Φοιτητές
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Η Κυβέρνηση δεν έχει αποκαταστήσει πλήρως τις αποδοχές στο ελάχιστο επίπεδο του 2012 που όρισε η απόφαση ΣτΕ 1911/2022» - Τι καταγγέλλουν οι καθηγητές ΑΕΙ

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ), καθώς υποστηρίζει ότι «αγνοεί παντελώς τα μισθολογικά και οικονομικά αιτήματα των καθηγητών Πανεπιστημίου».

«Η Κυβέρνηση δεν έχει αποκαταστήσει πλήρως τις αποδοχές στο ελάχιστο επίπεδο του 2012 που όρισε η απόφαση ΣτΕ 1911/2022, καθυστερεί την καταβολή των επιδικασθέντων μισθολογικών διαφορών και δεν δέχεται τη χορήγηση σε όλα τα μέλη ΔΕΠ της μισθολογικής διαφοράς που αναγνώρισε το ΣτΕ» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΔΕΠ.

Παράλληλα, «αμφισβητεί αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ που έχουν κρίνει ως αντισυνταγματική τη φορολόγηση του επιδόματος βιβλιοθήκης, καθότι αυτό αποτελεί παροχή αποζημιωτικού χαρακτήρα και όχι εισόδημα που λαμβάνουν οι πανεπιστημιακοί, και εμμένει στη φορολόγησή του» προσθέτει.

Τέλος, χαρακτηρίζει ως «απαραίτητες προϋποθέσεις για ποιοτική πανεπιστημιακή εκπαίδευση» τη δίκαιη και αναλογική μισθολογική αντιμετώπιση των καθηγητών Α.Ε.Ι.

Η ανακοίνωση της ΠΟΣΔΕΠ

Συνεχίζεται η απαξιωτική μισθολογική αντιμετώπιση των πανεπιστημιακών από την Κυβέρνηση

Σε μια εποχή που η Κυβέρνηση υπόσχεται και υλοποιεί μισθολογικές αυξήσεις για διάφορες κατηγορίες εργαζομένων στο δημόσιο, καθώς και αμειβομένων με ειδικά μισθολόγια, με τις προβλεπόμενες ενισχύσεις να περιλαμβάνουν τόσο την αναμόρφωση των βασικών μισθών όσο και τη χορήγηση επιδομάτων, συνεχίζει να αγνοεί παντελώς τα μισθολογικά και οικονομικά αιτήματα των καθηγητών Πανεπιστημίου.

Η Κυβέρνηση δεν έχει αποκαταστήσει πλήρως τις αποδοχές στο ελάχιστο επίπεδο του 2012 που όρισε η απόφαση ΣτΕ 1911/2022, καθυστερεί την καταβολή των επιδικασθέντων μισθολογικών διαφορών και δεν δέχεται τη χορήγηση σε όλα τα μέλη ΔΕΠ της μισθολογικής διαφοράς που αναγνώρισε το ΣτΕ. Παράλληλα, αμφισβητεί αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ που έχουν κρίνει ως αντισυνταγματική τη φορολόγηση του επιδόματος βιβλιοθήκης, καθότι αυτό αποτελεί παροχή αποζημιωτικού χαρακτήρα και όχι εισόδημα που λαμβάνουν οι πανεπιστημιακοί, και εμμένει στη φορολόγησή του.

Η δίκαιη και αναλογική μισθολογική αντιμετώπιση των καθηγητών Α.Ε.Ι., καθώς και η ουσιαστική οικονομική ενίσχυση των δημόσιων Πανεπιστημίων, αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για ποιοτική πανεπιστημιακή εκπαίδευση προς όφελος της χώρας και της ελληνικής κοινωνίας.

 Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Σεϊμένης

Καθηγητής

 

Ο Γραμματέας

Γιώργος Λιτσαρδάκης

Καθηγητής

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
ΥΠΑΙΘΑ: Πώς θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις σε Άγιο Ανδρέα, Ζούμπερι και Μαραθώνα
Απόφαση της υπουργού Παιδείας για τη λειτουργία των καταλυμάτων σε Άγιο Ανδρέα, Ζούμπερι και Μαραθώνα το καλοκαίρι 2026
ΥΠΑΙΘΑ: Πώς θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις σε Άγιο Ανδρέα, Ζούμπερι και Μαραθώνα
Νηπιαγωγείο
ΟΙΕΛΕ: «Καμπανάκι» για τις συνθήκες λειτουργίας των ιδιωτικών νηπιαγωγείων
Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για εκτεταμένες παρατυπίες, εργασιακή ασυδοσία και ελλιπή κρατική εποπτεία στον χώρο των ιδιωτικών νηπιαγωγείων
ΟΙΕΛΕ: «Καμπανάκι» για τις συνθήκες λειτουργίας των ιδιωτικών νηπιαγωγείων