Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Γιατί οι δάσκαλοι δεν σιωπούν κ. Διεευθυντά της εκπαίδευσης όταν σκοτώνονται παιδιά!

Δεκάδες Σύλλογοι Εκπαιδευτικών και ΕΛΜΕ δηλώνουν την αλληλεγγύη τους στη δασκάλα που διώκεται από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας επειδή με τους μαθητές της ανήρτησε στο χώρο του σχολείου εικαστική δημιουργία  των μαθητών και μαθητριών της για την ειρήνη, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται και το αίτημα για ελευθερία στην Παλαιστίνη.

Στο πλαίσιο αυτό καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Πέμπτη 7 Νοέμβρη, στις 14:00, στη Διεύθυνση Π.Ε. Δ’ Αθήνας (Λεωφ. Συγγρού 165, Νέα Σμύρνη)

Αναλυτικά

Την Πέμπτη 7 του Νοέμβρη, η εκπαιδευτικός Ελευθερία Παλαιστίδου, θα καταθέσει τη γραπτή απολογία της στη  Διεύθυνση Π.Ε. Δ’ Αθήνας, στα πλαίσια της δίωξης που έχει ξεκινήσει, γιατί ενώ δούλευαν με  τους μαθητές και τις μαθήτριες της τάξης της το θέμα του πολέμου και της ειρήνης, ανήρτησε στο χώρο του σχολείου εικαστική δημιουργία  των μαθητών και μαθητριών της για την ειρήνη, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται και το αίτημα για ελευθερία στην Παλαιστίνη.

Πρόκειται για παρέμβαση στο περιεχόμενο της διδασκαλίας μας και μάλιστα σε ένα θέμα όπως αυτό της ειρήνης και του πολέμου, όταν αυτά υπάρχουν στα σχολικά εγχειρίδια, ενώ μπροστά ήταν και η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου.

Η εκπαιδευτικός δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το αυτονόητο. Ο παλαιστινιακός λαός βιώνει μια γενοκτονία και αυτό δεν μπορεί να κρυφτεί! Σε μια περίοδο που τα εγκλήματα πολέμου που συντελούνται στη Μέση Ανατολή και που οδηγούν τον παλαιστινιακό λαό στο θάνατο, το λιμό και την εξαθλίωση, δίδαξε τις πανανθρώπινες αξίες της αλληλεγγύης, της φιλίας των λαών, την καταδίκη των πολέμων που είναι καταστροφικοί για τους λαούς που δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους και επικερδείς για τους λίγους, που θησαυρίζουν πάνω στους νεκρούς, στους πρόσφυγες και στα χαλάσματα!

Σύμφωνα με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ "Ο Παρθενώνας", τα έργα και οι ημέρες του Διευθυντή Εκπαίδευσης Δ’ Αθήνας «μας κάνουν να αναρωτιόμαστε αν έχει αντιληφθεί το ρόλο και την θέση του. Είναι πρωτάκουστο Διευθυντής Εκπαίδευσης να αναλώνεται στο να απαντάει σε όλες τις ανακοινώσεις των σωματείων αντί να ασχολείται με τα σοβαρά ζητήματα που ταλανίζουν την Δ’ Αθήνας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως αναρωτιόμαστε από πότε ο διενεργών πειθαρχική διαδικασία τοποθετείται δημόσια απαντώντας σε όλους τους φορείς και τα σωματεία που έχουν εκδώσει ψηφίσματα στήριξης στην συναδέλφισσα;  Πώς μπορεί να διασφαλιστεί ότι η συναδέλφισσα θα αντιμετωπιστεί δίκαια και αντικειμενικά όταν ο ίδιος ο Διευθυντής Εκπαίδευσης που την καλεί σε έγγραφη απολογία εμπλουτίζει την απάντησή του με επιπλέον «κατηγορίες» και ανυπόστατους ισχυρισμούς, που δεν συμπεριλαμβάνονται καν στο «κατηγορητήριο»; Η όλη στάση του Διευθυντή Εκπαίδευσης δείχνει εμπάθεια και προκατάληψη που δεν συνάδει με τα υπηρεσιακά καθήκοντά του. Ας έδειχνε το ελάχιστο ενδιαφέρον για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Δ΄ Διεύθυνσης και για τα οποία φέρει τεράστια ευθύνη!»

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χατζι
Κωστής Χατζηδάκης: «Αρχηγός ο Μητσοτάκης, με αυτόν θα πάμε και θα κερδίσουμε τις εκλογές»
Μήνυμα Χατζηδάκη για εσωκομματικά και ακρίβεια: Η αυτοκριτική για Τέμπη-ΟΠΕΚΕΠΕ και το «μπλόκο» στον τοξικό εμφύλιο
Κωστής Χατζηδάκης: «Αρχηγός ο Μητσοτάκης, με αυτόν θα πάμε και θα κερδίσουμε τις εκλογές»
μητσο
16ο Συνέδριο Νέας Δημοκρατίας: Live η καταληκτική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Metropolitan Expo
Κορυφώνεται το συνέδριο της ΝΔ με την ομιλία Μητσοτάκη και την ανάδειξη της νέας Πολιτικής Επιτροπής
16ο Συνέδριο Νέας Δημοκρατίας: Live η καταληκτική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Metropolitan Expo
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)
Στο στόχαστρο της Αστυνομίας τρεις καθηγητές του ΑΠΘ: Για «ανυπόστατες κατηγορίες» περί προπηλακισμού Αντιπρύτανη κάνει λόγο ο ΕΣΔΕΠ
Μετωπική σύγκρουση στο ΑΠΘ: Ο ΕΣΔΕΠ καταγγέλλει συνδικαλιστικές διώξεις κατά του προεδρείου του και θεσμική εκτροπή στο campus
Στο στόχαστρο της Αστυνομίας τρεις καθηγητές του ΑΠΘ: Για «ανυπόστατες κατηγορίες» περί προπηλακισμού Αντιπρύτανη κάνει λόγο ο ΕΣΔΕΠ