Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σεμινάρια για καθηγητές/τριες Γαλλικών

Ενημερωτική εγκύκλιο για το Πρόγραμμα επιμόρφωσης του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2024, που απευθύνεται σε καθηγητές Γαλλικής, απέστειλε στα σχολεία το Υπουργείο Παιδείας.

Σε αυτό παρουσιάζεται το αναλυτικό πρόγραμμα επιμορφωτικών σεμιναρίων, διαλέξεων και λοιπών δραστηριοτήτων του IFG.

Η ενημέρωση

Σας γνωστοποιούμε ότι το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (IFG) προτείνει το νέο πρόγραμμα επιμόρφωσης για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο 2024, το οποίο απευθύνεται σε καθηγήτριες και καθηγητές γαλλικής γλώσσας. Τα κύρια θέματα του φετινού ακαδημαϊκού έτους είναι: η Γαλλοφωνία, καθώς το Παρίσι και το Villers-Cotterêts φιλοξένησαν, στις αρχές Οκτωβρίου, τη Σύνοδο Κορυφής του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας και η περιβαλλοντική εκπαίδευση, θέμα του διαγωνισμού 2025. Ενδεικτικά προσφέρονται, μεταξύ άλλων:

• Διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Δύο γλώσσες, ένας πλανήτης: Η Αειφορία ως Κοινή Γλώσσα», που θα πραγματοποιηθεί στις 18-11-2024 και ώρα 16:00-17:30.

• Διαδικτυακό σεμινάριο, αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς της Κρήτης, με θέμα : «Οι ΤΠΕ στην υπηρεσία των ειδικών μαθησιακών δυσκολιών», που θα πραγματοποιηθεί στις 20- 11-2024 και ώρα 16:30-18:00.

• Διαδικτυακό εργαστήριο δημιουργικής γραφής, με θέμα: «Συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου», που θα πραγματοποιηθεί στις 27-11-2024 και ώρες 15:30-17:00. (εγγραφές μέχρι 20-11-2024 σε σύνδεσμο που αναφέρεται στο ανωτέρω σχετικό)

Τυχόν συμμετοχή εκπαιδευτικών ΠΕ05 σε επιμορφωτικές δράσεις του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθήνας θα γίνει χωρίς καταβολή οιασδήποτε αποζημίωσης πέραν των (κανονικών) αποδοχών.

Επισημαίνεται ότι, σε ό,τι αφορά στη χορήγηση των αδειών για τη συμμετοχή σε επιμορφωτικά προγράμματα, ισχύουν οι διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 59 του ν. 3528/2007 (Α’ 26) και της παρ. 6 του άρθρου 38 του ν. 4351/2015 (Α’ 164), σε συνδυασμό με τις διατάξεις του εδαφίου κγ’ της παρ.2 του άρθρου 3 της υπό στοιχεία Φ.353.1/324/105657/Δ1/08-10-2002 (Β’1340) Υ.Α., όπως αντικαταστάθηκε με την υπ’ αριθμ. πρωτ. Φ353.1/17/81587/Δ1/17-07-2012 (Β’ 2214) Υ.Α. και της παρ. 2 του άρθρου 6 της υπό στοιχεία 170405/ΓΓ1/28-12-2021 (Β’ 6273) Υ.Α. ως προς την αρμοδιότητα των Διευθυντών Εκπαίδευσης να χορηγούν άδεια για επιμορφωτικούς και επιστημονικούς λόγους.

Σε κάθε περίπτωση η συμμετοχή των εκπαιδευτικών να μη διαταράξει την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Για τους όρους και τις προϋποθέσεις ενδεχόμενης συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να ανατρέξουν στο σχετικό συνημμένο. Οι Δ/νσεις Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης παρακαλούνται για την σχετική ενημέρωση των Συμβούλων Εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών ΠΕ05 της δικαιοδοσίας τους.

Η ενημερωτική εγκύκλιος

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πολυκατοικία
«Ανακαινίζω - αναβαθμίζω»: Πώς θα κερδίσετε έως 36.000 ευρώ για επισκευές και μηδενικό φόρο στα ενοίκια
Ο πλήρης οδηγός για τα νέα «Ανακαινίζω», «Εξοικονομώ» και τις τριετείς φοροαπαλλαγές
«Ανακαινίζω - αναβαθμίζω»: Πώς θα κερδίσετε έως 36.000 ευρώ για επισκευές και μηδενικό φόρο στα ενοίκια
χατζι
Κωστής Χατζηδάκης: «Αρχηγός ο Μητσοτάκης, με αυτόν θα πάμε και θα κερδίσουμε τις εκλογές»
Μήνυμα Χατζηδάκη για εσωκομματικά και ακρίβεια: Η αυτοκριτική για Τέμπη-ΟΠΕΚΕΠΕ και το «μπλόκο» στον τοξικό εμφύλιο
Κωστής Χατζηδάκης: «Αρχηγός ο Μητσοτάκης, με αυτόν θα πάμε και θα κερδίσουμε τις εκλογές»