Erasmus+
Το θέμα της εβδομάδας επικεντρώθηκε στα δικαιώματα των γυναικών και στην ταυτότητα του Ευρωπαίου Πολίτη, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές και των δύο χωρών να εξερευνήσουν κοινωνικά και ιστορικά ζητήματα μέσα από διαθεματικές και συνεργατικές δραστηριότητες

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνεργασία του 1ου Δ.Σ Κέρκυρας με το Ecole Camile Mammey από το Bordeaux της Γαλλίας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+.

Το πρόγραμμα έκλεισε με την επίσκεψη των Γάλλων μαθητών για μια βδομάδα , αφού πρώτα είχαν προηγηθεί διαδικτυακές δραστηριότητες καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Το θέμα της εβδομάδας επικεντρώθηκε στα δικαιώματα των γυναικών και στην ταυτότητα του Ευρωπαίου Πολίτη, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές και των δύο χωρών να εξερευνήσουν κοινωνικά και ιστορικά ζητήματα μέσα από διαθεματικές και συνεργατικές δραστηριότητες.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, οι μαθητές συμμετείχαν σε μια σειρά δράσεων, όπως:

  • Αποτύπωση των ονομάτων των οδών της πόλης και καταγραφή τους ανά φύλο, αναδεικνύοντας την αναλογική εκπροσώπηση ανδρών και γυναικών στη δημόσια σφαίρα.

  • Παρουσιάσεις σημαντικών και πρωτοπόρων γυναικών από την Ελλάδα και τη Γαλλία, με στόχο την ανάδειξη του έργου τους και της συμβολής τους στην πρόοδο των κοινωνιών.
  • Χρονολόγια (timelines) των δικαιωμάτων των γυναικών σε κάθε χώρα, με παράλληλη συγκριτική προσέγγιση των σταδίων εξέλιξης και διεκδικήσεων.
  • Τουρνουά κρίκετ, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ, προάγοντας την ένταξη και την ισότητα μέσα από τον αθλητισμό
  • Αθλητικές δραστηριότητες εντός σχολείου, με μικτές ομάδες και έμφαση στη συνεργασία και την αποδοχή της διαφορετικότητας. 
  • Πραγματοποίηση έρευνας με τη χρήση ερωτηματολογίου σχετικά με τα στερεότυπα μεταξύ των δύο φύλων. 

Η εμπειρία υπήρξε ιδιαίτερα εποικοδομητική και ενδυνάμωσε τις αξίες της ισότητας, της  συμπερίληψης, της ενσυναίσθησης και της ευρωπαϊκής συνεργασίας. Η ανταλλαγή  εμπειριών και πολιτισμών ενίσχυσε τους δεσμούς μεταξύ των δύο σχολείων και έθεσε τις βάσεις για μελλοντικές κοινές δράσεις. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μολυβια
ΠΕΣΕΚ: «Κάτω τα χέρια από τις δασκάλες!» – Στήριξη στους διωκόμενες εκπαιδευτικούς στην Τρίπολη
Ανήμερα των Τριών Ιεραρχών: Τρεις δασκάλες σήκωσαν το βάρος της αξιοπρέπειας του κλάδου
ΠΕΣΕΚ: «Κάτω τα χέρια από τις δασκάλες!» – Στήριξη στους διωκόμενες εκπαιδευτικούς στην Τρίπολη