Διαδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη
Τι θα κάνει το υπουργείο Παιδείας για τη μετακίνηση εκατοντάδων μαθητών από την Ελλάδα σε Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη; Ανησυχία για την ασφάλειά τους

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητα για τη διεξαγωγή του 2ου Μαθητικού Περιβαλλοντικού Συνέδριου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 26 Μαρτίου έως την Κυριακή 30 Μαρτίου στο Ζωγράφειο Λύκειο στην Κωνσταντινούπολη, εξαιτίας των μεγάλων αναταραχών μετά τη σύλληψη του δημάρχου Εκρέμ Ιμάμογλου.

Το συνέδριο, που έχει λάβει έγκριση από το υπουργείο Παιδείας για την πραγματοποίησή του, οργανώνεται από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την  αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη,  Βαρθολομαίου. 

Μάλιστα, στο συνέδριο έχουν δηλώσει συμμετοχή πολλά σχολεία με εκατοντάδες μαθητές από την Ελλάδα κι έχουν καταβληθεί μεγάλα χρηματικά ποσά για τα έξοδα μετακινήσεων των μαθητών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει ανακοινωθεί απαγόρευση συγκεντρώσεων και συναθροίσεων στην Κωνστνατινούπολη, που ενδεχομένως να ενέχει κινδύνους για την παραμονή των μαθητών.

Το υπουργείο Παιδείας οφείλει να εξετάσει την κατάσταση που επικρατεί στην Κωνσταντινούπολη και να εκδώσει οδηγίες για να γνωρίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί για την ασφάλειά τους.

Λίγα λόγια για το 2ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο

Σκοπός του Μαθητικού Συνεδρίου, που έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα, είναι να παρουσιάσει το έργο των μαθητικών ομάδων που έχουν ενταχθεί στο Εθνικό Δίκτυο χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών από σχολεία της Ελλάδας και της ομογένειας σε θέματα περιβάλλοντος και αειφορίας στη βάση της ατζέντας για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Οι θεματικοί άξονες του Συνεδρίου συμβαδίζουν με τη θεματολογία του Εκπαιδευτικού Δικτύου. Οι μαθητικές ομάδες μπορούν να εργαστούν σε όποιον από τους θεματικούς άξονες του Δικτύου επιλέξουν μέσω των εγκεκριμένων Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης/Σχολικών Δραστηριοτήτων, που υλοποιούν στις σχολικές μονάδες και να παρουσιάσουν τις εργασίες τους στο Συνέδριο αξιοποιώντας ποικίλους τρόπους δημιουργικής έκφρασης, όπως παρουσίαση με χρήση λογισμικού παρουσίασης (ppt, pptx), ψηφιακή αφήγηση (video κ.ά.), μουσική δημιουργία, χορευτικό ή θεατρικό δρώμενο, αναρτημένη ανακοίνωση poster, εικαστική δημιουργία (αφίσα, κ.ά.)

Η διάρκεια της παρουσίασης ορίζεται στα 8 λεπτά.

Διευκρινίζεται ότι τα έξοδα βαρύνουν τον κάθε συμμετέχοντα.

Δείτε εδώ την πρόσκληση για το 2ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο:

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΥΠΑ
Voucher εργαζομένων 750€: Κλείνουν αύριο οι αιτήσεις - Πώς θα προλάβετε
Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος η πλατφόρμα της ΔΥΠΑ για το voucher εργαζομένων θα κλείσει αύριο το μεσημέρι - Πώς θα προλάβετε
Voucher εργαζομένων 750€: Κλείνουν αύριο οι αιτήσεις - Πώς θα προλάβετε
16ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Κρήτης
Αδιανόητο! Μαθητές κάνουν διάλειμμα σε... δρόμο - Παραλίγο τροχαίο
Τμήμα της οδού σφραγίζεται με ιμάντες και ο δρόμος μετατρέπεται σε... αυτοσχέδια σχολική αυλή - Παραλίγο ατύχημα με αυτοκίνητο (βίντεο)
Αδιανόητο! Μαθητές κάνουν διάλειμμα σε... δρόμο - Παραλίγο τροχαίο
xartis_map_aithousa_class.jpg
Σοκ σε σχολείο στην Κρήτη: Μαθητές κατασκεύασαν και ενεργοποίησαν εκρηκτικό μηχανισμό
Σοκ στην Κρήτη - Από βίντεο στα social media έμαθαν οι μαθητές τον τρόπο κατασκευής του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού
Σοκ σε σχολείο στην Κρήτη: Μαθητές κατασκεύασαν και ενεργοποίησαν εκρηκτικό μηχανισμό