μικη
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η γειτονιά βρέθηκε για άλλη μια φορά στους δρόμους, εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή της στην απόφαση να κλείσει το σχολείο

Το πρωί Παρασκευής 29 Νοεμβρίου, της δεύτερης μέρας κινητοποιήσεων έξω από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω, η γειτονιά βρέθηκε για άλλη μια φορά στους δρόμους, εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή της στην απόφαση να κλείσει το σχολείο. Κείμενα αναρτημένα στις λαϊκές αγορές, αφίσες στους τοίχους της περιοχής και πλήθος κόσμου με το ίδιο αίτημα: "Να μην κλείσει κανένα σχολείο!"

Η συγκίνηση ήταν διάχυτη καθώς τα παιδιά της γειτονιάς, αν και στερούμενα τη συνήθη σχολική καθημερινότητα, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και έκαναν μάθημα στο πεζοδρόμιο. Στην εικόνα που σχηματίστηκε έξω από το σχολείο, τα μικρά παιδιά με φαντασία και ενθουσιασμό δημιούργησαν πανό με τα ονόματά τους, μοίρασαν προκηρύξεις και τραγούδησαν με πάθος το δικό τους μήνυμα.

Τα λόγια του τραγουδιού, που τραγουδήθηκαν από την ομάδα των παιδιών, ήταν φτιαγμένα λέξη προς λέξη, στίχο προς στίχο, από τα ίδια τα παιδιά. Η συναισθηματική ένταση έφτασε στο αποκορύφωμα όταν ένας μπαμπάς, με την κιθάρα του, έβαλε τη δική του φωνή και ήχο στην κινητοποίηση. Το τραγούδι, με τίτλους και στίχους που παραπέμπουν στο "Είμαστε δυό" του Μίκη Θεοδωράκη, του οποίου το σχολείο φέρει το όνομα, άνοιξε διάπλατα την πόρτα του συλλογικού συναισθήματος.

Τα αυτοκίνητα που περνούσαν από τη γειτονιά δεν έμειναν αδιάφορα. Σήκωναν τα κορναρίσματα με δυνατά ηχεία, που έπαιζαν το τραγούδι από κινητό σε κινητό, από χέρι σε χέρι, σαν να ήθελαν να δώσουν φωνή στην αγωνία του κόσμου για την παιδεία και το μέλλον των παιδιών τους. Η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη, με τη γειτονιά να είναι ενωμένη στον κοινό σκοπό: να προστατεύσουν το σχολείο και να συνεχίσουν την πορεία των κινητοποιήσεων.

Η κινητοποίηση δεν σταματά εδώ. Από τη νέα εβδομάδα προγραμματίζονται νέες δράσεις και συγκεντρώσεις, καθώς η κοινότητα του Αιγάλεω είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τον αγώνα για την εκπαίδευση και να υπερασπιστεί το 4ο Δημοτικό Σχολείο "Μίκης Θεοδωράκης".

Η μαχητικότητα και η αλληλεγγύη που επιδεικνύει η τοπική κοινωνία, με τη συμμετοχή τόσο των παιδιών όσο και των ενηλίκων, αναδεικνύει τον βαθύ σεβασμό για την αξία της εκπαίδευσης και τη σημασία του σχολείου στην καθημερινότητα των κατοίκων. Ο αγώνας συνεχίζεται, με την ελπίδα ότι το μήνυμα της αντίστασης και της ενότητας θα φτάσει στις αρχές και θα προστατεύσει το μέλλον των παιδιών αυτής της γειτονιάς.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μνημόνιο Συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας με την Αυστραλιανή εταιρεία τεχνολογίας Canva για δωρεάν πρόσβαση μαθητών και εκπαιδευτικών στην πλατφόρμα Canva Education
Υπουργείο Παιδείας: Δωρεάν για 3 χρόνια το «Canva Education» σε όλα τα σχολεία
Ελεύθερη πρόσβαση σε εξειδικευμένα εργαλεία παρουσιάσεων και ψηφιακού περιεχομένου για όλους τους εκπαιδευτικούς
Υπουργείο Παιδείας: Δωρεάν για 3 χρόνια το «Canva Education» σε όλα τα σχολεία
Πανελλήνιες εξετάσεις 2026 σε Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία
Πανελλήνιες 2026: Αρχίζει αύριο Σάββατο η πειραματική βαθμολόγηση στη Νεοελληνική Γλώσσα
Οδηγία της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων (ΚΕΕ), πότε αρχίζει η κανονική βαθμολόγηση στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία
Πανελλήνιες 2026: Αρχίζει αύριο Σάββατο η πειραματική βαθμολόγηση στη Νεοελληνική Γλώσσα