APTH
Αναμένεται η απόφαση που θα καθορίσει εάν όντως υπήρξαν παράνομες διαδικασίες και ποια θα είναι η συνέχεια, εάν θα πρέπει δηλαδή να διεξαχθούν εκ νέου πρυτανικές εκλογές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ή όχι.

Πριν από τα μέσα Μαρτίου αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), το οποίο εκδίκασε τις δύο προσφυγές  των καθηγητών  Στράτου Στυλιανίδη  και Κυριάκου Αναστασιάδη, με τις οποίες ζητούν ακύρωση της διαδικασίας των Πρυτανικών εκλογών στο ΑΠΘ.

Θυμίζουμε ότι το μεσημέρι της 4ης Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία από το Γ’ Πενταμελές Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, εκδίκασης των προσφυγών που είχαν καταθέσει οι καθηγητές και διεκδικητές της πρυτανείας, Κυριάκος Αναστασιάδης και Στράτος Στυλιανίδης και αφορούσαν στη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την εκλογή του πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Χαράλαμπου Φείδα, που εξελέγη στις 7 Φεβρουαρίου του 2024, καθώς σύμφωνα με τις προσφυγές, προηγήθηκαν παράνομες διαδικασίες.

Μέχρι και τη Δευτέρα 16/12/24 υπήρχε η δυνατότητα κατάθεσης των όποιων υπομνημάτων, και τώρα αναμένεται η απόφαση που θα καθορίσει εάν όντως υπήρξαν παράνομες διαδικασίες και ποια θα είναι η συνέχεια, εάν θα πρέπει δηλαδή να διεξαχθούν εκ νέου πρυτανικές εκλογές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ή όχι.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

απατη
Συναγερμός για νέα τηλεφωνική απάτη: Στο στόχαστρο κτηνοτρόφοι με πρόσχημα τον αφθώδη πυρετό
Το Υπουργείο προειδοποιεί για απόπειρες υποκλοπής προσωπικών στοιχείων – «Καμία ενημέρωση δεν γίνεται τηλεφωνικά»
Συναγερμός για νέα τηλεφωνική απάτη: Στο στόχαστρο κτηνοτρόφοι με πρόσχημα τον αφθώδη πυρετό
τεμμ
Τέμπη: Κατηγορούμενος «δείχνει» το Δημόσιο – «Γνώριζαν τα κενά ασφαλείας και δεν έκαναν τίποτα»
Σφοδρές καταγγελίες για «εγκληματική αδράνεια» και ανενεργά συστήματα – Στο στόχαστρο το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
Τέμπη: Κατηγορούμενος «δείχνει» το Δημόσιο – «Γνώριζαν τα κενά ασφαλείας και δεν έκαναν τίποτα»
ενεγυλ
Σοβαρές καταγγελίες για επικίνδυνες συνθήκες σε ειδικό σχολείο της Κέρκυρας
Η ΕΛΜΕ ζητά άμεσα μέτρα ασφάλειας μετά από βραχυκύκλωμα και πυρκαγιά – «Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα»
Σοβαρές καταγγελίες για επικίνδυνες συνθήκες σε ειδικό σχολείο της Κέρκυρας