Ο εκπαιδευτικός Πέτρος Δαμιανός αποκάλυψε μέσω ανάρτησής του στο Facebook ότι κρατούμενος-φοιτητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ξεκίνησε απεργία πείνας και δίψας την Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου. Ο φοιτητής μεταφέρθηκε αρχικά στις φυλακές Τρικάλων και στη συνέχεια στην Πάτρα, με την αιτιολογία της «έλλειψης χώρου».
Η υπόθεση αυτή αποτελεί ακόμη μία περίπτωση μεταγωγής φοιτητή σε φυλακές μακριά από την εκπαιδευτική του μονάδα, με αποτέλεσμα την παύση των σπουδών του. Η πρακτική αυτή καταδεικνύει μια εκδικητική και ανάλγητη στάση των αρχών, σε αντίθεση με τα θεμελιώδη δικαιώματα των κρατουμένων.
Ο φοιτητής έχει καταθέσει αίτημα μεταφοράς στον Κορυδαλλό, προκειμένου να συνεχίσει τις σπουδές του. Έχοντας ολοκληρώσει όλα τα θεωρητικά μαθήματα, απομένουν τα εργαστήρια που απαιτούν φυσική παρουσία, κάτι που καθιστά τη μεταγωγή του ζωτικής σημασίας για την ακαδημαϊκή του πρόοδο.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Πώς να καταλάβετε αν ο γείτονάς σας «κλέβει» το Wi-Fi σας
Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2
Alfavita Newsroom