ΣΟΣ στην Λέσβο: Χάνονται 130 θέσεις δασκάλων και νηπιαγωγών - Κλείνουν σχολεία
alfavita.gr

 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Λέσβου προειδοποιεί για την κατάσταση που θα δημιουργηθεί αν εφαρμοστούν οι προτάσεις που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας καθώς προβλέπεται απώλεια 130 οργανικών θέσεων από το νησί.
 
Σε διαδικασία ενημέρωσης του νησιού έχουν μπεί οι εκεί εκπαιδευτικοί. Ο Σύλλογος προσπαθεί να έρθει σε επαφή και μετους τοπικούς φορείς ενώ  ργανώνει συνέντευξη τύπου αύριο Παρασκευή το μεσημέρι προκειμένου να ενημερώσει την τοπική κοινωνία για την κατάσταση.
 
Με Θέμα  «ΣΟΣ! Κλείνουν τα σχολεία μας» ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου καλεί σε κοινή σύσκεψη τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, Πρωτοβάθμια Σωματεία του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, το ΝΤ ΑΔΕΔΥ και το ΠΕΚ. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Απριλίου στις 7 το απόγευμα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο.
 
Συγκεκριμένα η επιστολή προς το Δήμαρχο Λέσβου και το Δημοτικό Συμβούλιο αναφέρει τα μεταξύ άλλων τα παρακάτω: «…Σύμφωνα με τις προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας θα έχουμε απώλεια 130 οργανικών θέσεων δασκάλων από τη Λέσβο. Αυτό όπως καταλαβαίνετε σημαίνει μεγάλη υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στο νησί μας και ιδιαίτερα στα σχολεία της υπαίθρου. Όπως εκτιμά ο σύλλογός μας το 80% των ανωτέρω σχολείων θα λειτουργούν με το μισό αριθμό των σημερινών εκπαιδευτικών.
 
Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς θα έχουμε τμήματα με συνδιδασκαλία πολλών τάξεων  μαζί στην ίδια αίθουσα, και κατάργηση των ολοημέρων τμημάτων σ΄ όλα αυτά τα σχολεία.
 
Θεωρούμε ότι αυτή η διαδικασία θα οδηγήσει τα σχολεία μας σε συνθήκες λειτουργίας του 1960 και τα χωριά μας θα ερημωθούν.
 
Δυστυχώς το Υπουργείο Παιδείας λειτουργεί με γνώμονα την ευημερία των αριθμών και όχι των ανθρώπων. Δεν λαμβάνει υπόψη τη νησιωτικότητα, το ότι βρισκόμαστε σε παραμεθόρια περιοχή και πολλά από αυτά τα σχολεία είναι δυσπρόσιτα.
 
Ζητάμε την άμεση κινητοποίηση του Δήμου Λέσβου, Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Βουλευτών Νομού Λέσβου για να σταματήσουν την κατακρεούργηση των σχολείων της Νήσου Λέσβου και όλης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου».
 
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2021 στη Γενική: Δείτε όλα τα ονόματα

ΔΙΑΤΑΞΗ - Νέες προσλήψεις ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ στα σχολεία - Ενίσχυση της Σχολικής Ψυχολογίας

Αλλάζει ο νόμος ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Εκπαιδευτικών: 2 σεμινάρια αντί για ένα

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσλήψεις εκπαιδευτικών

Πιστοποίηση Αγγλικών  ΕΥΚΟΛΑ και Ευέλικτα με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 4 Αυγούστου

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Ροβιές: Οι αρχές καλούν τους κατοίκους να συγκεντρωθούν στην παραλία - Καίγονται σπίτια
Συνεχίζεται ο εφιάλτης στις Ροβιές - Αναφορές για τρεις εγκλωβισμένους μοναχούς στο μοναστήρι
Ροβιές: Οι αρχές καλούν τους κατοίκους να συγκεντρωθούν στην παραλία - Καίγονται σπίτια
Ρόδος: Νέα πυρκαγιά ξέσπασε στη περιοχή Ασγούρου κοντά στη πόλη
H φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στον παλιό σκουπιδότοπο στ' Ασγούρου και στο σημείο έχει σπεύσει ισχυρή πυροσβεστική δύναμη για τον περιορισμό και την...
Ρόδος: Νέα πυρκαγιά ξέσπασε στη περιοχή Ασγούρου κοντά στη πόλη
Πύργος: Εκκενώνονται άλλες τρεις κοινότητες λόγω της πυρκαγιάς
Εκκενώνονται προληπτικά άλλες τρεις κοινότητες λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή Ηράκλεια του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας
Πύργος: Εκκενώνονται άλλες τρεις κοινότητες λόγω της πυρκαγιάς