Ο πρώην υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου μιλώντας στο alfavita.gr και τον Δημοσιογράφο Νίκο Λούρδα, προτείνει μεταξύ άλλων την οριστική κατάργηση των Πανελλαδικών εξετάσεων, υποστηρίζοντας πως ο συγκεκριμένος θεσμός έχει πλέον ολοκληρώσει τον κύκλο του.
Ο ίδιος εστιάζει στο δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος για τις ελληνικές οικογένειες, το οποίο εκτιμάται πως αγγίζει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως λόγω της παραπαιδείας. Επιπλέον, τονίζει ότι η τρέχουσα διαδικασία υπονομεύει τη δημόσια εκπαίδευση, καθώς οι μαθητές παύουν να αντιμετωπίζουν το σχολείο με τη δέουσα σοβαρότητα.
Η κριτική του επεκτείνεται και στην ψυχολογική πίεση που υφίστανται οι έφηβοι, θεωρώντας την καταπίεση αυτή αδικαιολόγητη για την ηλικία τους.
Τέλος, υπογραμμίζει την ανάγκη για ένα νέο εκπαιδευτικό σχέδιο που θα απαλλάξει την κοινωνία από ένα σύστημα που θεωρεί παρωχημένο και επιζήμιο.
Δείτε το απόσπασμα από το vidcast
Δείτε ολόκληρο το vidcast