Thumbnail
Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

 

Ανακοίνωση για την αναπλήρωση διδακτικών ωρών λόγω κατάληψης μέσα στις διακοπές του Πάσχα- Στάσεις εργασίας

Την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κάλεσε τους διευθυντές των σχολικών μονάδων για επιμόρφωση σχετικά με την αξιολόγηση. Για εκείνη την ημέρα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ είχαν κηρύξει απεργία και ήταν γνωστό πολλές μέρες νωρίτερα. Ήταν λοιπόν μέρα γενικής απεργίας και όμως αποφασίστηκε να γίνει η επιμόρφωση!

Η εκπαιδευτική κοινότητα έχει εκφράσει την αντίθεσή της στην αξιολόγηση που θα οδηγήσει σε νέες απολύσεις. Ήδη τα σεμινάρια των στελεχών της εκπαίδευσης πραγματοποιούνται στο υπουργείο παιδείας με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, με ρίψη χημικών και με βία. Οι εκπαιδευτικοί είναι έξω από το υπουργείο και αγωνίζονται για δημόσια δωρεάν παιδεία, για το δικαίωμα στην εργασία και για τα δημόσια κοινωνικά αγαθά.

Επιπλέον όπως έχουμε ήδη ενημερώσει με σχετική ανακοίνωση η Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών λόγω κατάληψης για τα σχολεία της περιοχής μας την Πέμπτη 24  και την Παρασκευή 25 Απριλίου. Έχουμε ήδη τονίσει ότι πρόκειται για μια υποκριτική και τιμωρητική απόφαση απέναντι στους μαθητές που αγωνίζονται και εκφράζουν από την αρχή της σχολικής χρονιάς σε όλη τη χώρα την αντίθεσή τους απέναντι  στο νόμο για το Νέο Λύκειο. Το υπουργείο παιδείας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του για τις χαμένες διδακτικές ώρες λόγω των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό, για τις καταργήσεις των τομέων της τεχνικής εκπαίδευσης, για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών, για τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις τμημάτων και σχολείων, για τα τμήματα των 30 μαθητών.

Οι εκπαιδευτικοί έχουν φροντίσει για την αναπλήρωση των μαθημάτων και ζητήσαμε την απόσυρση του σχετικού εγγράφου και της αντίστοιχης νομοθεσίας. Ο σύλλογος διδασκόντων σε κάθε σχολείο είναι αρμόδιος να αποφασίσει με ποιο τρόπο θα γίνει η κάλυψη των διδακτικών ωρών.

Η Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου κηρύσσει στάση εργασίας για την Πέμπτη 24 και την Παρασκευή 25 Απριλίου από 11:00 μέχρι τις 14:00. Η ΟΛΜΕ κηρύσσει αντίστοιχη στάση εργασίας από τις 08:00 μέχρι τις 11:00.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                        Η Γραμματέας

Ρούσσος Μιχάλης           Ρώϊμπα Φωτεινή    


Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

[email protected]

[email protected]
http://b-elme-dwd.blogspot.gr/

10/04/2014

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες ταυτότητες: Πότε λήγει η διορία για αλλαγή και πόσο κοστίζει η έκδοση

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 4/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκαλοσ
Σε οικονομική ασφυξία οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Πάνω από 35 μέρες απλήρωτοι
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής καταγγέλλει τις καθυστερήσεις στην καταβολή του επιδόματος ανεργίας προς τους αναπληρωτές...
Σε οικονομική ασφυξία οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Πάνω από 35 μέρες απλήρωτοι
Σάμος, η φωτογραφία του διευθυντή που κατηγορείται για βιασμό
Φρίκη δίχως τέλος στη Σάμο: Για σεξουαλική κακοποίηση 20 ανηλίκων κατηγορείται ο γυμνασιάρχης
Βαρύτατες κατηγορίες για βιασμό, κατάχρηση και πορνογραφία ανηλίκων - Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του
Φρίκη δίχως τέλος στη Σάμο: Για σεξουαλική κακοποίηση 20 ανηλίκων κατηγορείται ο γυμνασιάρχης
Χαλκιδική - Παραλίες
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Νεκρός 46χρονος λουόμενος στην παραλία της Σάρτης
Άμεσα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, όπου, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, διαπιστώθηκε ο θάνατός του
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Νεκρός 46χρονος λουόμενος στην παραλία της Σάρτης
ellinomatheia_0.jpg
Ζαχαράκη: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Εξετάσεων Πιστοποίησης Ελληνομάθειας Μαΐου 2025
Πάνω από 11.000 υποψήφιοι συμμετείχαν στις εξετάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό – Τα πιστοποιητικά αναμένεται να αποσταλούν έως τα τέλη Σεπτεμβρίου
Ζαχαράκη: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Εξετάσεων Πιστοποίησης Ελληνομάθειας Μαΐου 2025