aithousa_taksi
Ποιοι εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο της Αρχής

Τους στρατηγικούς στόχους και τις προτεραιότητες για το 2025 ενέκρινε το Συμβούλιο της Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (ΑΔΙΠΠΔΕ) κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής 31 Ιανουαρίου.

Η απόφαση διαμορφώνει το πλαίσιο δράσης της Αρχής για το επόμενο έτος, με έμφαση στη βελτίωση της εκπαιδευτικής ποιότητας και των μηχανισμών αξιολόγησης.
 
Ο Πρόεδρος της ΑΔΙΠΠΔΕ κος Ηλίας Ματσαγγούρας ενημέρωσε τα μέλη του Συμβουλίου πως βάσει των διατάξεων του ν. 4940/2022 το Συμβούλιο της Αρχής θα πρέπει να ορίσει τις προτεραιότητες και τους στόχους της Αρχής για το έτος 2025. Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων όπου οι στόχοι της ΑΔΙΠΠΔΕ για το έτος 2025 καθορίστηκαν, ομόφωνα, ως εξής: 

1. Η επιτέλεση του επιστημονικού έργου της Αρχής όπως προβλέπεται στην κείμενη νομοθεσία, όπως είναι η σύνταξη της Ετήσιας Έκθεσης για την ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος (υποπ.ιβ’, περ.ι’, παρ.4 του άρθρου 1), η εμπλοκή στην επιστημονική επιτροπή των εξετάσεων διαγνωστικού χαρακτήρα (αρ. 104 του ν.4823/21) και η μεταξιολόγηση του έργου των Προτύπων Σχολείων και των Πειραματικών Σχολείων (παρ. 5 του αρθρ.21 του ν. 4692/20). 

2. Η συμμετοχή της Αρχής σε συνεργασίες με επιστημονικούς φορείς του εξωτερικού, καθώς και σε δράσεις και συνεργασίες με τις Διευθύνσεις του Υπουργείου Παιδείας, το Ι.Ε.Π. και άλλους φορείς σε τομείς που άπτονται του έργου και της αποστολής της Αρχής. 

3. Η υποστήριξη μέσω εισηγήσεων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με σκοπό την υποστήριξη της διαμόρφωσης των πολιτικών για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και των επιμέρους δράσεων υλοποίησης αυτής. 

4. Η ολοκλήρωση των διαδικασιών εσωτερικού ελέγχου της Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε βάσει των διατάξεων της παρ.1, άρθρου 79 ν.4795/2021 και της υπ’ αριθμ. 19037/08-12-2022 εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορά στον έλεγχο των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών. 

5. Η συνεχής βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός των διοικητών διαδικασιών της Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε. ως αυτόνομης διοικητικής δομής, με έμφαση στην προσαρμογή της Αρχής στις γενικότερες απαιτήσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού της Δημόσιας Διοίκησης.  
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Νηπιαγωγεία - Δημοτικά: Αυτό είναι το νέο μάθημα τον Σεπτέμβριο

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ξυλοδαρμός σε εργαζόμενο καθαριότητας στην Κυψέλη
Στη φυλακή ο 38χρονος για την επίθεση σε εργαζόμενο καθαριότητας στην Κυψέλη
Ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ζήτησε συγγνώμη – Δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα
Στη φυλακή ο 38χρονος για την επίθεση σε εργαζόμενο καθαριότητας στην Κυψέλη
ποσδεπ
Ανησυχία ΠΟΣΔΕΠ για τις επιπτώσεις από την απόφαση του ΣτΕ για λειτουργία παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα
Συνταγματικά τα παραρτήματα ξένων ΑΕΙ – Σήμα κινδύνου από την ΠΟΣΔΕΠ
Ανησυχία ΠΟΣΔΕΠ για τις επιπτώσεις από την απόφαση του ΣτΕ για λειτουργία παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα
φοιτητές
Πανελλήνιες εξετάσεις 2025: Άνοιξε η πλατφόρμα ενημέρωσης μέσω SMS για τα αποτελέσματα
Από την Τρίτη 17 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων μπορούν να εγγραφούν στην ειδική πλατφόρμα για να λαμβάνουν άμεσα και με ασφάλεια...
Πανελλήνιες εξετάσεις 2025: Άνοιξε η πλατφόρμα ενημέρωσης μέσω SMS για τα αποτελέσματα