τρτι
Η ΑΔΕΔΥ στηρίζει τη θέση της ΕΛΜΕ Ροδόπης

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης εξέφρασε τη στήριξή του στην καταγγελία της ΕΛΜΕ Ροδόπης, που αντιτίθεται στην πολιτική της κυβέρνησης για τη συγχώνευση και κατάργηση σχολικών τμημάτων, η οποία εφαρμόζεται στην περιοχή με σκοπό τη μείωση των εκπαιδευτικών κενών. Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, εντάσσεται στη νεοφιλελεύθερη πολιτική που στοχεύει στη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και την υποβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης.

Αφορμή για την καταγγελία στάθηκε η απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας-Θράκης (ΑΜΘ) για την περικοπή ενός ακόμη σχολικού τμήματος στο 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής. Η απόφαση αυτή εφαρμόστηκε τον Νοέμβριο, ενώ το πρώτο τμήμα είχε συγχωνευθεί ήδη τον Σεπτέμβριο, με αποτέλεσμα οι μαθητές να υποχρεώνονται να ενταχθούν σε ήδη υπάρχοντα τμήματα, προκαλώντας αναστάτωση και αυξάνοντας την πληρότητα των τάξεων.

Η ΑΔΕΔΥ Ροδόπης κατηγορεί την πολιτική αυτή ότι οδηγεί σε περαιτέρω υποβάθμιση των συνθηκών εκπαίδευσης και περιορίζει τις εκπαιδευτικές δυνατότητες των σχολείων. Η υπερφόρτωση των τάξεων και η συρρίκνωση των εκπαιδευτικών πόρων πλήττουν την ποιότητα της διδασκαλίας και εντείνουν τα προβλήματα των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Η ΑΔΕΔΥ Ροδόπης υπογραμμίζει την ανάγκη για άμεση αντίδραση στην περαιτέρω εφαρμογή αυτών των πολιτικών, διεκδικώντας τη διατήρηση των υφιστάμενων τμημάτων και την ενίσχυση των σχολείων με περισσότερους εκπαιδευτικούς και πόρους, προκειμένου να διασφαλιστεί η σωστή και ποιοτική εκπαίδευση για όλους τους μαθητές.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανεπιστήμιο αθηνών εκπα
Ποια προγράμματα του ΕΚΠΑ έχουν πάρει πιστοποίηση από την ΕΘΑΑΕ
Ο πλήρης απολογισμός για τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με βάση τα επίσημα στοιχεία της ΜΟ.ΔΙ.Π....
Ποια προγράμματα του ΕΚΠΑ έχουν πάρει πιστοποίηση από την ΕΘΑΑΕ
Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: Εθνικός διάλογος μετά τις γιορτές για τις αλλαγές στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, με αιχμή το Εθνικό Απολυτήριο
Η υπουργός Παιδείας απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στα πολιτικά κοινοβουλευτικά κόμματα να συμμετάσχουν στον διάλογο.
Σοφία Ζαχαράκη: Εθνικός διάλογος μετά τις γιορτές για τις αλλαγές στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, με αιχμή το Εθνικό Απολυτήριο
bye
Κι όμως! Υπάρχει αρχαία ελληνική λέξη για το «αντίο» που αγνοούμε όλοι
Μια ξεχασμένη λέξη της αρχαιότητας που χρησιμοποιούσαν οι Έλληνες για να αποχαιρετιστούν, αλλά σήμερα έχει χαθεί από την καθομιλουμένη.
Κι όμως! Υπάρχει αρχαία ελληνική λέξη για το «αντίο» που αγνοούμε όλοι
Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλαδικές 2026: Ποια επιστήμη Υγείας σε οδηγεί πιο γρήγορα στην αγορά εργασίας
Για τους υποψηφίους των Πανελληνίων 2026, αποτελεί ένα από τα πιο «ασφαλή» και ταυτόχρονα ουσιαστικά μονοπάτια σπουδών.
Πανελλαδικές 2026: Ποια επιστήμη Υγείας σε οδηγεί πιο γρήγορα στην αγορά εργασίας