Δημόσιο: Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι κερδίζουν έως 17 έξτρα μέρες άδειας (ΦΕΚ)

Εκπαίδευση 0

Κινητοποίηση των Φοιτητικών Συλλόγων στην Πρυτανεία του ΕΜΠ κατά των διαγραφών

φοιτη
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Δέσμευση για συζήτηση εμβόλιμης εξεταστικής χωρίς όρους μετά την πίεση των φοιτητών

Δυναμική κινητοποίηση στην Πρυτανεία του ΕΜΠ πραγματοποίησαν χθες, Τρίτη, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του ιδρύματος μαζί με τον Σύλλογο Οικοτρόφων, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα σχέδια απομάκρυνσης φοιτητών. Στο επίκεντρο της διαμαρτυρίας βρέθηκε το αίτημα να μην υπάρξει καμία διαγραφή φοιτητή και να εφαρμοστούν όλα τα αναγκαία μέτρα στήριξης, προκειμένου η ακαδημαϊκή κοινότητα να διασφαλίσει ότι κάθε φοιτητής θα έχει την ευκαιρία να ολοκληρώσει απερίσπαστος τις σπουδές του και να λάβει το πτυχίο του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που ακολούθησε με τον αρμόδιο αντιπρύτανη, οι εκπρόσωποι των φοιτητών έθεσαν επί τάπητος τις βασικές τους διεκδικήσεις, εστιάζοντας στην άμεση ανάγκη ουσιαστικής μέριμνας ενόψει της επικείμενης εξεταστικής περιόδου. Οι σύλλογοι τόνισαν ότι οι φοιτητές αντιμετωπίζουν πολλαπλά εμπόδια και απαιτούν από τη διοίκηση του πανεπιστημίου έμπρακτες λύσεις που θα διευκολύνουν την ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών τους.

Ως αποτέλεσμα της πίεσης που ασκήθηκε, οι φοιτητές απέσπασαν τη δέσμευση της Πρυτανείας ότι εντός της εβδομάδας, κατά τη διάρκεια της κοινής τους συνεδρίασης με τους Κοσμήτορες των Σχολών, θα τεθεί επίσημα προς συζήτηση η πραγματοποίηση εμβόλιμης εξεταστικής χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η εξέλιξη αυτή θεωρείται κομβική, καθώς αποσκοπεί στο να παραχωρηθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους φοιτητές η απαιτούμενη διοικητική ευελιξία για να καλύψουν τα κενά τους.

Επιπρόσθετα, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι απαίτησαν να καταργηθεί κάθε περιοριστικός όρος τόσο στην εμβόλιμη όσο και στις επί πτυχίου εξεταστικές, ώστε να διευκολυνθούν ουσιαστικά όσοι προσπαθούν να φέρουν εις πέρας τις ακαδημαϊκές τους υποχρεώσεις. Παράλληλα, υπογράμμισαν την επιτακτική ανάγκη να οργανωθούν άμεσα ενισχυτικά μαθήματα με ευθύνη των Τμημάτων, προσφέροντας στους φοιτητές την απαραίτητη ακαδημαϊκή υποστήριξη για την προετοιμασία τους.

Μετά το πέρας των κινητοποιήσεων, οι σύλλογοι διαμήνυσαν ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω μέχρις ότου κατοχυρωθούν τα δικαιώματά τους. Η σταθερή τους θέση παραμένει η διασφάλιση όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων ώστε να προστατευθεί η φοιτητική ιδιότητα και να αποτραπεί οιαδήποτε προωθούμενη διαγραφή.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Κρήτη: Νεοδιόριστη εκπαιδευτικός έμενε σε σκηνή με την 4χρονη κόρη της – Παρέμβαση του Δήμου Αποκορώνου

Εκτός ωραρίου αποχωρούν οι εκπαιδευτικοί - Μέτωπο κατά των παράνομων εντολών και της αξιολόγησης

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση