Εκπαίδευση 0

Συνάντηση Ζαχαράκη – Τασούλα: Τι ειπώθηκε για ενίσχυση των σχολείων, του εκπαιδευτικού προσωπικού και δημογραφικό

Την υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Σοφία Ζαχαράκη, δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Στο επίκεντρο της συνάντησης η νέα σχολική χρονιά, η ενίσχυση του δημόσιου σχολείου με μόνιμους εκπαιδευτικούς, το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» και η ψηφιακή αναβάθμιση της εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας, δέχθηκε την Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη, η οποία τον ενημέρωσε για θέματα της αρμοδιότητάς της και ειδικότερα για την προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς.

Η κυρία Ζαχαράκη αναφέρθηκε στις σημαντικές αλλαγές στην εκπαίδευση που προωθούνται σε όλες τις βαθμίδες, με ιδιαίτερη έμφαση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Όπως τόνισε, το δημόσιο σχολείο ενισχύεται φέτος με ακόμη περισσότερο μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό. Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι θα καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων σε όλη τη χώρα, ενώ επισήμανε και τη μεγάλη πρόκληση που συνιστά το δημογραφικό ζήτημα.

Η Υπουργός Παιδείας υπογράμμισε την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των σχολικών υποδομών μέσα και από το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου», το οποίο επεκτείνεται με την αύξηση της δωρεάς των τραπεζών, ύψους 400 εκατ. ευρώ για τα επόμενα 4 χρόνια. Αναφέρθηκε, επίσης, σε πρωτοβουλίες, όπως η ενίσχυση του Ψηφιακού Σχολείου με τους  διαδραστικούς πίνακες, η λειτουργία του Ψηφιακού Φροντιστηρίου για δεύτερη χρονιά, η δυνατότητα που παρέχεται στους εκπαιδευτικούς με το πολλαπλό βιβλίο για κάθε μάθημα, αλλά και η αντικατάσταση και αναβάθμιση των μουσικών οργάνων και του εξοπλισμού των Μουσικών Σχολείων της χώρας.

Την υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Σοφία Ζαχαράκη, δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας ευχαρίστησε την Υπουργό για την ενημέρωση και εξέφρασε την ευχή του για μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά για όλους.

Την υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Σοφία Ζαχαράκη, δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας

«Ο εκσυγχρονισμός και η ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης», τόνισε ο κύριος Τασούλας, «είναι κοινωνική απαίτηση. Οφείλουμε να προσφέρουμε σε όλους τους μαθητές, ανεξαιρέτως, ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, παρέχοντας τα εφόδια και τις δεξιότητες για να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον.  Ενισχύοντας τους μαθητές στηρίζουμε και ενδυναμώνουμε και τις οικογένειές τους.

Ζαχαράκη - Τασούλας

Όσον αφορά στην εκπαιδευτική κοινότητα, είναι βέβαιο, πως καλείται να επιτελέσει εθνική αποστολή προετοιμάζοντας τη νεολαία της Ελλάδος στο βηματισμό της μέσα στις προκλήσεις ενός ραγδαία μεταβαλλόμενου κόσμου, όπου η προσαρμοστικότητα και η δυνατότητα ανταπόκρισης στις απαιτήσεις των καιρών θα έχουν καθοριστική σημασία».

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Οι 20 σχολές με τα περισσότερα μόρια που τρυπάνε το ταβάνι

Ν. Φαραντούρης: «614 εκατ. ευρώ στα φροντιστήρια» – Καταγγελίες για ενδείξεις καρτέλ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Η «πιο δυσάρεστη» λέξη της αγγλικής γλώσσας έχει ελληνική προέλευση

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση