tempi
Καταγγελία ΟΙΕΛΕ: «Ιστορικό ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας διοργάνωσε αιφνιδιαστικά εκδρομή σε… πάρκο την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, προκειμένου να υποχρεώσει τους εκπαιδευτικούς να εργαστούν και να μην απεργήσουν!»

Ένα σοβαρό περιστατικό σε ιστορικό ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) για τη μέρα που θα είναι επέτειος των δύο χρόνων από την τραγωδία στα Τέμπη, Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, κατά την οποία απεργιακές κινητοποιήσεις αναμένεται να κατακλύσουν τη χώρα.

Η ΟΙΕΛΕ καταγγέλλει ότι ιστορικό ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας διοργάνωσε αιφνιδιαστικά εκδρομή σε… πάρκο την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, προκειμένου να υποχρεώσει τους εκπαιδευτικούς να εργαστούν και να μην απεργήσουν!

Μάλιστα, αναφέρει ότι εκτός της πρωτοφανούς απόπειρας περιορισμού συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των εργαζόμενων, «σε περίπτωση απεργίας πολλών εκπαιδευτικών την Παρασκευή, η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί χωρίς επαρκή εποπτεία με αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια πολλών μαθητών».

Η ΟΙΕΛΕ ζητά από το σχολείο να «αποσύρει άμεσα την απόφαση για πραγματοποίηση της εκδρομής που προκαλεί βάναυσα το δημόσιο αίσθημα, καθώς πραγματοποιείται σε μια ημέρα με ιδιαίτερο συμβολισμό και επιχειρεί να ελέγξει με το χειρότερο δυνατό τρόπο το φρόνημα των εκπαιδευτικών του».

Τέλος, προειδοποιεί ότι σε διαφορετική περίπτωση επιφυλάσσεται για τις ενέργειές της.

Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ

Ντροπή! Μεγάλο και ιστορικό ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας ανακοίνωσε εκδρομή την Παρασκευή 28/2 για να μην φανεί ότι έχει …απεργούς!

Οργή προκαλεί η απόφαση μεγάλου και ιστορικού ιδιωτικού σχολείου της Αθήνας που όρισε αιφνιδιαστικά εκδρομή σε …πάρκο την Παρασκευή 28/2, ώστε να υποχρεώσει τους εκπαιδευτικούς να εργαστούν κι έτσι να μην καταγράψει απεργούς!

Έξαλλοι πολλοί συνάδελφοι μάς ενημέρωσαν ότι πιέστηκαν να υπογράψουν συμμετοχή στην εκδρομή. Πραγματικά, ούτε ο πιο φανατικός οπαδός της κυβέρνησης δε θα σκεφτόταν μια τέτοια μεθόδευση, για να περιορίσει τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της κοινωνίας και των συνδικάτων για τη συμπλήρωση 2 ετών από την εθνική τραγωδία των Τεμπών.

Δεν είναι όμως, μόνο, το πρόβλημα της πρωτοφανούς απόπειρας περιορισμού συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Σε περίπτωση απεργίας πολλών εκπαιδευτικών την Παρασκευή, η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί χωρίς επαρκή εποπτεία με αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια πολλών μαθητών!

Καλούμε άμεσα τη διοίκηση του σχολείου να αντιληφθεί το μέγεθος του ατοπήματός της και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Να αποσύρει άμεσα την απόφαση για πραγματοποίηση της εκδρομής που προκαλεί βάναυσα το δημόσιο αίσθημα, καθώς πραγματοποιείται σε μια ημέρα με ιδιαίτερο συμβολισμό και επιχειρεί να ελέγξει με το χειρότερο δυνατό τρόπο το φρόνημα των εκπαιδευτικών του. Σε διαφορετική περίπτωση επιφυλασσόμαστε για τις ενέργειές μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ                                                             ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΓΛΗΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ξυλοδαρμος
Βίντεο σοκ από Νέο Ηράκλειο: Μαθητές και εξωσχολικοί σε βίαιη συμπλοκή
Σοκαριστικές εικόνες καταγράφουν μαθητές και εξωσχολικούς σε βίαιη συμπλοκή, αναδεικνύοντας την ανάγκη για μέτρα πρόληψης και ασφάλειας γύρω από τα...
Βίντεο σοκ από Νέο Ηράκλειο: Μαθητές και εξωσχολικοί σε βίαιη συμπλοκή
υδροστροβιλος
Κακοκαιρία «Adel»: Υδροστρόβιλος εντυπωσιάζει στο Μαθράκι της Κέρκυρας
Το φαινόμενο καταγράφηκε από κατοίκους χωρίς να προκαλέσει ζημιές, ενώ η κακοκαιρία συνεχίζει να επηρεάζει το Ιόνιο και τη Βόρεια Ελλάδα
Κακοκαιρία «Adel»: Υδροστρόβιλος εντυπωσιάζει στο Μαθράκι της Κέρκυρας
φλογα
ΚΕΔΑΣΥ Αιτωλοακαρνανίας: Συμμετοχή στη Λαμπαδηδρομία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων ‘’MILANO CORTINA 2026’’
Η Ολυμπιακή Φλόγα θα ανάψει στην Αρχαία Ολυμπία στις 26 Νοεμβρίου 2025 και θα ταξιδέψει επί 9 ημέρε
ΚΕΔΑΣΥ Αιτωλοακαρνανίας: Συμμετοχή στη Λαμπαδηδρομία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων ‘’MILANO CORTINA 2026’’
aithoysa2.jpg
Υποστελέχωση απειλεί τη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων στα Άνω Λιόσια
Αναστολή του ολοήμερου προγράμματος λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού και προβλήματα πρόσληψης
Υποστελέχωση απειλεί τη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων στα Άνω Λιόσια