aeroplano
Με προσωπική παρέμβαση της υπουργού Παιδείας η Αegean έστειλε αεροσκάφος για να φέρει τους μαθητές και συνοδούς που έχασαν την πτήση στη νορβηγική πρωτεύουσα

Με απευθείας πτήση από το Όσλο επέστρεψαν στη Ρόδο την Πέμπτη το βράδυ, οι καθηγητές του 1ου Γυμνασίου Ρόδου που στο πλαίσιο εκπαιδευτικής επίσκεψης στη Νορβηγία, έχασαν την πτήση (εξαιτίας καθυστερήσεων στους ελέγχους ασφαλείας που προηγήθηκαν) με αποτέλεσμα να αποκλειστούν.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο γονέας κ. Μάνος Χατζηνικήτας, που η κόρη του είναι ανάμεσα στα 35 παιδιά-μαθητές/τριες της εκδρομής που συνοδεύονται από τρεις εκπαιδευτικούς, η μεγάλη καθυστέρηση στο check in και στον έλεγχο των αποσκευών στο αεροδρόμιο του Όσλο και κυρίως η άρνηση του κυβερνήτη του αεροσκάφους -παρότι ειδοποιήθηκε- να περιμένει λίγα λεπτά για να επιβιβασθεί η ροδίτικη σχολική αποστολή, ανάγκασε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους να μείνουν πίσω, χάνοντας την πτήση!

Το γεγονός όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε έντονη ανησυχία στα παιδιά και στους γονείς τους καθώς επίσης και στους εκπαιδευτικούς συνοδούς, οι οποίοι αμέσως ενημέρωσαν τον προϊστάμενο εκπαίδευσης κο Γιάννη Παπαδομαρκάκη.

Ενημερώθηκε επίσης ταυτόχρονα από γονείς, και ο βουλευτής Δωδεκανήσου και πρώην υφυπουργός κος Γιάννης Παπάς, ο οποίος άνοιξε δίαυλο επικοινωνίας ανάμεσα στο Υπουργείο Παιδείας, την εταιρίας Aegean (και με τον πρόεδρο κο Βασιλάκη) καθώς επίσης και με την υπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Με προσωπική παρέμβαση της Υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη, σε συνεργασία με τον ΓΓ Γιάννη Κατσαρό και τον Διευθυντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννη Παπαδομαρκάκη, η Aegean Airlines  δεσμεύτηκε να στείλει σήμερα ειδική πτήση για τον επαναπατρισμό των μαθητών και των συνοδών τους.

 

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών
Ελληνική PISA: Δωρεάν επιμόρφωση εκπαιδευτικών από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Τα δωρεάν επιμορφωτικά προγράμματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Ελληνική PISA: Δωρεάν επιμόρφωση εκπαιδευτικών από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Δόμνα Μιχαηλίδου
Δόμνα Μιχαηλίδου: «13.500 επισκέψεις την πρώτη μέρα για τις “Νταντάδες της Γειτονιάς”»
Δόμνα Μιχαηλίδου: «Δυναμικό ξεκίνημα για τις “Νταντάδες της Γειτονιάς” – 13.500 επισκέψεις την πρώτη ημέρα λειτουργίας της πλατφόρμας»
Δόμνα Μιχαηλίδου: «13.500 επισκέψεις την πρώτη μέρα για τις “Νταντάδες της Γειτονιάς”»
Στέφανος Παραστατίδης
«Αυτισμός στο σχολείο και στην κοινωνία»: Από τη συμπόνια στη Δικαιοσύνη
Ο Βουλευτής Κιλκίς και Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Παραστατιδης, παρουσίασε τις θέσεις του κινήματος για μια συμπεριληπτική...
«Αυτισμός στο σχολείο και στην κοινωνία»: Από τη συμπόνια στη Δικαιοσύνη
g-paidikos-stathmoskomotinis-9.png
Σάλος με την αναστολή λειτουργίας νηπιαγωγείου: «Αντιεκπαιδευτική απόφαση» καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί
Σάλος στην Ανατολική Αττική: Στο «στόχαστρο» το 3ο Νηπιαγωγείο Αναβύσσου
Σάλος με την αναστολή λειτουργίας νηπιαγωγείου: «Αντιεκπαιδευτική απόφαση» καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί