Άλιμοε καθηγητής
H διοικητική έρευνα για τον καθηγητή έδειξε, ότι στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας είχαν φτάσει καταγγελίες σε βάρος του αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του, ο 52χρονος καθηγητής Γυμνασίου, που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος μαθήτριάς του. Μαθητές του εκπαιδευτικού και οι γονείς τους, καταγγέλλουν ότι για χρόνια έκαναν αναφορές στο σχολείο για την ανάρμοστη συμπεριφορά του, αλλά δεν είχε αντιδράσει κανείς.

«Ξέραμε, ακούγαμε και φοβόμασταν», «Έχουν γίνει καταγγελίες και πιο παλιά, και μετά το 2020 στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στο υπουργείο», «μόνο διαδήλωση που δεν κάναμε», είναι μερικά απ’ όσα είπαν καταγγέλλοντες στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 για τον 52χρονο καθηγητή που κατηγορείται για ασέλγεια.

Στο σχολείο υπήρχε αίσθηση ατιμωρησίας για τον καθηγητή. Μέλος συλλόγου γονέων ανέφερε πως «Ξέραμε ότι τα κοίταζε περίεργα τα κορίτσια. Ο διευθυντής το γνώριζε. Τα παιδιά έβλεπαν ότι δεν γινόταν τίποτα και προσπαθούσαν να μην φορούν ρούχα που θα του τραβούσαν την προσοχή. Κάποια κορίτσια του έβαζαν όρια».

Στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή ο καθηγητής παραδέχθηκε πως απέστειλε ερωτικά μηνύματα σε μαθήτριά του, ότι συναντήθηκε μαζί της την Πρωτοχρονιά, ότι φίλησε και αγκάλιασε την ανήλικη. Κάτι που σύμφωνα με τους δικηγόρους του δεν εμπίπτει σε ασελγείς πράξεις.

«Αρνούμαι κατηγορηματικά ότι είχα οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή με την ανήλικη. Δεν έχω απλώσει ποτέ χέρι επάνω της με πονηρό τρόπο. Μία μόνο φορά τη φίλησα στον λαιμό έπειτα από δική της παρότρυνση και την άγγιξα χαμηλά στη μέση κατά λάθος όταν με αγκάλιασε. Παραδέχομαι ότι αυτό ήταν λάθος. Δεν ήξερα ότι είναι τόσο σοβαρό αδίκημα η ανταλλαγή μηνυμάτων με μαθήτριά μου.»

Γονείς: Βρίσκαμε τοίχο στις καταγγελίες μας

Όπως λέει, μιλώντας στο Μega, η μητέρα ενός παιδιού, ζητούσαν αλλεπάλληλα βοήθεια, αλλά έβρισκαν «τοίχο» όταν πήγαιναν στον ίδιο και στον διευθυντή. «Αυτό που γνωρίζω είναι πως έχουν γίνει κατά καιρούς επίσημες καταγγελίες, όχι μία και δύο φορές. Πλήθος κόσμου έχει πάει τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση με την καταγγελία τους, εκλιπαρώντας για βοήθεια. Τότε ήταν για θέμα διάκρισης. Όλοι γνώριζαν, και μάλιστα γνώριζαν επίσημα. Όλοι οι γονείς έβρισκαν έναν τοίχο. Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Αναμένουμε τη θέση του υπουργού Παιδείας. Τότε, κάποιοι γονείς εξέφραζαν τον φόβο πως κάτι θα συμβεί κάποια στιγμή σε ένα παιδί. Δεν υπήρχαν στοιχεία και δεν μπορούσε να γίνει γραπτώς», δήλωσε η ίδια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σκηνές έντασης στη Βουλή μπροστά σε μαθητές: «Μάσα», «γυμνοσάλιαγκας», «τσαμπατζού»

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φιλοσοφ
Έφυγε από τη ζωή ο φιλόσοφος και κοινωνιολόγος Γιούργκεν Χάμπερμας σε ηλικία 96 ετών
Ο φιλόσοφος και κοινωνιολόγος Γιούργκεν Χάμπερμας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών, αφήνοντας πίσω του ένα τεράστιο πνευματικό αποτύπωμα στη...
Έφυγε από τη ζωή ο φιλόσοφος και κοινωνιολόγος Γιούργκεν Χάμπερμας σε ηλικία 96 ετών
βενζίνη
Καύσιμα: Προ των πυλών το «φράγμα» των 2 ευρώ στην Αθήνα – Στα κάγκελα οι βενζινοπώλες
Καθημερινά «καπέλα» στα τιμολόγια - «Πονηρό» πλαφόν και οικονομικός στραγγαλισμός
Καύσιμα: Προ των πυλών το «φράγμα» των 2 ευρώ στην Αθήνα – Στα κάγκελα οι βενζινοπώλες
IDF, ο στρατός του Ισραήλ
Μέση Ανατολή σε αναμμένα κάρβουνα: Προ των πυλών η μεγαλύτερη χερσαία εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο
Η ισραηλινή στρατιωτική ηγεσία σχεδιάζει μια επιχείρηση ευρείας κλίμακας, η οποία ενδέχεται να ξεπεράσει σε ένταση και έκταση τον πόλεμο του 2006
Μέση Ανατολή σε αναμμένα κάρβουνα: Προ των πυλών η μεγαλύτερη χερσαία εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο
Αστυνομικές Σχολές
Πανελλαδικές 2026: Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για την εισαγωγή στις Αστυνομικές Σχολές – Όλα τα στάδια της αίτησης
Πανελλήνιες 2026 - Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων: Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων και προθεσμίες
Πανελλαδικές 2026: Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για την εισαγωγή στις Αστυνομικές Σχολές – Όλα τα στάδια της αίτησης