Thumbnail
Τα σχολεία υπολειτουργούν

Πειραιάς  6-10-2013 

Αριθ. Πρωτ.: 32

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ

“Η ΠΡΟΟΔΟΣ”

ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ & ΠΑΛΑΜΗΔΙΟΥ   Τ. Κ. 185 45 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ.: 210 4613836 - ΚΙΝ.: 6972210342-637114 024

 FAX.: 210 4613836 - 210 4615409

www.e-proodos.gr

[email protected]  

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Στην  Περιφέρεια Πειραιά  η συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων δεν λειτουργεί με πλήρες πρόγραμμα. Την ευθύνη για αυτή την κατάσταση την έχει αποκλειστικά το υπουργείο παιδείας.

·                     Δεν πραγματοποίησε ούτε έναν μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικού.

·                     Προσέλαβε ελάχιστους αναπληρωτές από τον τακτικό προϋπολογισμό και επιχειρεί κάθε πρόσληψη αναπληρωτή να γίνεται μέσω των χρονοβόρων και αντεργατικών προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Οι προσλήψεις συναδέλφων αναπληρωτών (εικαστικά, θεατρική αγωγή, μουσική, παράλληλη στήριξη) μέσω ΕΣΠΑ πραγματοποιήθηκαν την  1η Οκτωβρίου, ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

·                     Καθυστέρησε περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά να προχωρήσει στις υπηρεσιακές μεταβολές που αφορούν τους εκπαιδευτικούς (την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου ανακοινώθηκε ο τελευταίος, ως αυτή τη στιγμή, γύρος αποσπάσεων, ενώ και οι πρώτες ανακοινώθηκαν μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς).

·                     Εκκρεμούν ακόμη αποφάσεις για νέες αποσπάσεις (ή μετατάξεις;) συναδέλφων (Αγγλικά, Γυμναστική κλπ) από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

·                     Η πολιτική της λιτότητας και των μηδενικών διορισμών έχει οδηγήσει σε διάλυση και τις διοικητικές υπηρεσίες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.  Ως  αποτέλεσμα οι τοποθετήσεις των  συναδέλφων εικαστικών, μουσικής, θεατρικής αγωγής και παράλληλης στήριξης δεν προβλέπεται να ολοκληρωθούν πριν τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου.

Την ίδια στιγμή οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης μέσα από το survey ελέγχουν εξονυχιστικά τα ωράρια των εκπαιδευτικών. Στη συνέχεια πολλά σχολεία  δέχονται τις επανειλημμένες τηλεφωνικές οχλήσεις τους για τις καταγραφές του συστήματος.  Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις το ύφος του ελέγχου ξεπερνάει τα όρια του επιτακτικού. Για να ολοκληρωθεί ο έλεγχος, τριμελής αντιπροσωπεία ελεγκτών επισκέφτηκε, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, τα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά. Έλεγξε ωρολόγια προγράμματα, άνοιξε φακέλους εκπαιδευτικών και αποχώρησε για να συντάξει  το πόρισμά της.

Θεωρούμε πρόκληση τη στιγμή που τα σχολεία υπολειτουργούν και τα πραγματικά ωρολόγια  προγράμματα συντάσσονται όπως - όπως με όσους εκπαιδευτικούς υπάρχουν - και όχι με όσους χρειάζονται -,  η κυβέρνηση να στρέφει το ενδιαφέρον της στον έλεγχο, λες και τα σχολεία κινδυνεύουν από τους εκπαιδευτικούς και όχι από τη λιτότητα και την κυβερνητική ολιγωρία, αν  όχι αδιαφορία.

Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια αυτή της κυβέρνησης.    Η ευθύνη για την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου βαραίνει  την ίδια. 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

epidomata OPEKA plirwmi Avgoustos
Επίδομα 409 ευρώ κάθε μήνα από τον ΟΠΕΚΑ: Ποιοι το δικαιούνται και πώς γίνεται η αίτηση
Οικονομική στήριξη για ανασφάλιστους υπερήλικες χωρίς σύνταξη – Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια
Επίδομα 409 ευρώ κάθε μήνα από τον ΟΠΕΚΑ: Ποιοι το δικαιούνται και πώς γίνεται η αίτηση
σκακι
Η 7χρονη Σοφία Καλισκάμη κατέκτησε την Ευρώπη στο σκάκι: «Αντί για κούκλες, ζητούσε μια σκακιέρα»
Η μικρή πρωταθλήτρια από τον Πόρο σάρωσε στο European School Chess Championship 2026 και θεωρείται ήδη ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού...
Η 7χρονη Σοφία Καλισκάμη κατέκτησε την Ευρώπη στο σκάκι: «Αντί για κούκλες, ζητούσε μια σκακιέρα»
pencil
Εκπαιδευτικοί κατά κυβέρνησης για το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου»: «Τα σχολεία δεν χρειάζονται λύσεις βιτρίνας»
Κριτική για ελλιπή χρηματοδότηση και σοβαρά προβλήματα στις σχολικές υποδομές – «Η δημόσια παιδεία δεν είναι πεδίο χορηγιών»
Εκπαιδευτικοί κατά κυβέρνησης για το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου»: «Τα σχολεία δεν χρειάζονται λύσεις βιτρίνας»