Thumbnail
...προβλέπεται η μεταφορά θέσης των επιτυχόντων με σοβαρές παθήσεις (κατηγορία 5%) και σε μη αντίστοιχα Τμήματα ή Σχολές Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ.

Με τροπολογία η οποία ψηφίστηκε κατά τη ψήφιση του νόμου «Άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας χώρου παραστάσεων - Άδεια παράστασης» του Υπουργείου Πολιτισμού Αθλητισμού» προβλέπεται η μεταφορά θέσης των επιτυχόντων με σοβαρές παθήσεις (κατηγορία 5%) και σε μη αντίστοιχα Τμήματα ή Σχολές Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ.

Συγκεκριμένα:

Στο τέλος της παραγράφου 7 του άρθρου 34 του ν. 4186/2013 (Α’ 193), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, προστίθενται εδάφια ως εξής: «Κατ΄ εξαίρεση, οι ανήκοντες στην παρούσα κατηγορία επιτυχόντες δύνανται να μεταφέρουν τη θέση εισαγωγής τους σε μη αντίστοιχο Τμήμα ή Σχολή Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι., ανεξαρτήτως εάν πέτυχαν σε Πανεπιστήμιο ή Τ.Ε.Ι. Για τη μεταφορά της θέσης κατατίθεται αίτηση του υποψηφίου στο Τμήμα ή τη Σχολή υποδοχής, συνοδευόμενη με τα απαραίτητα δικαιολογητικά που αιτιολογούν τους λόγους της μεταφορά. Η μεταφορά πραγματοποιείται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του οικείου Τμήματος ή Σχολής υποδοχής, κατόπιν αξιολόγησης των ειδικών προσόντων του επιτυχόντος. Για τη μεταφορά της θέσης δεν ισχύει ο ποσοτικός περιορισμός του 5% και οι επιτυχόντες εγγράφονται στο Τμήμα ή τη Σχολή ως υπεράριθμοι.

Παραθέτουμε την παράγραφο 7 του άρθρου 34 του ν. 4186/2013 όπως αυτή διορθώθηκε με το δεύτερο εδάφιο της παρ. 7 του άρθ. 6 του ν. 4218/2013 στην οποία προστίθενται τα παραπάνω:

7. Κατ’ εξαίρεση των όσων ανωτέρω, οι επιτυχόντες των αναφερομένων στην παράγραφο 1 σχολικών ετών οι οποίοι κατέλαβαν θέση εισαγωγής με την κατηγορία του 5%, δύνανται με αίτησή τους να μεταφέρουν τη θέση τους σε αντίστοιχο Τμήμα ή Σχολή του Πανεπιστημίου εφόσον πέτυχαν σε Πανεπιστήμιο, ή ΤΕΙ εφόσον πέτυχαν σε Τ.Ε.Ι. Οι θέσεις που θα καταληφθούν από τους ανήκοντες στην κατηγορία αυτή επιτυχόντες, δεν θα υπάγονται στα ποσοστά που αναφέρονται στην παράγραφο 2 και κατά συνέπεια οι επιτυχόντες αυτοί θα καταλάβουν θέσεις φοίτησης καθ’ υπέρβασιν. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων θα καθορισθεί η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των ανωτέρω, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος.

 

Πηγή: Βουλή των Ελλήνων - τροπολογία

Παπαχαρίσης Σπύρος

Υπ. ΣΕΠ – ΚΕΣΥΠ Φλώρινας

 

ΠΗΓΗ: kesyp.flo.sch.gr/

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

covid-koronoios-emvolio.jpg
Στο μικροσκόπιο οι σπάνιες παρενέργειες των εμβολίων Covid – Τι αποκαλύπτει νέα διεθνής έρευνα
Περίπου 200 θάνατοι στην Ευρώπη συνδέθηκαν με θρομβώσεις και αιμορραγίες
Στο μικροσκόπιο οι σπάνιες παρενέργειες των εμβολίων Covid – Τι αποκαλύπτει νέα διεθνής έρευνα
ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ
Μ. Καρυστιανού: «Πριν το καλοκαίρι ανακοινώνουμε κόμμα – Μου πρότειναν μέχρι και το υπουργείο Δικαιοσύνης»
Η ιδρυτική πρωτοβουλία, οι αιχμές για Μητσοτάκη, Τσίπρα και Γεωργιάδη, η απάντηση στις κατηγορίες περί “ακροδεξιάς” και το παρασκήνιο των πολιτικών...
Μ. Καρυστιανού: «Πριν το καλοκαίρι ανακοινώνουμε κόμμα – Μου πρότειναν μέχρι και το υπουργείο Δικαιοσύνης»
εσδεπ
ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ: Καταγγελίες καθηγητών για εξευτελιστικούς ελέγχους στους 38 προσαχθέντες φοιτητές
Ο ΕΣΔΕΠ ζητά απαλλαγή από τις κατηγορίες και καταγγέλλει αυταρχισμό και εξευτελιστικές πρακτικές μετά τις συλλήψεις για προβολή ταινίας
ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ: Καταγγελίες καθηγητών για εξευτελιστικούς ελέγχους στους 38 προσαχθέντες φοιτητές
foitites-mathites-syllalitirio
Κλείνουν οι σχολές από αύριο – Φοιτητικό συλλαλητήριο στις 26 και 28 Φεβρουαρίου για τα Τέμπη
20 Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας αποφασίζουν αποχή και μαζική συμμετοχή στα Προπύλαια, με σύνθημα «Δεν ξεχνάμε – Δεν συγχωρούμε»
Κλείνουν οι σχολές από αύριο – Φοιτητικό συλλαλητήριο στις 26 και 28 Φεβρουαρίου για τα Τέμπη