φλωρινα
Εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής στο πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας

Την Κυριακή, 1 Ιουνίου 2025, έγιναν τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, με την παρουσία σημαντικών τοπικών εκπροσώπων, γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών.

Η έκθεση, επιμελημένη από την εικαστικό του σχολείου Άννα Γαζέα, περιλαμβάνει πρωτότυπα έργα μαθητών όλων των τάξεων, με θέματα όπως η φιλία, ο πολιτισμός, η ειρήνη, το περιβάλλον και η αγάπη για τον συνάνθρωπο.

Μέσα από τα έργα τους, τα παιδιά αναδεικνύουν τη δημιουργικότητα και το μήνυμα της σημασίας της Τέχνης.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό από 2 έως 9 Ιουνίου, καθημερινά τις απογευματινές ώρες.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

Την Κυριακή, 1 Ιουνίου 2025, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, παρουσία της Αντιδημάρχου Παιδείας και Πολιτισμού κ. Σοφίας Φουδούλη τζώτζη, της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, κ. Όλγας Μούσιου Μυλωνά, της Επόπτριας Ποιότητας Εκπαίδευσης Φλώρινας, κ. Κωνσταντίας Βαϊρινού, του Προϊστάμενου Εκπαιδευτικών Θεμάτων, κ. Θωμά Τσούλη, του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου, κ. Σάββα Παπαδόπουλου, και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και πλήθους μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.  

Την έκθεση επιμελήθηκε η εικαστικός του Σχολείου, κ. Άννα Γαζέα, και περιλαμβάνει εικαστικά έργα των μαθητών όλων των τάξεων. Οι θεματικές ενότητες της Έκθεσης είναι η φιλία, η τρυφερότητα, ο πολιτισμός, η ειρήνη, η παγκόσμια ημέρα βιβλίου, το περιβάλλον, τα αθλήματα, γλυπτά με πηλό και συρμάτινες κατασκευές. Επίσης συμπεριλαμβάνονται έργα που μνημονεύουν την πίστη, την ελπίδα και την αγάπη για τον συνάνθρωπό μας.

Το κάθε έργο είναι μοναδικό, όπως μοναδικό είναι το κάθε παιδί. Όλα τα παιδιά είναι δημιουργικά. Τους αξίζουν πολλά! Τα ίδια τα παιδιά στέλνουν ένα αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μήνυμα για το πόσο αναγκαία είναι η Τέχνη.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 2 Ιουνίου  μέχρι και 9 Ιουνίου  και θα είναι επισκέψιμη και ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο τις ώρες 18.30-20.00 καθημερινά.

Ο Διευθυντής του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας

Κωνσταντίνος Σεχίδης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σκηνές έντασης στη Βουλή μπροστά σε μαθητές: «Μάσα», «γυμνοσάλιαγκας», «τσαμπατζού»

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

daskala
Απόλυση αναπληρώτριας εκπαιδευτικού: Η υπόθεση που φωτίζει τα αδιέξοδα των χαμηλόμισθων εκπαιδευτικών
Αναπληρωτές χωρίς ανάσα: Μισθοί επιβίωσης και απαγόρευση συμπληρωματικού εισοδήματος
Απόλυση αναπληρώτριας εκπαιδευτικού: Η υπόθεση που φωτίζει τα αδιέξοδα των χαμηλόμισθων εκπαιδευτικών
φοιτητές
Πανελλαδικές εξετάσεις: Η ανισότητα δεν γράφεται στον πίνακα – αλλά στα μητρώα εισαγωγής
Η κοινωνική ανισότητα βρίσκει πάντα τρόπο να μπαίνει στη σχολική αίθουσα.
Πανελλαδικές εξετάσεις: Η ανισότητα δεν γράφεται στον πίνακα – αλλά στα μητρώα εισαγωγής
Συμπεριφορά παιδιών
Περί συμπεριφορών
Θα ήταν προτιμότερο αυτή η συζήτηση να γινόταν σε ένα λιγότερο φορτισμένο συναισθηματικά πλαίσιο.
Περί συμπεριφορών