Σοφία Ζαχαράκ

Το τοπίο για το θέμα του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας με έδρα την Λαμία ξεδιάλυνε η υπουργός Παιδείας και  Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στην Υπάτη για τα εγκαίνια του πρώτου Κέντρου Καινοτομίας το μεσημέρι της Δευτέρας.

Η υπουργός τόνισε για μια ακόμη φορά ότι τέτοιο θέμα δεν έχει τεθεί μέχρι στιγμής στην Εθνική Αρχή  Ανώτατης Εκπαίδευσης ενώ όπως είπε «είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε οποιαδήποτε συζήτηση, με δεδομένα που στηρίζουν όσα έχουν προηγηθεί».

Θυμίζουμε ότι το θέμα του Πανεπιστημίου Στερεάς με έδρα την Λαμία έχει μπει στον δημόσιο διάλογο εδώ και αρκετό καιρό, ενώ έχει απασχολήσει και το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας και τα Δημοτικά Συμβούλια. Ωστόσο, η συζήτηση παραμένει μόνο στη δημόσια σφαίρα, καθώς φάκελος με τεκμηριωμένο και δομημένο αίτημα δεν έχει κατατεθεί επίσημα.

Η Σοφία Ζαχαράκη αναφέρθηκε τέλος και στο διαχρονικό ενδιαφέρον του υπουργείου για την χρηματοδότηση των ήδη ακαδημαϊκών δομών που λειτουργούν στην  πόλη της Λαμίας και τόνισε  ότι «μαζί με την Τοπική αυτοδιοίκηση επιδιώκουμε να δίνουμε και αξιοπρεπή φοιτητική μέριμνα»,

Οι δηλώσεις Ζαχαράκη

«Εγώ είμαι Ευρυτάνισσα και επειδή είμαι και  Στερεοελλαδίτισσα, και νομίζω πολλές φορές έχω αποδείξει την αγάπη μου και τη στήριξή μου για τον τόπο, θα μιλώ πάντα με τη γλώσσα της αλήθειας» είπε η Σοφία Ζαχαράκη και συνέχισε:

«Αυτή τη στιγμή έχουμε τα τμήματα, για τα οποία αυξάνουμε τη χρηματοδότηση για τις υποδομές και, συνάμα, σύντομα θα έχουμε και ανάδοχο για το κομμάτι τόσο των υποδομών όσο και των εστιών. Φαίνεται η πραγματική φροντίδα του υπουργείου Παιδείας, διαχρονικά, προς την περιοχή». 

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι «οποιαδήποτε άλλη συζήτηση μπορεί να γίνει με συγκεκριμένο αίτημα, το οποίο μπορεί να πάει και στην Εθνική Αρχή, ακριβώς όπως είναι η διαδικασία, γιατί ακούω διάφορα. Πρέπει πρώτα απ’ όλα να ξέρουμε τι λέμε όταν τοποθετούμαστε για τα θέματα και, την ίδια στιγμή, να μπορούμε, με βάση όλα τα στοιχεία, τα στατιστικά και τις προοπτικές, να προσφέρουμε πραγματικές και ρεαλιστικές λύσεις.

«Εγώ πάντα θα μιλάω έτσι όπως ξέρω, με τη γλώσσα της αλήθειας» επανέλαβε και πρόσθεσε: «Μακάρι να μπορέσουμε να δώσουμε αξιόπιστες και βιώσιμες λύσεις, τα παιδιά να επιλέγουν την περιοχή για να σπουδάζουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και όσοι την επιλέγουν να έχουν ποιότητα, όχι μόνο στο κομμάτι των σπουδών, που ήδη υπάρχει».

«Σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού και με το υπουργείο Παιδείας, ήδη τρέχουν έργα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ για τις υποδομές, καθώς και το μεγάλο πρόγραμμα των 30 εκατομμυρίων ευρώ για επεκτάσεις εγκαταστάσεων. Οτιδήποτε άλλο πρέπει να είναι τεκμηριωμένο και δομημένο» δήλωσε η υπουργός και κατέληξε:

«Ο τελικός λόγος ανήκει στην Εθνική Αρχή και είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε οποιαδήποτε συζήτηση, με δεδομένα που στηρίζουν όσα έχουν προηγηθεί».

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

διαβασμα
Πανελλήνιες εξετάσεις: Τα θρεπτικά στοιχεία που βοηθούν μνήμη
Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο τόσο στη σωματική αντοχή όσο και στη συγκέντρωση, τη μνήμη και την ψυχολογία των μαθητών.
Πανελλήνιες εξετάσεις: Τα θρεπτικά στοιχεία που βοηθούν μνήμη
Καφές
Πώς ο καφές επηρεάζει το έντερο, τον εγκέφαλο και τη διάθεση
Ο καφές δεν φαίνεται να προσφέρει μόνο τόνωση και ενέργεια στην καθημερινότητα. Σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη, επηρεάζει άμεσα και τη σύνδεση...
Πώς ο καφές επηρεάζει το έντερο, τον εγκέφαλο και τη διάθεση