Σύλλογος ΠΕ "Κ. Σωτηρίου": Ολοι στην ΓΣ στις 31/3 -Θα ακυρώσουμε την αυτοαξιολόγηση και τη νέα εγκύκλιο
Σύλλογος ΠΕ "Κ. Σωτηρίου"

Οι μάσκες έπεσαν!!! Το Υπ. Παιδείας «αποφασίζει και διατάσσει»

Συντονισμένα και συλλογικά να απαντήσουμε στη νέα «επιστράτευση» των  εκπαιδευτικών

Όλοι στην έκτατη  ΓΣ του συλλόγου τη Δευτέρα 31/3 στις 7μμ στο 3ο Κορωπίου

28-29-30/3 ακυρώνουμε τα σεμινάρια της ντροπής. Όλοι την Παρασκευή στις 2μμ  στο υπουργείο παιδείας. 3ωρη στάση εργασίας για τη συμμετοχή των συναδέλφων

Το Υπ. Παιδείας, υπό το κράτος του πανικού μπροστά στο ογκούμενο κύμα άρνησης των σχολείων να συγκροτήσουν ομάδες εργασίας για την αυτοαξιολόγηση, προχώρησε σε μια κίνηση επίδειξης πυγμής με υπογραφή από τον ίδιο τον υπουργό Παιδείας της 3ης κατά σειρά εγκυκλίου για την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης όπου υποχρεώνει τους δ/ντες σχολικών μονάδων, εφ όσον δεν αποφασίσουν οι σύλλογοι διδασκόντων τη συγκρότηση ομάδων εργασίας,  να προχωρήσουν σε ανάθεση οι ίδιοι!!! Μάλιστα ζητά από τους περιφερειακές διευθυντές να αποστείλουν, μέχρι 11-4-2014, στο γραφείο του διευθυντή του υπουργού πίνακα με τα σχολεία στα οποία τυχόν δεν έχει ολοκληρωθεί η συγκρότηση των ομάδων εργασίας!!!

Η εγκύκλιος ανακοινώνεται 24/3 το απόγευμα, μέρα  που το μεγάλο κύμα απόρριψης της συγκρότησης ομάδων εργασίας που εκδηλώνεται σε όλη τη χώρα, φουσκώνει επικίνδυνα με τις αποφάσεις εκατοντάδων σχολείων σε όλη τη χώρα που συνεδρίασαν αυτή τη μέρα και απειλεί να γίνει τσουνάμι που θα συμπαρασύρει τη συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων και θα πνίξει τα σχέδια του υπουργείου για την αυτοαξιολογηση και την αξιολόγηση.

Τα ψέματα τελείωσαν. Ο υπουργός ομολογεί την ήττα του και επιχειρεί να παίξει το τελευταίο του χαρτί με την πιο σκληρή καταστολή χουντικής έμπνευσης  και την κατάργηση κάθε δημοκρατικής λειτουργίας στα σχολεία.

Ο υπουργός, που πριν από λίγες μέρες μιλούσε σε συνέντευξή του για το «κύκνειο άσμα» κάποιον συνδικαλιστών απομονωμένων και την πλατιά πλειοψηφία των εκπαιδευτικών η οποία στηρίζει τις αλλαγές του, ξεφτιλίζεται και προχωράει στο δικό του «κύκνειο άσμα» παραδεχόμενος δημόσια ότι η πολιτική του για την αυτοαξιολόγηση και την αξιολόγηση και τη διάλυση του δημόσιο σχολείου και την υποταγή του στις ανάγκες της αγοράς δεν υποστηρίζεται ούτε από μια σημαντική μειοψηφία και πως ο μόνος τρόπος για να την περάσει είναι να την επιβάλει με αυταρχικές άνωθεν αποφάσεις πραξικοπηματικά και με  την κατάργηση της αποφασιστικής αρμοδιότητας των συλλόγων διδασκόντων.

Προσπαθεί να σταματήσει το κύμα αντίθεσης των εκπαιδευτικών, να μην επιτρέψει να εκδηλωθεί η παραπέρα αντίθεσή τους και στα υπόλοιπα σχολεία, να υποχρεώσει όσα σχολεία εξέφρασαν την αντίθεσή τους να την πάρουν πίσω και να αποδεχτούν τις ομάδες και τελικά να επιβάλει τη σιγή νεκροταφείου στα σχολεία.

Τη μάχη αυτή την ξεκινήσαμε συλλογικά και ενωμένα. Εκφράστηκε :

 • με τις 601 υπογραφές και το 95% στο σύλλογό μας και με τις 58650 υπογραφές (93%) πανελλαδικά.
 • Με τις ακυρώσεις των σεμιναρίων για την αυτοαξιολόγηση πανελλαδικά και στο σύλλογο μας.
 • Με τις ακυρώσεις των σεμιναρίων για την αξιολόγηση στο υπουργείο όπου συμμετείχε δυναμικά και ο σύλλογός μας.
 • Με τις συνεδριάσεις σε 30 από τα 35 δημοτικά σχολεία, μέχρι τώρα, στο σύλλογο και την απόρριψη σε όλα της συγκρότησης των ομάδων εργασίας (στα 25 ΟΜΟΦΩΝΑ, στα 4 με μία αντίθετη ψήφο και στο 1 με 2 αντίθετες ψήφους) ενώ ήδη άρχισε να εκφράζεται η απόρριψη και στα νηπιαγωγεία.

