δετρτε
Οι μαθητές δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, οργανώνοντας συναυλία αλληλεγγύης στις 26 Ιανουαρίου στις 18:30, στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, δείχνοντας ότι δεν θα υποκύψουν στον εκφοβισμό και την καταστολή

Δεκαπέντε μαθητές του 2ου Γυμνασίου Καλαμαριάς καλούνται σε απολογία στις 29 Ιανουαρίου, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, για την κατάληψη του σχολείου τους το Φεβρουάριο του 2024 και τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Η κατηγορία που τους βαρύνει είναι η «διατάραξη της ομαλής λειτουργίας του σχολείου», ενώ παράλληλα καλούνται σε απολογία και οι γονείς τους για «παραμέληση της εποπτείας ανηλίκων».

Η συγκεκριμένη περίπτωση εντάσσεται σε μια ευρύτερη προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών και των γονέων τους, με στόχο την ποινικοποίηση κάθε μορφής αγώνα ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές.

Οι μαθητές, ωστόσο, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, οργανώνοντας συναυλία αλληλεγγύης στις 26 Ιανουαρίου στις 18:30, στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, δείχνοντας ότι δεν θα υποκύψουν στον εκφοβισμό και την καταστολή.

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Καλαμαριάς

Στις 29/1 15 συμμαθητές μας, μέλη του περσινού 15μελούς συμβουλίου του 2ου γυμνασίου Καλαμαριάς καλούνται σε απολογία!

Ποιο ήταν το έγκλημά τους; Ότι πριν από σχεδόν ένα χρόνο κινητοποιήθηκαν μαζί με τους συμμαθητές τους δηλώνοντας την εναντίωσή τους στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και διεκδικώντας ασφαλείς υποδομές για το σχολείο τους!!

Η κυβέρνηση και το υπουργείο έχουν τεράστιες ευθύνες! Την ώρα που λένε ότι ανησυχούν για την αύξηση της νεανικής παραβατικότητας, σέρνουν σε απολογία μαθητές επειδή αγωνίζονται για δωρεάν μόρφωση και για ασφαλή σχολεία! Να τελικά ποιους θεωρεί η κυβέρνηση παραβατικούς μαθητές.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να φοβηθούμε!

Ξέρουμε καλά ότι με τέτοιες ενέργειες θέλουν να μας κάνουν να μην αγωνιζόμαστε, να μη σηκώνουμε κεφάλι, γιατί ξέρουν ότι δεν είμαστε μικροί για να διεκδικούμε! Ότι με τους αγώνες μας έχουμε καταφέρει πολλά και μπορούμε να καταφέρουμε ακόμα περισσότερα!

Η καταστολή δε θα περάσει, των μαθητών η πάλη θα τη σπάσει!

Όλοι οι μαθητές της Καλαμαριάς δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στους συμμαθητές μας! Δε θα επιτρέψουμε να τους απαγγελθεί καμία κατηγορία!

Οργανώνουμε μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στους συμμαθητές μας την Κυριακή 26/1, στις 18.30, στο 2ο γυμνάσιο Καλαμαριάς! (Θ. Σοφούλη 114).

Ταυτόχρονα οργανώνουμε στα σχολεία μας πολύμορφες δράσεις δείχνοντας την εναντίωση μας στην προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων μας!

Στη βία του συστήματος και στην καταστολή, απάντηση ο αγώνας για μόρφωση, ζωή!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τεχνητη νοημοσυνη
Το σχολείο χωρίς δασκάλους: «καινοτομία» ή εκπαιδευτική δυστοπία;
Μια σχολική αίθουσα χωρίς πίνακα, χωρίς βιβλία, χωρίς δάσκαλο. Μόνο οθόνες, ακουστικά και ένας ψηφιακός «μέντορας» τεχνητής νοημοσύνης. Είναι αυτό το...
Το σχολείο χωρίς δασκάλους: «καινοτομία» ή εκπαιδευτική δυστοπία;
προαύλιο με μαθητές
Σχολείο χτισμένο πάνω σε μπαζωμένο ρέμα δίπλα στον Ηλεκτρικό — Νέες εικόνες προκαλούν ανησυχία
Βίντεο αποκαλύπτει την περίπτωση του 1ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας και τον κίνδυνο από τις παλιές παρεμβάσεις στα ρέματα
Σχολείο χτισμένο πάνω σε μπαζωμένο ρέμα δίπλα στον Ηλεκτρικό — Νέες εικόνες προκαλούν ανησυχία
εκπαιδευτικοί
Έκθεση ΟΟΣΑ: Πόσο υπολείπονται οι μισθοί των Ελλήνων εκπαιδευτικών σε σχέση με τους μισθούς των εκπαιδευτικών άλλων χωρών
Πώς αποτυπώνονται οι μισθοί των εκπαιδευτικών στην έκθεση του ΟΟΣΑ - Συγκριτικά δεδομένα
Έκθεση ΟΟΣΑ: Πόσο υπολείπονται οι μισθοί των Ελλήνων εκπαιδευτικών σε σχέση με τους μισθούς των εκπαιδευτικών άλλων χωρών