Μαρία Καρυστιανού
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τιμή στη Μνήμη της Μάρθης Ψαροπούλου από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας

Με μεγάλη συγκίνηση και σε μια τελετή γεμάτη συναισθηματική φόρτιση, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη τίμησε τη μνήμη της 19χρονης φοιτήτριας Μάρθης Ψαροπούλου, που έχασε τη ζωή της στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Η τελετή περιλάμβανε την ονομασία μιας αίθουσας διδασκαλίας και μιας υποτροφίας του Τμήματος Αγωγής & Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, ως «Μάρθη Ψαροπούλου», σε μια συγκινητική εκδήλωση που συγκέντρωσε πλήθος φοιτητών στο αμφιθέατρο «Μέγας Αλέξανδρος» του Πανεπιστημίου.

Η εκδήλωση είχε μεγάλη συναισθηματική φόρτιση, καθώς φοιτητές και καθηγητές τίμησαν τη μνήμη της συμφοιτήτριάς τους και ζήτησαν για άλλη μια φορά να αποδοθεί δικαιοσύνη για το τραγικό δυστύχημα. Η Μαρία Καρυστιανού, που καταχειροκροτήθηκε από το κοινό, ανέβηκε στο βήμα και αναφέρθηκε στη φίλη της, λέγοντας: «Η Μάρθη μου δε θα ήθελε να μιλήσω για τον θάνατο, οπότε θα μιλήσω για τη νιότη». Η Μαρία έκανε λόγο για τα μεγάλα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν και τα χαρακτήρισε ως πνοή ελπίδας και οξυγόνο για όλους τους πολίτες.

Η μητέρα της Μάρθης, Μαρία Καρυστιανού, με συγκίνηση ευχαρίστησε το κοινό, λέγοντας: «Άλλος ήλιος έχει βγει σε άλλη θάλασσα, άλλη γη. Ευχαριστώ την κόρη μου που υπήρξε, υπάρχει και με καθοδηγεί. Σας ευχαριστούμε που στέκεστε δίπλα μας, φως στο σκοτάδι τους».

Ο πατέρας της Μάρθης, Αντώνης Ψαρόπουλος, με λυγμούς ανέφερε ότι θα περίμενε να δει την κόρη του να ζει όμορφες στιγμές στο αμφιθέατρο, αλλά αυτό δεν θα συμβεί ποτέ.

"Αυτό το "μπαμπάκα", αυτό το "Αντώνη" από τα χειλάκια της Μάρθης μου, δεν το ακούω πια και δεν θα το ακούσω μέχρι να πεθάνω. Αυτό το σκανδαλιάρικο γλυκό χαμόγελό της θα το βλέπω μόνο σε φωτογραφίες".

Γροθιά στο στομάχι τα λόγια της Γιολάντας. Η καλύτερη φίλη της Μάρθης μοιράστηκε με το κοινό όσα έζησαν μέχρι να τους χωρίσει ο θάνατος κοιτώντας στα μάτια τη μητέρα και τον πατέρα της, που την παρακολουθούσαν με βουρκωμένα τα μάτια.

"Είχε όνειρα, στόχους, τόσα πράγματα που θα κατάφερνε. Θυμάμαι λέγαμε τα νέα μας και τη ρώτησα, πως είναι οι γονείς σου; Και με ένα χαμόγελο, μια χαρά αληθινή μου απάντησε, καλά Γιολάντα, τους αγαπάω και τους το λέω. Ένιωθα τόση χαρά που τη βλέπω χαρούμενη".

Ο πρώτος φοιτητής που έλαβε την υποτροφία με το όνομα της Μάρθης Ψαροπούλου, αφιέρωσε το πτυχίο του στη μνήμη της φίλης του, λέγοντας ότι θα ορκιστεί σε ένα μήνα και ότι η Μάρθη θα είναι πάντα μαζί του, αν και η ζωή της κόπηκε τόσο άδικα στο δυστύχημα των Τεμπών.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

stratos
Πιστοποιητικά στρατολογικής κατάστασης: Όλες οι αλλαγές στην έκδοση και τον έλεγχο γνησιότητας
Στρατολογική κατάσταση: Οι νέοι κανόνες για έκδοση, χρήση και επιβεβαίωση εγγράφων
Πιστοποιητικά στρατολογικής κατάστασης: Όλες οι αλλαγές στην έκδοση και τον έλεγχο γνησιότητας
Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών χειρούργησε ασθενή από απόσταση 8.000 χιλιομέτρων
Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών χειρούργησε ασθενή από απόσταση 8.000 χιλιομέτρων
Ο καθηγητής Ευάγγελος Λιάτσικος έκανε επέμβαση στην Αθήνα μέσω Κίνας και έγραψε ιστορία στην τηλεχειρουργική
Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών χειρούργησε ασθενή από απόσταση 8.000 χιλιομέτρων