Διάκριση για μαθήτρια
Τιμητική διάκριση για μαθήτρια του 12ου σχολείου Αχαρνών – Η εικαστική δημιουργία με θέμα την «Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας»

Ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια βρίσκει το 12ο Γυμνάσιο Αχαρνών με διάκριση εικαστικής δημιουργίας μαθήτριας του σχολείου στο Πανελλήνιο κάλεσμα του Υπουργείου Παιδείας με θέμα την «Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας».

Η δράση αφορούσε όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών γύρω από ζητήματα ισότητας, ενσωμάτωσης και σεβασμού στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.

Η μαθήτρια του 12ου Γυμνασίου Αχαρνών ξεχώρισε με το έργο της, το οποίο αποτύπωνε με ευαισθησία και δημιουργικότητα τη σημασία της συμπερίληψης και της αποδοχής της διαφορετικότητας.

Η τιμητική αυτή διάκριση για τη μαθήτρια του 12ου σχολείου Αχαρνών θα πραγματοποιηθεί στις 3 Δεκεμβρίου 2024  σε ειδική τελετή του Υπουργείου Παιδείας, παρουσία εκπροσώπων όλου του εκπαιδευτικού κόσμου. Η διάκριση αυτή δεν τιμά μόνο τη μαθήτρια  αλλά και ολόκληρη την εκπαιδευτική  κοινότητα, αναδεικνύοντας το σπουδαίο έργο που επιτελείται στο συγκεκριμένο σχολείο για την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και της κοινωνικής συνείδησης των μαθητών.

Στη δράση συμμετείχαν  πολλά αξιόλογα έργα και εικαστικές δημιουργίες μαθητών του σχολείου δείχνοντας μια εξαιρετική κινητοποίηση των μαθητών σε θέματα κοινωνικής ευαισθησίας. Ο Διευθυντής και το διδακτικό προσωπικό του 12ου Γυμνασίου Αχαρνών συνεχάρησαν θερμά και ευχαρίστησαν  όλους τους μαθητές και καθηγητές που στήριξαν και ενθάρρυναν τη συμμετοχή στο κάλεσμα αυτό.

Να σημειωθεί ότι σε όλες αυτές τις δράσεις ανταποκρίθηκαν άμεσα και άλλα σχολεία από το Δήμο Αχαρνών όπως το 1ο Γυμνάσιο Αχαρνών και το 7ο ΓΕΛ Αχαρνών. Οι μαθητές έδειξαν όχι μόνο μια άλλη εικόνα για την περιοχή, αλλά  κατέθεσαν την πρόταση και θέληση τους για αλλαγή, σεβασμό, αξιοπρέπεια και αποδοχή για όλους. Η θέληση αυτή  αποτυπώνεται με την δυναμική παρουσία σε έργα, ποιήματα και δημιουργίες  μαθητών που θα βρίσκονται στο χώρο της εκδήλωσης στις 3 Δεκεμβρίου.

Ευχή όλων, το πάθος και οι προτάσεις  αυτών των παιδιών να  αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση όχι μόνο για τους συμμαθητές τους,  αλλά για ολόκληρη  την κοινωνία.

Τιμητική διάκριση για την εικαστική δημιουργία μαθήτριας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aithousa
Διεθνές Απολυτήριο (IB): Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα επιλογής εκπαιδευτικών
Η Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων δημοσιοποίησε τους πίνακες μετά την άρση των ισοβαθμιών
Διεθνές Απολυτήριο (IB): Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα επιλογής εκπαιδευτικών
Δίκη Χρυσής Αυγής
Χρυσή Αυγή: Στο alfavita.gr ο αναλυτικός πίνακας με όλες τις ποινές των καταδικασθέντων
Δεκατρία χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών επικύρωσε τον εγκληματικό χαρακτήρα της οργάνωσης –Το alfavita...
Χρυσή Αυγή: Στο alfavita.gr ο αναλυτικός πίνακας με όλες τις ποινές των καταδικασθέντων
Kintzios _slider.jpg
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο: Πώς διαμορφώνεται η τιμή στην αλυσίδα του τροφίμου - Προτάσεις για Δίκαιη Τιμή
«Πώς διαμορφώνεται η τιμή στην αλυσίδα του τροφίμου. Οι προτάσεις για Δίκαιη Τιμή» Πέμπτη, 5 Μαρτίου...
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο: Πώς διαμορφώνεται η τιμή στην αλυσίδα του τροφίμου - Προτάσεις για Δίκαιη Τιμή
εκλογές, κάλπη, δημοσκόπηση
Δημοσκόπηση RealPolls: "Βράζουν" οι πολίτες με την κυβέρνηση για ακρίβεια και διαφθορά - Πού κερδίζουν και πού χάνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης;
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το εύρημα ότι το ΠΑΣΟΚ θα εκτοξευόταν στο 15,8% εάν είχε άλλον αρχηγό εκτός του Νίκου Ανδρουλάκη
Δημοσκόπηση RealPolls: "Βράζουν" οι πολίτες με την κυβέρνηση για ακρίβεια και διαφθορά - Πού κερδίζουν και πού χάνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης;