foitites sto panepistimio kritis
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Το βλέμμα στο μέλλον για τη νέα γενιά επιστημόνων της χώρας

Ναι, υπάρχουν ηθικοί χάκερ — και δύο από αυτούς φοιτούν στο Πανεπιστήμιο Κρήτης!

Ο λόγος για τον Θεολόγο Κοκκινέλλη από τη Λέσβο και τον Εμμανουήλ Πατρωνάκη από το Ηράκλειο, τεταρτοετείς φοιτητές στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών, οι οποίοι διακρίθηκαν στον παγκόσμιο διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας “Hackerone Ambassador World Cup” ως μέλη της ελληνικής αποστολής.

Η Ελλάδα, ανάμεσα σε 40 χώρες παγκοσμίως, προκρίθηκε στην τελική τετράδα του διαγωνισμού και ετοιμάζεται να αναμετρηθεί με τις κορυφαίες ομάδες στον μεγάλο τελικό του Μαΐου στο Ντουμπάι.

Bug Bounty και ηθικοί χάκερ

Ο διαγωνισμός αφορά τον τομέα του Bug Bounty, όπου οι συμμετέχοντες καλούνται να εντοπίσουν πραγματικά κενά ασφαλείας σε εφαρμογές και συστήματα. Με αυτόν τον τρόπο, οι “ethical hackers” — όπως αποκαλούνται — βοηθούν στην προστασία των ψηφιακών υποδομών από κακόβουλες επιθέσεις. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα κρίσιμο τομέα της κυβερνοασφάλειας με τεράστια απήχηση στη διεθνή κοινότητα.

Όπως δήλωσε ο Εμμανουήλ Πατρωνάκης στο Cretalive, η ενασχόληση με την κυβερνοασφάλεια είναι κάτι περισσότερο από επάγγελμα — είναι πάθος. Αφιερώνει πολύ από τον ελεύθερο χρόνο του στον εντοπισμό ευπαθειών, ενώ έχει διακριθεί και σε άλλους διαγωνισμούς. Παράλληλα, εκφράζει υπερηφάνεια για το γεγονός ότι συμβάλλει στην προβολή του Πανεπιστημίου Κρήτης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Θ. Κοκκινέλλης μοιράζεται τον ίδιο ενθουσιασμό και την ίδια αγάπη για το πεδίο της κυβερνοασφάλειας, με την επιτυχία να επισφραγίζει τη σκληρή δουλειά και τη συνεργασία τους στην ομάδα Δαίδαλος (0xdeada1u5).

Το βλέμμα στο μέλλον

Όσο για το μέλλον; Ο Εμμανουήλ δηλώνει ανοιχτός στο ενδεχόμενο να συνεχίσει την πορεία του και εκτός Ελλάδας, εφόσον παρουσιαστούν οι κατάλληλες ευκαιρίες.

Η επιτυχία των δύο φοιτητών αποτελεί μια ισχυρή υπενθύμιση πως η νέα γενιά επιστημόνων της Ελλάδας δεν υστερεί σε τίποτα σε διεθνές επίπεδο — αρκεί να έχει τα κατάλληλα εφόδια, έμπνευση και υποστήριξη.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικες
Πανελλήνιες 2026 ΓΕΛ: Τα θέματα και οι απαντήσεις στην Ιστορία, τη Φυσική και την Οικονομία
Πανελλαδικές 2026: Το alfavita.gr θα παρουσιάσει και σήμερα όπως κάθε μέρα πρώτο τα θέματα και τις απαντήσεις
Πανελλήνιες 2026 ΓΕΛ: Τα θέματα και οι απαντήσεις στην Ιστορία, τη Φυσική και την Οικονομία
Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: Με αίτημα των ίδιων των Πανεπιστημίων η αλλαγή στα Επιστημονικά Πεδία για Φυσικό και Μηχανικούς
Στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο μια σειρά από Τμήματα Φυσικής και Μηχανικών Περιβάλλοντος
Σοφία Ζαχαράκη: Με αίτημα των ίδιων των Πανεπιστημίων η αλλαγή στα Επιστημονικά Πεδία για Φυσικό και Μηχανικούς
γιωργος κρικρής
Τα σχολεία μας: Φάρος ελπίδας και προστασίας σε κάθε γειτονιά
Δάσκαλοι και καθηγητές βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή, χτίζουν σχέσεις ζωής και διαμορφώνουν χαρακτήρες με αξίες και αυτοπεποίθηση. Γι’ αυτό...
Τα σχολεία μας: Φάρος ελπίδας και προστασίας σε κάθε γειτονιά