Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Διεθνής αναγνώριση για το 2024 για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ο διεθνής φορέας αξιολόγησης Quacquarelli Symonds (QS) κατέταξε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) για το έτος 2025 μεταξύ των κορυφαίων Πανεπιστημίων στον κόσμο στα βασικά επιστημονικά πεδία που αυτό θεραπεύει. Στην Ελλάδα αναδεικνύεται πρώτο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα στα 4 από τα 5 επιστημονικά πεδία στα οποία αξιολογήθηκε.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Στα επιστημονικά πεδία της Διοίκησης Επιχειρήσεων (Business Management Studies), της Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Accounting & Finance) και των Οικονομικών (Economics & Econometrics), το ΟΠΑ κατατάχθηκε μεταξύ των θέσεων «201-250» παγκοσμίως (1ο στην Ελλάδα).
  • Στην επιστημονική περιοχή των Κοινωνικών Επιστημών (Social Sciences Management), που περιλαμβάνει πλήθος επιστημονικών πεδίων (πχ. Accounting & Finance, Business & Management Studies, Development Studies, Economics & Econometrics, Law, Marketing, Politics, Social Policy, Statistics & Operational Research), το ΟΠΑ κατατάχθηκε στην 337η θέση παγκοσμίως (1ο στην Ελλάδα).
  • Στο επιστημονικό πεδίο της Επιστήμης των Υπολογιστών και των Πληροφοριακών Συστημάτων (Computer Science & Information Systems), το ΟΠΑ κατατάχθηκε μεταξύ των θέσεων «501-550» παγκοσμίως.

Τα κριτήρια αξιολόγησης της μεθοδολογίας είναι ο αριθμός αναφορών ανά δημοσίευση, ο δείκτης μέτρησης της παραγωγικότητας και της απήχησης του ερευνητικού έργου (h-index), ο δείκτης διεθνούς ερευνητικού δικτύου (IRN index) που σχετίζεται με τις ερευνητικές συνεργασίες με άλλα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από διαφορετικές περιοχές / τοποθεσίες. Τα εν λόγω ερευνητικά δεδομένα λαμβάνονται από τη βιβλιογραφική βάση της “Scopus”. Τέλος, συνυπολογίζονται ο διεθνής χαρακτήρας και η φήμη του Ιδρύματος, τόσο στον χώρο της αγοράς όσο και στην ακαδημαϊκή κοινότητα, η οποία προκύπτει από τη συμμετοχή σε ειδική έρευνα στελεχών επιχειρήσεων και ακαδημαϊκών κατά την τελευταία πενταετία αντίστοιχα.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της κατάταξης του ΟΠΑ, ο Αντιπρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής Λεωνίδας Δουκάκης δήλωσε: «To ΟΠΑ βρίσκεται σε σταθερή πορεία ανάπτυξης και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία Πανεπιστήμια παγκοσμίως αναφορικά με τα επιστημονικά πεδία που αυτό θεραπεύει. Η νέα αυτή διάκριση από τον έγκριτο φορέα αξιολόγησης, αντανακλά το υψηλό επίπεδο ποιότητας του διδακτικού προσωπικού, των προγραμμάτων σπουδών και της έρευνας που παράγεται. Γίνεται προφανές ότι το ακαδημαϊκό μας αποτύπωμα, υπηρετεί τις αξίες της αριστείας και της διεθνοποίησης που έχουμε θέσει ως βασικούς άξονες ανάπτυξης και διαφοροποίησης, στο διεθνές εκπαιδευτικό περιβάλλον

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατάταξη, μπορείτε να βρείτε εδώ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δημόσιοι υπάλληλοι στο Δημόσιο
Αυξήσεις μισθών από τον Απρίλιο: Πώς επηρεάζονται δημόσιος και ιδιωτικός τομέας
Αλλαγές στις αποδοχές χιλιάδων εργαζομένων φέρνει η προγραμματισμένη αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από την 1η...
Αυξήσεις μισθών από τον Απρίλιο: Πώς επηρεάζονται δημόσιος και ιδιωτικός τομέας
ypnos
Καρδιακός κίνδυνος: Τι δείχνουν τα στοιχεία για όσους κοιμούνται αργά
Τα λεγόμενα "νυχτοπούλια" εμφανίζουν λιγότερο ευνοϊκό προφίλ υγείας σε σχέση με όσους λειτουργούν καλύτερα το πρωί.
Καρδιακός κίνδυνος: Τι δείχνουν τα στοιχεία για όσους κοιμούνται αργά
Γιάννης Παναγόπουλος
Υπόθεση Παναγόπουλου: Διευρύνεται η έρευνα – Στο μικροσκόπιο και πολιτικά πρόσωπα
Στο στόχαστρο συγγενικά πρόσωπα και ενδεχόμενες πολιτικές διασυνδέσεις – Παράλληλα η ποινική διερεύνηση για υπεξαίρεση και ξέπλυμα χρήματος
Υπόθεση Παναγόπουλου: Διευρύνεται η έρευνα – Στο μικροσκόπιο και πολιτικά πρόσωπα
proaulio
Χανιά: Άγρια επίθεση σε εκπαιδευτικό μέσα σε σχολείο από εξωσχολικό
Καθηγητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από ξυλοδαρμό από εξωσχολικό – Παρέμβαση και καταγγελία της ΕΛΜΕ Χανίων
Χανιά: Άγρια επίθεση σε εκπαιδευτικό μέσα σε σχολείο από εξωσχολικό