Thumbnail
Βρισκόμαστε πλέον στο σημείο μηδέν και δεν υπάρχουν περιθώρια άλλα για αναβολές και παλινδρομήσεις.

ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ

*Του Τριαντάφυλλου Σερμέτη

Η δικομματική κυβέρνηση έριξε μαύρο στη δημόσια εκπαίδευση.Συνεχίζοντας το θεάρεστο έργο της διάλυσης του κοινωνικού ιστού της χώρας, ανέλαβε να χτυπήσει την καρδιά του έθνους που είναι η παιδεία του.Εκτός από τους 2500 εκπαιδευτικούς που θέτει σε διαθεσιμότητα οδηγεί 20000 μαθητές στο να μην έχουν τη δυνατότητα να φοιτήσουν στα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ.Διαφαίνεται πλέον και στον πιο καλόπιστο πολίτη αυτού του τόπου ότι αυτή η κυβέρνηση των ανδρείκελων είναι οι υπάλληλοι-εκτελεστές της διάλυσης μιας χώρας.

Βρισκόμαστε πλέον στο σημείο μηδέν και δεν υπάρχουν περιθώρια άλλα για αναβολές και παλινδρομήσεις. Χρειάζεται ο συνδικαλισμός να διαδραματίσει το πραγματικό ρόλο που του ανήκει, και να σταματήσει να δρα σπασμωδικά και να σπεκουλάρει σε σοβαρά θέματα,αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο για αβάσιμες κριτικές.Οι άνθρωποι που τίθενται σε διαθεσιμότητα παραζαλισμένοι από το «ξαφνικό θάνατο» αδυνατούν να δράσουν συντονισμένα υπακούοντας τυφλά σε προσκλητήρια φάλτσου ήχου προσπαθώντας να σώσουν ο,τιδήποτε.

Απαιτείται, άμεσα, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να διαπράξει το αυτονόητο. Να λάβει απόφαση για τη σύγκλιση της γενικής συνέλευσης των προέδρων των ΕΛΜΕ για να υπάρξει πανελλαδικός συντονισμός των κινητοποιήσεων.Ταυτόχρονα, οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, να κλήθουν σε πανελλαδική σύσκεψη από την ΟΛΜΕ, προκειμένου να εκλεγεί μια πανελλαδική συντονιστική επιτροπή και να κατευθύνει τις δράσεις των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.Με αποσπασματικές και σπασμωδικές τοπικές δράσεις το αποτέλεσμα είναι πενιχρό και παράλληλα γιγαντώνεται ο συνδικαλιστικός παραγοντισμός,εκμεταλλευόμενος την αγωνία και τον πόνο και έχει ως συνέπεια να διαστρέφει και να αποπροσανατολίζει σε πολλές περιπτώσεις τον αγώνα επιβίωσης των συναδέλφων.

Να παρθούν αποφάσεις από τη γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ, ότι εμείς οι εκπαιδευτικοί ενωμένοι και όλοι μαζί κάνουμε πλέον έναν αγώνα τιμής και αξιοπρέπειας και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και τώρα αλλά και τον Σεπτέμβρη με συντονισμένο και συντεταγμένο τρόπο.Δεν παλεύουμε ούτε κλαδικά ούτε συντεχνιακά, αλλά κάνουμε έναν αγώνα για αυτόν τον τόπο και τους ανθρώπους του.

*Πρόεδρος Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κατάληψη σε σχολείο
Κατάληψη δύο εβδομάδων στο 6ο ΓΕΛ Αθηνών – Γονείς και μαθητές ζητούν αλλαγές στη διοίκηση
Ένωση Γονέων στηρίζει τους μαθητές του 6ου ΓΕΛ Αθηνών ενάντια σε αυταρχικές πρακτικές
Κατάληψη δύο εβδομάδων στο 6ο ΓΕΛ Αθηνών – Γονείς και μαθητές ζητούν αλλαγές στη διοίκηση
καρδι
Συναγερμός στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας: Εντοπίστηκαν ανθρώπινα οστά μέσα σε σακούλα στο προαύλιο
Το εύρημα έγινε αντιληπτό νωρίς το πρωί, και άμεσα ενεργοποιήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες ασφαλείας και διερεύνησης
Συναγερμός στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας: Εντοπίστηκαν ανθρώπινα οστά μέσα σε σακούλα στο προαύλιο
Εκδήλωση Ψηφιακής Παιδείας
ΕΚΠΑ: Δεκάδες σχολεία στην 6η εκδήλωση ψηφιακής παιδείας και ορθής χρήσης της τεχνολογίας
Στο ΕΚΠΑ η 6η εκδήλωση ψηφιακής παιδείας και ορθής χρήσης της τεχνολογίας από τα παιδιά και τους εφήβους “Το ταξίδι του Αριάδνη συνεχίζεται…” και ο...
ΕΚΠΑ: Δεκάδες σχολεία στην 6η εκδήλωση ψηφιακής παιδείας και ορθής χρήσης της τεχνολογίας
Συνάντηση του ΣΑΤΕΑ με τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας
Ειδική Αγωγή: Ψηφιακά οι γνωματεύσεις των ΚΕΔΑΣΥ απευθείας στα σχολεία
Σε προετοιμασία τα νέα καθηκοντολόγια των εκπαιδευτικών - Τι ειπώθηκε στη συνάντηση του ΣΑΤΕΑ με τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘΑ
Ειδική Αγωγή: Ψηφιακά οι γνωματεύσεις των ΚΕΔΑΣΥ απευθείας στα σχολεία