ερασμους
«Η υπεύθυνη του γραφείου τους ενθάρρυνε να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που τους προσφέρονται και να γίνουν ενεργοί πολίτες της Ευρώπης»

Σημαντική ενημερωτική επίσκεψη πραγματοποίησαν οι μαθήτριες /μαθητές της ομάδας EPAS του 1ου Γενικού Λυκείου Καλύμνου στο γραφείο του Europe Direct, τη Δευτέρα 7 Απριλίου 2025, στη Ρόδο, στα πλαίσια του προγράμματος “Σχολεία - πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”.

Εκεί, στην καρδιά της  νησιωτικής Ελλάδας με το βλέμμα όμως στην ευρωπαϊκή προοπτική  η υπεύθυνη του γραφείου μέλους του πανευρωπαϊκού δικτύου Europe Direct, κυρία Φιλία Παπασάββα, υποδέχθηκε με χαρά την ομάδα των 25 μαθητών και τους ενημέρωσε για τις ευκαιρίες που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση στους νέους γενικότερα και ειδικότερα  για τις δωρεάν υπηρεσίες ενημέρωσης και συμβουλευτικής στους πολίτες σχετικά με τις πολιτικές, τα προγράμματα και τις προτεραιότητες της Ε.Ε.Η ενημέρωση επικεντρώθηκε σε θέματα σπουδών, εργασίας και συνεργασίας, με στόχο να ενθαρρυνθούν  οι μαθήτριες/μαθητές  να αναζητήσουν ευρωπαϊκές προοπτικές για το μέλλον τους.

διρεκτ

Η υπεύθυνη του γραφείου παρουσίασε τα προγράμματα ανταλλαγών, τις υποτροφίες και τις ευκαιρίες απασχόλησης που είναι διαθέσιμες, καθώς και τις δυνατότητες συνεργασίας για την επίλυση κοινωνικών προβλημάτων με ένα ευρωπαϊκό όραμα. Οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση, θέτοντας ερωτήσεις και εκφράζοντας τις απόψεις τους σε θέματα, όπως το εργασιακό, η περιφρούρηση της ειρήνης, η θωράκιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης.

Η υπεύθυνη του γραφείου τους ενθάρρυνε να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που τους προσφέρονται και να γίνουν ενεργοί πολίτες της Ευρώπης. Η επίσκεψη αυτή αποτέλεσε μια σημαντική ευκαιρία για τους μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου  Καλύμνου, ώστε να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που τους προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση και να εμπνευστούν για το μέλλον τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ομάδα ΔΙΑΣ της Αστυνομίας σε μηχανές
Έγγραφο-σοκ της ΕΛΑΣ στους αστυνομικούς: «Τηρείτε τον ΚΟΚ στις περιπολίες αλλιώς πειθαρχικό»
Καταγγελίες πολιτών για αστυνομικούς που παραβιάζουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) – Η ηγεσία της ΕΛΑΣ παίρνει αυστηρά μέτρα
Έγγραφο-σοκ της ΕΛΑΣ στους αστυνομικούς: «Τηρείτε τον ΚΟΚ στις περιπολίες αλλιώς πειθαρχικό»
bullying
Υπ. Παιδείας - Εκπαιδευτικοί: Αρχίζουν αύριο 22/9 οι αιτήσεις για επιμόρφωση στην ενδοσχολική βία - Πότε η 4η φάση
Υπουργείο Παιδείας: Ηλεκτρονική επιμόρφωση για εκπαιδευτικούς, στελέχη εκπαίδευσης, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς για την πρόληψη και...
Υπ. Παιδείας - Εκπαιδευτικοί: Αρχίζουν αύριο 22/9 οι αιτήσεις για επιμόρφωση στην ενδοσχολική βία - Πότε η 4η φάση
psifiako sxoleio
Ψηφιακό Φροντιστήριο: Ξεκινούν αύριο τα «ζωντανά» διαδικτυακά μαθήματα για Πανελλαδικές
Το Ψηφιακό Φροντιστήριο φέρνει δωρεάν μαθήματα, νέο εκπαιδευτικό υλικό και ενισχυμένη υποστήριξη για μαθητές Λυκείου σε όλη την Ελλάδα
Ψηφιακό Φροντιστήριο: Ξεκινούν αύριο τα «ζωντανά» διαδικτυακά μαθήματα για Πανελλαδικές
askt
ΑΣΚΤ: Απλήρωτοι οι διδάσκοντες στο χειμερινό εξάμηνο – Ζητούνται άμεσα τα δεδουλευμένα
Απλήρωτοι διδάσκοντες στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών – Το ΣΕΡΕΤΕ απαιτεί άμεση καταβολή των αμοιβών
ΑΣΚΤ: Απλήρωτοι οι διδάσκοντες στο χειμερινό εξάμηνο – Ζητούνται άμεσα τα δεδουλευμένα