ilektroniki apati
Τηλεφωνήματα από άγνωστους που προσποιούνταν υπαλλήλους της οικονομικής υπηρεσίας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Συναγερμός έχει σημάνει στην εκπαιδευτική κοινότητα της Μαγνησίας, όπου απάτες που στοχεύουν εκπαιδευτικούς και σχολικές μονάδες δημιουργούν σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια προσωπικών και σχολικών οικονομικών στοιχείων.

Οι πρώτες αναφορές έγιναν την περασμένη Τρίτη, όταν τηλεφωνήματα από άγνωστους που προσποιούνταν υπαλλήλους της οικονομικής υπηρεσίας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας έθεσαν στο στόχαστρο διευθυντές και υποδιευθυντές σχολείων. Οι επιτήδειοι ζητούσαν προσωπικά στοιχεία, όπως αριθμούς χρεωστικών καρτών και PIN, προσποιούμενοι προβλήματα στη μισθοδοσία των εκπαιδευτικών ή ζητώντας στοιχεία από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των σχολικών επιτροπών.

Το πιο ανησυχητικό περιστατικό αφορά τη διευθύντρια γυμνασίου, η οποία έπεσε στην παγίδα των απατεώνων και έχασε μέρος του μισθού της. Το γεγονός αυτό, καθώς και οι τέσσερις άλλες απόπειρες εξαπάτησης, προκάλεσαν άμεση αντίδραση από τις εκπαιδευτικές αρχές της περιοχής. Παράλληλα, οι απατεώνες δεν δίστασαν να επικοινωνήσουν ακόμη και με ανήλικη κόρη υποδιευθύντριας, αποδεικνύοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης, έχει ήδη δώσει εντολή για την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά αγνώστων και ενημέρωσε τους διευθυντές όλων των σχολείων, ζητώντας τους να μεταφέρουν την προειδοποίηση στους συναδέλφους τους. Επιπλέον, συνιστά άμεση επικοινωνία με τις τράπεζες για την ακύρωση οποιουδήποτε χακαρισμένου λογαριασμού και ενημέρωση των αστυνομικών αρχών για το περιστατικό.

Οι εκπαιδευτικοί προειδοποιούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην παρέχουν προσωπικά ή τραπεζικά στοιχεία σε οποιονδήποτε καλεί, ακόμη και αν ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί δημόσιο οργανισμό. Η συνεχής συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές και η επαγρύπνηση όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι κρίσιμη για την αποτροπή περαιτέρω περιστατικών και την προστασία των οικονομικών και προσωπικών δεδομένων των εκπαιδευτικών και σχολείων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κίνηση με αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας
Αλλάζει ο χάρτης στα Ι.Χ.: Νέο σχέδιο απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων στην Ελλάδα
Υποχρεωτική ανακύκλωση, αυστηρότεροι έλεγχοι ΚΤΕΟ και ψηφιακή παρακολούθηση – Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα και τα κριτήρια
Αλλάζει ο χάρτης στα Ι.Χ.: Νέο σχέδιο απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων στην Ελλάδα
επιδόματα atm
Συντάξεις: Το μεγάλο λάθος που μπορεί να σου στερεί έως και 100 ευρώ τον μήνα
Χιλιάδες συνταξιούχοι κινδυνεύουν να χάσουν σημαντικά ποσά, καθώς αγνοούν μια κρίσιμη αίτηση που πρέπει να υποβληθεί στον e-ΕΦΚΑ
Συντάξεις: Το μεγάλο λάθος που μπορεί να σου στερεί έως και 100 ευρώ τον μήνα