δασκαλα
ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Καλούμε εκπαιδευτικούς, σωματεία εκπαιδευτικών και συλλόγων ΕΕΠ-ΕΒΠ, συλλόγους γονέων και μαζικούς φορείς να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην εκπαιδευτικό και να καταδικάσουν τη δίωξή της.

Κύμα συμπαράστασης στη δασκάλα Σοφία Καψαλάκη που διώκεται πειθαρχικά επειδή τόλμησε να υπερασπιστεί δημόσια την απρόσκοπτη πρόσβαση μαθητή στην εκπαιδευτική διαδικασία, εκδηλώνεται από εκαπιδευτικούς.

Εκτός απόν πατέρα του μαθητή ο οποίος στέκεται στο πλευρό της και τον ΣΕΠΕ «Σωκράτης» που τη στηρίζει, σήμερα και η ΠΟΣΕΕΠΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης της δασκάλας και καταγγελίας αυτών που τη διώκουν:

«Η ΔΙ.Π.Ε Αν. Αττικής, Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής και Υπ. Παιδείας, στοχεύοντας στον εκφοβισμό και φίμωση κάθε φωνής που αντιστέκεται στο παραπέρα «ξεχαρβάλωμα» της παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης, ασκεί πειθαρχική δίωξη στη δασκάλα γιατί τόλμησε (!!!) να υπερασπιστεί δημόσια την απρόσκοπτη πρόσβαση μαθητή στην εκπαιδευτική διαδικασία!», τονίζει η ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ζητά την παύση της δίωξης.

Ολη η ανακοίνωση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Το Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ είναι το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο που εκπροσωπεί τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.), μόνιμους και αναπληρωτές που στελεχώνουν τη Δημόσια Ειδική και Γενική Εκπαίδευση, καθώς και τα ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. και τις Ε.Δ.Υ., στηρίζει ομόφωνα την εκπαιδευτικό κ. Καψαλάκη Σοφία καθώς και συνταυτίζεται με την παρακάτω επιστολή συμπαράστασης προς την εκπαιδευτικό του εκπαιδευτικού Συλλόγου «Σωκράτης»:

Αγαπητοί συνάδελφοι, γονείς, σε ανακοίνωση του Συλλόγου «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» τον περασμένο Νοέμβριο, έγινε γνωστό το ανεπίτρεπτο, για τον 21ο αιώνα γεγονός, ότι μαθητής απείχε της εκπαιδευτικής διαδικασίας για πάνω από 1 μήνα, γιατί δεν καλύφθηκε το κενό Σχολικής Νοσηλεύτριας, άκρως αναγκαία, ώστε το παιδί να μπορεί με ασφάλεια να βρίσκεται στο σχολείο του. Η δασκάλα του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, Σοφία Καψαλάκη, μίλησε τότε δημόσια, ως μέλος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής «ο Σωκράτης», για τις επιπτώσεις που έχει για το παιδί η μακρόχρονη απουσία του, από το φυσικό και κοινωνικό του περιβάλλον, για την ψυχοκοινωνική εξέλιξη του και μαθησιακή του πορεία.

Τρείς μήνες σχεδόν μετά ασκείται πειθαρχική δίωξη στην εν λόγω εκπαιδευτικό για το παραπάνω γεγονός. Οι όποιες αναφορές της διοίκησης σε παραγράφους του νόμου δεν αρκούν για να συγκαλύψουν τις τεράστιες ευθύνες που φέρει η Πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς για το γεγονός ότι όχι μόνο δεν προσλήφθηκε σχολική Νοσηλεύτρια στο σχολείο αλλά και ότι ο μαθητής υποχρεωτικά μεταφέρθηκε σε άλλη σχολική μονάδα, εκτός γεωγραφικών ορίων!

Ηλίου φαεινότερων ότι η ΔΙ.Π.Ε Αν. Αττικής, Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής και Υπ. Παιδείας, στοχεύοντας στον εκφοβισμό και φίμωση κάθε φωνής που αντιστέκεται στο παραπέρα «ξεχαρβάλωμα» της παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης, ασκεί πειθαρχική δίωξη στη δασκάλα γιατί τόλμησε (!!!) να υπερασπιστεί δημόσια την απρόσκοπτη πρόσβαση μαθητή στην εκπαιδευτική διαδικασία! Πρακτική άλλωστε που ακολουθείται για όλους τους εκπαιδευτικούς που, αντιμετωπίζοντας το επάγγελμά τους ως λειτούργημα, βάζουν στο προσκήνιο τα μορφωτικά δικαιώματα και ανάγκες των παιδιών μας.

Καλούμε εκπαιδευτικούς, σωματεία εκπαιδευτικών και συλλόγων ΕΕΠ-ΕΒΠ, συλλόγους γονέων και μαζικούς φορείς να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην εκπαιδευτικό και να καταδικάσουν τη δίωξή της.

Απαιτούμε την παύση της δίωξης! Στηρίζουμε την συναδέλφισσα που έκανε το αυτονόητο!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εργαζόμενοι
Ρεκόρ αποχωρήσεων προς σύνταξη το 2026: Γιατί οι εργαζόμενοι εγκαταλείπουν μαζικά την αγορά εργασίας
Αβεβαιότητα για τα όρια ηλικίας και νέες ρυθμίσεις απασχόλησης ενισχύουν το κύμα συνταξιοδοτήσεων
Ρεκόρ αποχωρήσεων προς σύνταξη το 2026: Γιατί οι εργαζόμενοι εγκαταλείπουν μαζικά την αγορά εργασίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Ο τελευταίος μήνας στα σχολεία: Ανάμεσα στην κόπωση, την πίεση και την ανάγκη για νόημα
Μια καθημερινότητα που θυμίζει περισσότερο αγώνα δρόμου παρά παιδαγωγική διαδικασία.
Ο τελευταίος μήνας στα σχολεία: Ανάμεσα στην κόπωση, την πίεση και την ανάγκη για νόημα
ΜΑΚΡΟΝ.jpg
Μακρόν προς μαθητές: «Κάντε αποτοξίνωση από το διαδίκτυο» με έμπνευση από… ελληνική λέξη
Η πρόταση για «μία μέρα χωρίς ίντερνετ» και το μήνυμα για τα όρια της ψηφιακής ζωής
Μακρόν προς μαθητές: «Κάντε αποτοξίνωση από το διαδίκτυο» με έμπνευση από… ελληνική λέξη
Σκάκι στα σχολεία
Το σκάκι των «από κάτω» που νικά και οι επιλογές της εκπαίδευσης
Μια είδηση των τελευταίων ημερών από τη Νέα Υόρκη δύσκολα θα έπρεπε να περάσει απαρατήρητη, όχι για το αποτέλεσμα, αλλά για όσα αποκαλύπτει.
Το σκάκι των «από κάτω» που νικά και οι επιλογές της εκπαίδευσης