Συλλαλητήριο για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά ΑΕΙ
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι συζητούν και σχεδιάζουν τη διεκδίκηση λύσεων στα οξυμένα προβλήματα στις σχολές τους, τη δράση απέναντι στα εμπόδια στις σπουδές και πραγματοποιούν πολύμορφες παρεμβάσεις

Στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε ολόκληρη τη χώρα δίνουν ραντεβού τη Δευτέρα 4 Νοέμβρη Φοιτητικοί Σύλλογοι και μαθητές.

Στην Αθήνα, το ραντεβού έχει οριστεί στα Προπύλαια, στις 12 το μεσημέρι. Στη Θεσσαλονίκη συλλαλητήριο πραγματοποιείται στις 11 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου, στην Πάτρα στις 12 στην πλατεία Γεωργίου, στη Λάρισα στη 1 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία. Κινητοποιήσεις οργανώνονται σε δεκάδες ακόμα πόλεις.

Απέναντι στις αποβολές μαθητών και διαγραφές φοιτητών, που βρίσκονται στην ατζέντα της κυβέρνησης, αντί για λύση στα μεγάλα προβλήματα και ελλείψεις σε σχολεία και σχολές, με τα συλλαλητήρια προβάλλουν την ανάγκη για μέτρα στήριξης σε συνθήκες ακρίβειας, λεφτά για την Παιδεία και όχι για τους πολέμους.

Στο μεταξύ, όλο αυτό το διάστημα Φοιτητικοί Σύλλογοι συζητούν και σχεδιάζουν τη διεκδίκηση λύσεων στα οξυμένα προβλήματα στις σχολές τους, τη δράση απέναντι στα εμπόδια στις σπουδές και πραγματοποιούν πολύμορφες παρεμβάσεις.

«Να πάρουν μετεγγραφή όσοι φοιτητές το έχουν ανάγκη - όχι στα κριτήρια κόφτες» διεκδίκησαν με παρέμβασή τους χτες στο υπουργείο Παιδείας εκπρόσωποι Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας και Επιτροπών Μετεγγραφέντων, που έχουν συγκροτηθεί σε σχολές. «Αρχικά κάναμε σαφές πως είναι απαράδεκτη και αδικαιολόγητη η τεράστια καθυστέρηση των μετεγγραφών», σημειώνουν οι φοιτητές, προσθέτοντας πως το υπουργείο παραδέχτηκε ότι υπάρχουν τεράστιες καθυστερήσεις σχετικά με τη δημοσίευση της εγκυκλίου και δεσμεύτηκε ότι μέχρι σήμερα θα δημοσιευτεί, ενώ στο διάστημα 20 - 22 Νοέμβρη θα δημοσιευτούν τα αποτελέσματα.


Μεταφέροντας την αγωνία χιλιάδων νέων, τόνισαν πως «φέτος ειδικά με την τεράστια ακρίβεια που υπάρχει, με τις αυξήσεις στα νοίκια που καλούμαστε να πληρώσουμε, με το κόστος σπουδών να έχει εκτοξευθεί συνολικά, υπάρχει ανάγκη να πάρουν μετεγγραφή όσοι φοιτητές τη χρειάζονται και να μην ισχύσουν μια σειρά από άδικα κριτήρια, όπως ο κόφτης της διαφοράς μορίων, που στερούν τη μετεγγραφή από εκατοντάδες συναδέλφους μας».

«Λάβαμε δέσμευση πως φέτος θα πάρουν περισσότεροι συνάδελφοι μετεγγραφή. Παρ΄ όλα αυτά δεν δέχτηκε να πάρει πίσω τα απαράδεκτα μέτρα - κόφτες που θέτουν εμπόδια στις μετεγγραφές των φοιτητών!», δηλώνουν και προσθέτουν πως «η συγκεκριμένη κινητοποίηση απέδειξε πως μόνο αν επιμείνουμε, δυναμώσουμε την πίεση μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα, να υλοποιηθούν τα αιτήματά μας», καλώντας σε οργάνωση και συνέχιση του αγώνα και δίνοντας αγωνιστικό ραντεβού στο συλλαλητήριο στις 4 Νοέμβρη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εμμανουήλ Μπελαδάκης
ΔΠΕ Ηρακλείου: Σημαντική μείωση του μαθητικού πληθυσμού την τελευταία δεκαετία
«Έχουμε σταδιακή μείωση κατά περίπου 1.200 μαθητές την τελευταία δεκαετία, γεγονός που αντικατοπτρίζει μια βαθιά δημογραφική και κοινωνική μεταβολή»
ΔΠΕ Ηρακλείου: Σημαντική μείωση του μαθητικού πληθυσμού την τελευταία δεκαετία
enoikiazetai
Ο εφιάλτης της φοιτητικής στέγης στην Αθήνα: Υπέρογκα ενοίκια, παράνομες απαιτήσεις ιδιοκτητών και μηδαμινή κρατική μέριμνα
Η φοιτητική κατοικία στην Αθήνα έχει μετατραπεί σε κοινωνική πληγή. Χιλιάδες φοιτητές καλούνται να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τις σπουδές τους με...
Ο εφιάλτης της φοιτητικής στέγης στην Αθήνα: Υπέρογκα ενοίκια, παράνομες απαιτήσεις ιδιοκτητών και μηδαμινή κρατική μέριμνα
skilos
Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε 60χρονη που άφησε σκύλο κλεισμένο στο αυτοκίνητο μες στη ζέστη
Τον εγκατέλειψε χωρίς κλιματισμό και με κλειστά παράθυρα – Παρενέβη η Αστυνομία στα Νέα Βρασνά Θεσσαλονίκης
Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε 60χρονη που άφησε σκύλο κλεισμένο στο αυτοκίνητο μες στη ζέστη
forologikes_diloseis.jpg
Φορολογικές δηλώσεις: ΑΑΔΕ: Πρόστιμα της ΑΑΔΕ 100 έως 500 ευρώ για καθυστερήσεις – Ποιοι εξαιρούνται
Πρόστιμα για τις φορολογικές δηλώσεις: Τι αλλάζει και τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες
Φορολογικές δηλώσεις: ΑΑΔΕ: Πρόστιμα της ΑΑΔΕ 100 έως 500 ευρώ για καθυστερήσεις – Ποιοι εξαιρούνται