Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απαράδεκτη η καθυστέρηση της εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών σχολικού έτους 2013-2014

            Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Α΄ Θεσ/νίκης Γιάννης Αμανατίδης, ζητώντας να μάθουν πότε τελικά θα εκδώσει το Υ.ΠΑΙ.Θ. την εγκύκλιο σχετικά με τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2013-2014.

            Στο κείμενο της ερώτησης επισημαίνεται ότι βάσει νόμου οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών για τις μεταθέσεις υποβάλλονται μέσα στο μήνα Νοέμβριο κάθε έτους και εκφράζεται η ανησυχία ότι  η μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση της εγκυκλίου θα έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση όλων των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών (ανακοίνωση μεταθέσεων, αποσπάσεις, προσλήψεις αναπληρωτών),  επιτείνοντας το αίσθημα ανασφάλειας των εκπαιδευτικών, αλλά και ανατρέποντας τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου.

             Οι βουλευτές ζητούν να μάθουν το λόγο της καθυστέρησης και καλούν τον Υπουργό να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία για την έκδοση της εγκυκλίου.

Αθήνα, 09 Δεκεμβρίου 2013

Στην Ελλάδα των ληγμένων τροφίμων που πρέπει να καταναλώσουμε, των ενεχυροδανειστηρίων, των μισθωτών και των συνταξιούχων που ο μισθός τους και η σύνταξή τους δεν φτάνει για το πρώτο πενθήμερο, των αστέγων, των παιδιών που λιποθυμούν, η Κυβέρνηση αυτή δεν πρέπει να έχει κανένα μέλλον. Οι εργαζόμενοι και ο λαός μας με τους αγώνες τους δεν θα επιτρέψουν τη συνέχιση αυτής της πολιτικής.
Κύριοι της Κυβέρνησης και της Συγκυβέρνησης, όσο πιο γρήγορα φύγετε, τόσο πιο λίγες θα είναι και οι καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα μας. Σε αυτό θα συμβάλουμε σαν ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο με όλες μας τις δυνάμεις και μέσα και έξω από τη Βουλή.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
«Όχι στα σχολεία πολλών ταχυτήτων» – Αντιδράσεις εκπαιδευτικών στην Άρτα για τις εξετάσεις PISA
Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί Άρτας: «Οι εξετάσεις ενισχύουν τον κοινωνικό ανταγωνισμό»
«Όχι στα σχολεία πολλών ταχυτήτων» – Αντιδράσεις εκπαιδευτικών στην Άρτα για τις εξετάσεις PISA
Τραγωδία στην Ηλιούπολη
Τραγωδία στην Ηλιούπολη: «Η μνήμη της να δίνει ελπίδα» - Η επιθυμία της οικογένειας της 17χρονης
Συγκλονίζει η οικογένεια της 17χρονης στην Ηλιούπολη – Η τελευταία επιθυμία μετά την τραγωδία
Τραγωδία στην Ηλιούπολη: «Η μνήμη της να δίνει ελπίδα» - Η επιθυμία της οικογένειας της 17χρονης