΕΛ Αττικής για την μεταφορά εκπαιδευτικών
Ανακοίνωση ΣΕΕΠΕΑ Αττικής για 25% έκπτωση και τα δικαιολογητικά που χρειάζεται να προσκομίσει ο ενδιαφερόμενος/η μέλος του Συλλόγου
ΣΕΕΠΕΑ Αττικής: Έκπτωση στα ΚΤΕΛ Αττικής για την μεταφορά εκπαιδευτικών