Thumbnail
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΨΗΦΙΣΜΑ

            Ένα ακόμη θύμα του απαράδεκτου πειθαρχικού νομοθετικού πλαισίου είναι ο συνάδελφος Μπουλογεώργος Στέφανος, καθηγητής στα Τρίκαλα. Ο συνάδελφος λόγω ιδιωτικών διαφορών, ευρισκόμενος σε δικαστική αντιδικία και ενώ εκκρεμούν δίκες, τέθηκε σε αργία.

            Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ συμπαραστέκεται στον συνάδελφο που έχει εμπλακεί σε αυτή την περιπέτεια και απαιτεί να διακοπεί άμεσα η αργία στην οποία έχει τεθεί μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι δικαστικές διαδικασίες.

            Το γεγονός αυτό επαναφέρει στο προσκήνιο της ανάγκη της τροποποίησης του πειθαρχικού δικαίου που με πολύ γενικό και σκόπιμα ασαφή τρόπο περιγράφει τις πειθαρχικές παραβάσεις, αφήνοντας τους εκπαιδευτικούς και όλους τους Δ.Υ. εκτεθειμένους σε κακόβουλες κατηγορίες και επιβάλλει αργία με πολύ μεγάλη ευκολία, αποδίδοντάς τους αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας.

            Διαμορφώνεται έτσι ένα ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας για τους Δ.Υ. που για όποια δράση ή πρωτοβουλία τους μπορεί να βρεθούν εγκαλούμενοι και να απειλούνται με πολύ σοβαρές πειθαρχικές κυρώσεις.

            Απαιτούμε από τα Υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης και Παιδείας να προχωρήσουν άμεσα στην αναμόρφωση των πειθαρχικών διατάξεων του Υπαλληλικού Κώδικα ώστε όλοι οι Δημ. Υπάλληλοι και οι εκπαιδευτικοί να μπορούν να εκτελούν τα καθήκοντά τους απρόσκοπτα και χωρίς την απειλή της κατηγορίας και της τιμωρίας που μπορεί να προέλθει από οποιονδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο άσχετο από την υπηρεσία του, μετατρέποντάς τον σε όμηρο και αντικείμενο εκβιασμών με απώτερο σκοπό τη διαμόρφωση ενός εκπαιδευτικού καθυποταγμένου στις κυβερνητικές εντολές και όχι υπηρέτη του δημοσίου συμφέροντος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κυριάκος Μητσοτάκης
«Εμφύλιος» στη ΝΔ: Η ΔΑΚΕ «αδειάζει» Μητσοτάκη για τη μονιμότητα στο Δημόσιο
«Επιστρέφουμε στη φαυλοκρατία του 1911» σημειώνει η ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
«Εμφύλιος» στη ΝΔ: Η ΔΑΚΕ «αδειάζει» Μητσοτάκη για τη μονιμότητα στο Δημόσιο
Πύργος: Εκκενώθηκαν σχολεία, πλημμύρισαν από την κακοκαιρία
Πύργος: Εκκενώθηκαν σχολεία, πλημμύρισαν από την κακοκαιρία
Σοβαρά προβλήματα καταγράφονται στον Πύργο Ηλείας από την έντονη βροχόπτωση – Πλημμύρισαν δρόμοι και σχολικές μονάδες (εικόνες και βίντεο)
Πύργος: Εκκενώθηκαν σχολεία, πλημμύρισαν από την κακοκαιρία
ρεύμα
Λογαριασμοί ρεύματος: Αυτή είναι η φθηνότερη ώρα για να κάνετε τις δουλειές σας
Πότε ανεβαίνει η τιμή του ρεύματος και πώς να μειώσετε τον λογαριασμό με σωστό προγραμματισμό
Λογαριασμοί ρεύματος: Αυτή είναι η φθηνότερη ώρα για να κάνετε τις δουλειές σας