Thumbnail
 Μετά τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις στις εργασιακές μας σχέσεις προβάλλει επιτακτικά η αναγκαιότητα ανασύνταξης του συνδικαλιστικού κινήματος.

Ε.Λ.Μ.Ε.ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ           

ΛΑΠΙΘΩΝ 6 – ΛΑΡΙΣΑ

ΤΗΛ: 2410-255694 - FAX: 2410-532357   41221 - ΛΑΡΙΣΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ Γ.Σ. ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ   ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

     Μετά τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις στις εργασιακές μας σχέσεις προβάλλει επιτακτικά η αναγκαιότητα ανασύνταξης του συνδικαλιστικού κινήματος. Η αξιοπιστία του συνδικαλιστικού μας λόγου και η αποτελεσματικότητα της δράσης μας πρέπει άμεσα να επανακτηθούν. Η επομένη μεγάλη μάχη και σύγκρουση αφορά τη σύνταξη των ονομαστικών πινάκων για τις αναγκαστικές μεταθέσεις. Σύμφωνα με το ΠΔ που έχει δοθεί στη δημοσιότητα τα ΠΥΣΔΕ και ΑΠΥΣΔΕ αναλαμβάνουν το στυγερό ρόλο του θύτη των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Η μάχη μέσα στα ΠΥΣΔΕ , ΑΠΥΣΔΕ με τους άνισους  συσχετισμούς  και   με το τον διαχειριστικό και δυστυχώς εκτελεστικό  τους ρόλο καθίσταται αντικειμενικά αναποτελεσματική  .Το ακόμη χειρότερο είναι ότι η συμμέτοχη των αιρετών  στη σύνταξη των πινάκων ακόμα και από τη φάση της καταψήφισης δυστυχώς νομιμοποιεί  την πράξη εκτοπισμού δεκάδων εκπαιδευτικών από το νομό μας και χιλιάδων πανελλαδικά. Κρίνουμε ότι σε πρώτη φάση η ΕΛΜΕ Λάρισας πρέπει να απαιτήσει από όλα τα μέλη των ΠΥΣΔΕ και ΑΠΥΣΔΕ να πάρουν εκ των πρότερων σαφή θέση ατομικά για το τι προτίθενται να πράξουν.

Απαιτούμε από όλους να συνταχθούν με το συνδικαλιστικό κίνημα και να μην γίνουν  οι σφαγείς του κλάδου. Σε περίπτωση διαφαινόμενης αρνητικής πλειοψηφίας προχωράμε  σε μέτρα αντίστασης και ανατροπής αυτής της σφαγής.

Απαιτούμε από τους αιρετούς των ΠΥΣΔΕ Λάρισας και ΑΠΥΣΔΕ Θεσσαλίας να παραιτηθούν οι ίδιοι καθώς και  όλοι όσοι ακολουθούν ως αναπληρωματικοί. Το βήμα αυτό θα πρέπει να συνοδευτεί από τη μαζική εξέγερση του κλάδου που θα μπλοκάρει κάθε απόπειρα συνεδρίασης με αποκλεισμό των αντίστοιχων κτιρίων .

Αυτή η κίνηση μας πρέπει να προκαλέσει τον αναγκαίο συντονισμό όλης της Ελλάδας .Δίνουμε την πρώτη ουσιαστική σύγκρουση και πρέπει να την κερδίσουμε. 

                                                           ΨΗΦΙΣΜΑ Γ.Σ.ΕΛΜΕ Λ.ΑΡΙΣΑΣ                                                                         

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Διαδηλώσεις στη Μινεάπολη
«Ξεχειλίζει» η Οργή στις ΗΠΑ: Μαζικές διαδηλώσεις κατά της ICE – Κλείνουν πανεπιστήμια και σχολεία
«Φλέγονται» οι ΗΠΑ από διαδηλώσεις κατά του ICE – Μαζικό λουκέτο αντίδρασης σε πανεπιστήμια και σχολεία
«Ξεχειλίζει» η Οργή στις ΗΠΑ: Μαζικές διαδηλώσεις κατά της ICE – Κλείνουν πανεπιστήμια και σχολεία
Δολοφονίες γυναικών στη Θεσσαλονίκη
Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Τρόμος για serial killer - Έρευνες και για άλλους ύποπτους θανάτους
Φόβοι για serial killer στη Θεσσαλονίκη: Έρευνες και για άλλους ύποπτους θανάτους, εκτός από της Μαρίας και της Βίκυς
Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Τρόμος για serial killer - Έρευνες και για άλλους ύποπτους θανάτους