Η Αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Βασιλική Ζιάκα, ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας συνολικά 74 σχολικών μονάδων για το σχολικό έτος 2025-2026.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για 54 Νηπιαγωγεία και 20 Δημοτικά Σχολεία, τα οποία δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν το ελάχιστο απαιτούμενο μαθητικό δυναμικό.
Η απόφαση δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β 4696/2-9-2025 (Αριθμ. Φ.2.1/5694) και βασίζεται στην ανάγκη ορθολογικής διαχείρισης των διαθέσιμων εκπαιδευτικών πόρων και της σχολικής υποδομής.
Παράλληλα, αναστολή λειτουργίας 9 σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου αποφάσισε ο Αναπληρωτής Περιφερειακός Διευθυντής Χαράλαμπος Ψαράς για το ίδιο σχολικό έτος, λόγω έλλειψης μαθητικού δυναμικού και στέγης. Συγκεκριμένα πρόκειται για 4 Νηπιαγωγεία και 5 Δημοτικά Σχολεία, σύμφωνα με το ΦΕΚ Β 4671/29-8-2025.
Οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών των σχολείων αυτών καλούνται να ενημερωθούν για τις εναλλακτικές λύσεις φοίτησης και τις διαδικασίες μετακίνησης των παιδιών σε κοντινές σχολικές μονάδες.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