Θα συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα ενωμένα και αποφασιστικά.- Θα μπλοκάρουμε την αυτοαξιολόγηση και την αξιολόγηση

 • Καλούμε όλα τα σχολεία να τοποθετηθούν αρνητικά στη συγκρότηση των ομάδων εργασίας και εκεί που δεν πρόλαβαν να συνεδριάσουν. Καμία συγκρότηση ομάδας ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΜΑΣ.
 • Καλούμε όλα τα σχολεία που συνεδρίασαν και απέρριψαν τη συγκρότηση των ομάδων εργασίας να καταγράψουν το πρακτικό της συνεδρίασης, ως οφείλουν, όπου δεν πρόλαβαν να το κάνουν.
 • Καλούμε τους δ/ντές να μην προχωρήσουν στην ανάθεση των ομάδων εργασίας και να περιμένουν τη συλλογική συζήτηση και τις αποφάσεις του συλλόγου και της ΔΟΕ τις επόμενες μέρες, ώστε συντεταγμένα και από κοινού να προχωρήσουμε και στα επόμενα βήματα.
 • ΌΛΟΙ και ‘ΟΛΕΣ στην έκτακτη ΓΣ τη Δευτέρα 31/3 στις 7μμ στο 3ο ΔΣ Κορωπίου
 • Το ΔΣ θα συμμετέχει την Τετάρτη 7 μμ. στο συντονισμό Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ στα γραφεία της ΔΟΕ. Καλούμε και κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο να παρευρεθεί.
 • Παρασκευή 28/3, Σάββατο 29, Κυριακή 30 Μάρτη, όλοι στο υπουργείο παιδείας ακυρώνουμε τα σεμινάρια της ντροπής.  Ο σύλλογος προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας για τη διευκόλυνση των συναδέλφων να συμμετέχουν στην κινητοποίηση (τελευταίες ώρες του πρωινού ή ώρες στο ολοήμερο ανάλογα με το πρόγραμμα του κάθε συναδέλφου).
 • Η ΔΟΕ  να προχωρήσει άμεσα σε αποφάσεις – αν είναι δυνατό κοινές με την ΟΛΜΕ, ώστε  να υπερασπιστούμε συλλογικά, εκπαιδευτικοί και διευθυντές, τις αποφάσεις των συλλόγων  διδασκόντων και να δηλώσουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν. Να προχωρήσει άμεσα σε έκτακτες ΓΣ και ολομέλεια προέδρων για την απεργιακή απάντηση μας και για κάθε ενέργεια μπλοκαρίσματος και της νέας πραξικοπηματικής ενέργειας της κυβέρνησης και του υπουργείου.
 • Καλούμε τους σχολικούς συμβούλους να δηλώσουν ανοιχτά και καθαρά ότι διαφωνούν με την ανάθεση.

Όλοι στον αγώνα για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής

και το μπλοκάρισμα της αξιολόγησης

 Για το ΔΣ του Συλλόγου


 

ΑΠ 59 /24-3-14                                                        Προς: ΔΟΕ, Σύλλογοι, τα μέλη 

σχετικά άρθρα

Γερμανία: Τοπικό κοινοβούλιο ψήφισε νόμο κατά των διακρίσεων - Αντιδρούν δεξιά, ακροδεξιά και αστυνομία
Γερμανία: Τοπικό κοινοβούλιο ψήφισε νόμο κατά των διακρίσεων - Αντιδρούν δεξιά, ακροδεξιά και αστυνομία
Στο Βερολίνο πλέον τα θύματα διακρίσεων - φυλετικών, θρησκευτικών, σεξουαλικών ή ακόμη και όσων σχετίζονται με αναπηρίες - θα έχουν πλέον τη...
Γερμανία: Τοπικό κοινοβούλιο ψήφισε νόμο κατά των διακρίσεων - Αντιδρούν δεξιά, ακροδεξιά και αστυνομία
Συνάντηση εργασίας του Προέδρου της ΕΘΑΑΕ Καθηγητή Περ. Μήτκα με τις αρχές του Δ.Π.Θ.
Συνάντηση εργασίας του Προέδρου της ΕΘΑΑΕ Καθηγητή Περ. Μήτκα με τις αρχές του Δ.Π.Θ.

Συνάντηση εργασίας με τις Πρυτανικές Αρχές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης είχε ο Πρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου της Εθνικής Αρχής...

Συνάντηση εργασίας του Προέδρου της ΕΘΑΑΕ Καθηγητή Περ. Μήτκα με τις αρχές του Δ.Π.Θ.