Thumbnail
alfavita.gr

 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Λέσβου προειδοποιεί για την κατάσταση που θα δημιουργηθεί αν εφαρμοστούν οι προτάσεις που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας καθώς προβλέπεται απώλεια 130 οργανικών θέσεων από το νησί.
 
Σε διαδικασία ενημέρωσης του νησιού έχουν μπεί οι εκεί εκπαιδευτικοί. Ο Σύλλογος προσπαθεί να έρθει σε επαφή και μετους τοπικούς φορείς ενώ  ργανώνει συνέντευξη τύπου αύριο Παρασκευή το μεσημέρι προκειμένου να ενημερώσει την τοπική κοινωνία για την κατάσταση.
 
Με Θέμα  «ΣΟΣ! Κλείνουν τα σχολεία μας» ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου καλεί σε κοινή σύσκεψη τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, Πρωτοβάθμια Σωματεία του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, το ΝΤ ΑΔΕΔΥ και το ΠΕΚ. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Απριλίου στις 7 το απόγευμα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο.
 
Συγκεκριμένα η επιστολή προς το Δήμαρχο Λέσβου και το Δημοτικό Συμβούλιο αναφέρει τα μεταξύ άλλων τα παρακάτω: «…Σύμφωνα με τις προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας θα έχουμε απώλεια 130 οργανικών θέσεων δασκάλων από τη Λέσβο. Αυτό όπως καταλαβαίνετε σημαίνει μεγάλη υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στο νησί μας και ιδιαίτερα στα σχολεία της υπαίθρου. Όπως εκτιμά ο σύλλογός μας το 80% των ανωτέρω σχολείων θα λειτουργούν με το μισό αριθμό των σημερινών εκπαιδευτικών.
 
Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς θα έχουμε τμήματα με συνδιδασκαλία πολλών τάξεων  μαζί στην ίδια αίθουσα, και κατάργηση των ολοημέρων τμημάτων σ΄ όλα αυτά τα σχολεία.
 
Θεωρούμε ότι αυτή η διαδικασία θα οδηγήσει τα σχολεία μας σε συνθήκες λειτουργίας του 1960 και τα χωριά μας θα ερημωθούν.
 
Δυστυχώς το Υπουργείο Παιδείας λειτουργεί με γνώμονα την ευημερία των αριθμών και όχι των ανθρώπων. Δεν λαμβάνει υπόψη τη νησιωτικότητα, το ότι βρισκόμαστε σε παραμεθόρια περιοχή και πολλά από αυτά τα σχολεία είναι δυσπρόσιτα.
 
Ζητάμε την άμεση κινητοποίηση του Δήμου Λέσβου, Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Βουλευτών Νομού Λέσβου για να σταματήσουν την κατακρεούργηση των σχολείων της Νήσου Λέσβου και όλης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου».
 
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Women
Αρχαία Ελλάδα: Oι γυναίκες μαθηματικοί της αρχαιότητας
Εκτός από την Υπατία, 40 γυναίκες μαθηματικοί εντοπίστηκαν από τον 10ο αι. π.Χ έως τον 5ο αι.μ.Χ από τον μαθηματικό Ευάγγελο Σπανδάγο - Γιατί έμειναν...
Αρχαία Ελλάδα: Oι γυναίκες μαθηματικοί της αρχαιότητας
pleistiriasmoi-1-1021x580.jpg
Ασύλληπτο: Εγγυήθηκε για «φίλο» και χάνει την περιουσία του σε πλειστηριασμούς τα Χριστούγεννα
Ενημερώθηκαν και από fund του εξωτερικού, ότι είχε αγοράσει το δάνειό τους και απαιτούσε εδώ και τώρα, να πληρώσουν εφάπαξ την οφειλή, η οποία στο...
Ασύλληπτο: Εγγυήθηκε για «φίλο» και χάνει την περιουσία του σε πλειστηριασμούς τα Χριστούγεννα
emvolio
Αντιγριπικό εμβόλιο: Ποιοι πρέπει οπωσδήποτε να το κάνουν και τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι επιθυμούν
Μικρότερη από την επιθυμητή η ροή των πολιτών λένε οι φαρμακοποιοί - Ανεφάρμοστη η προαναγγελία για αντιγριπικό εμβόλιο χωρίς συνταγή
Αντιγριπικό εμβόλιο: Ποιοι πρέπει οπωσδήποτε να το κάνουν και τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι επιθυμούν
μονιμοποιηση
Εκπαιδευτικοί: Κινητοποίηση σήμερα Δευτέρα στις 14:00 στην Α' Διεύθυνση Αθήνας
Το ΥΠΑΙΘ αντιμετωπίζει ανοιχτά τη νέα γενιά εκπαιδευτικών ως εύκολο στόχο και τους διορισμούς ως Δούρειο Ίππο για να περάσει την πολυπόθητη...
Εκπαιδευτικοί: Κινητοποίηση σήμερα Δευτέρα στις 14:00 στην Α' Διεύθυνση Αθήνας