Αλέξανδρος Κόπτσης
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Μένει να ρυθμιστεί το θέμα της μεταφοράς των μαθητών

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για τη μεταφορά του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας στη Θέρμη, όπως ανακοίνωσε ο Διευθυντής Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης στον ραδιοφωνικό σταθμό 102fm.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Αλέξανδρος Κόπτσης

«Έχει εκδοθεί απόφαση, έχει βγει το ΦΕΚ, άρα η έδρα του σχολείου μεταφέρεται από την Πυλαία-Χορτιάτη στη Θέρμη κι είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε. Εμείς, ως υπουργείο Παιδείας και Περιφερειακή Διεύθυνση, ήμασταν έτοιμοι εδώ και πολλούς μήνες αλλά υπήρχαν κάποια διαδικαστικά θέματα. Ο διευθυντής είναι ήδη στη θέση του, είναι στο σχολείο. Από ώρα σε ώρα, τα επόμενα λεπτά, βγαίνει η επίσημη απόφαση. Εμείς θα μπορούσαμε σε μία μέρα, από αύριο κιόλας να μεταφέρουμε και τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ώστε να ξεκινήσουμε από αύριο.

Σήμερα μπορεί να γίνει αποδέσμευση των μαθητών από το myschool από τα σχολεία όπου είναι σήμερα διασκορπισμένα τα παιδιά, ώστε να εγγραφούν στο νέο σχολείο. Αλλά θα έχουμε πιθανόν πρόβλημα, αν δεν μπορούν όλα τα παιδιά να μεταφερθούν από την Περιφέρεια, με την οποία είμαστε σε επαφή όλο το Σαββατοκύριακο. Η Περιφέρεια έχει τις διευθύνσεις των μαθητών, βλέπει τις τροποποιήσεις των δρομολογίων (σ.σ. των λεωφορείων για τη μεταφορά), διαγωνισμός δεν μπορεί να γίνει για τρεις μήνες και εντός της μέρας θα μας ενημερώσει για ποια παιδιά έχουν βρεθεί δρομολόγια. Μόλις μας το πει η Περιφέρεια, εμείς σε μια ώρα θα είμαστε έτοιμοι να μεταφέρουμε και εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Το πρόβλημα έχει λυθεί, έχει μείνει μόνο το θέμα της μεταφοράς. Είμαστε σε αναμονή της απόφασης της Περιφέρειας για τροποποίηση των δρομολογίων. Δεν θέλουμε να τα πάνε οι γονείς, θέλουμε τα παιδιά να μεταφέρονται δωρεάν.

Έχουν εξασφαλιστεί τα πάντα από τον δήμο Θέρμης (σ.σ. καθαρίστριες) και τον ευχαριστώ. Αν λυθεί το θέμα μεταφοράς μπορεί και αύριο να λειτουργήσει το σχολείο. Είναι θέμα ωρών, μίας ημέρας; Σήμερα ο διευθυντής θα ενημερώσει όλους τους γονείς. Είναι 35 μαθητές».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

διασωση
Ζάκυνθος: Επιχείρηση διάσωσης στο Ναυάγιο – Τουρίστας εγκλωβίστηκε μετά από πτώση 10 μέτρων
Συναγερμός στις Αρχές για 22χρονο που βρέθηκε παγιδευμένος στα βράχια – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Ζάκυνθος: Επιχείρηση διάσωσης στο Ναυάγιο – Τουρίστας εγκλωβίστηκε μετά από πτώση 10 μέτρων
τεμπη
Τέμπη: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσφεύγουν συγγενείς θυμάτων – Αντιδράσεις για την πολιτική κίνηση Καρυστιανού
Ο Σύλλογος Συγγενών ζητά απαντήσεις για τη φωτιά στο μοιραίο τρένο, ενώ χαρακτηρίζει «αποπροσανατολιστική» την ίδρυση κόμματος από τη Μαρία...
Τέμπη: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσφεύγουν συγγενείς θυμάτων – Αντιδράσεις για την πολιτική κίνηση Καρυστιανού
ξερολιθια
17 μαθητές από τη Φολέγανδρο κρατούν ζωντανή την τέχνη της ξερολιθιάς μέσα από ένα μαθητικό ντοκιμαντέρ
Το Δημοτικό Σχολείο Φολεγάνδρου, ένα μικρό σχολείο στις Κυκλάδες, δημιούργησε το ντοκιμαντέρ «Ξερολιθιά στη Φολέγανδρο: Μια ζωντανή παράδοση»
17 μαθητές από τη Φολέγανδρο κρατούν ζωντανή την τέχνη της ξερολιθιάς μέσα από ένα μαθητικό ντοκιμαντέρ
zesti 2
Καιρός: Ζέστη με 32άρια και απογευματινές καταιγίδες τις επόμενες ημέρες
Ανεβαίνει η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ δεν θα λείψουν οι τοπικές μπόρες και οι καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά
Καιρός: Ζέστη με 32άρια και απογευματινές καταιγίδες τις επόμενες ημέρες