Τάξη, θρανία
Σε διαθεσιμότητα με εντολή του Υπουργείου Παιδείας, Γυμνασιάρχης που κατηγορείται από μαθήτρια για σεξουαλική παρενόχληση εν ώρα μαθήματος

Εξελίξεις σημειώθηκαν στην υπόθεση καταγγελίας μαθήτριας κατά του διευθυντή του σχολείου, οποίος εδώ και λίγες μέρες έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Η απόφαση για τον Γυμνασιάρχη των Σαγεΐκων προέκυψε κατ΄ εντολήν του υπουργείου Παιδείας και όχι από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, όπως αναφέρει το pelop.gr.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου, λίγες μέρες μετά την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, οι γονείς της 14χρονης μαθήτριας έκαναν καταγγελία στο Τμήμα Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας για «σεξουαλική παρενόχληση» από τον γυμνασιάρχη. Βάσει αυτής, ο εκπαιδευτικός, κατά τη διάρκεια του μαθήματος στις 13 και 16 Σεπτεμβρίου, «προέβη σε χειρονομίες και εκφράσεις σε βάρος της κόρης τους». Η μαθήτρια και οι γονείς όχι μόνο ανέφεραν το περιστατικό στην Αστυνομία, αλλά κατέθεσαν και μήνυση κατά του διευθυντή της σχολικής μονάδας.

Ο καθηγητής συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πατρών κι αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος, αφέθηκε ελεύθερος.

Εδώ και λίγες μέρες ο -προς συνταξιοδότηση- καθηγητής τελεί σε διαθεσιμότητα μέχρι να προκύψει εξέλιξη από πλευράς δικαιοσύνης και να υπάρξει καταδίκη ή και αθώωσή του αν καταπέσει η καταγγελία της μαθήτριας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο γυμνασιάρχης αρνείται τις κατηγορίες για «σεξουαλική παρενόχληση» υποστηρίζοντας πως πρόκειται… «για παρεξήγηση»!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

10 Πιστοποιητικά Τεχνητής Νοημοσύνης για Εκπαιδευτικούς: 1000 Υποτροφίες ως 19/1

Συκώτι φούρνου: ζουμερό αποτέλεσμα σε μόλις 10 λεπτά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καραμα
Συνάντηση Τασούλα-Καραμανλή στο Προεδρικό Μέγαρο - Τι συζήτησαν;
Η συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή εντάσσεται σε έναν ευρύτερο κύκλο θεσμικών επαφών που έχει δρομολογήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με σημαντικές...
Συνάντηση Τασούλα-Καραμανλή στο Προεδρικό Μέγαρο - Τι συζήτησαν;
ΕΚΑΒ
Θρίλερ στο Αιγάλεω: 96χρονη αυτοπυρπολήθηκε στη μέση του δρόμου – Μάχη για τη ζωή της
Αιγάλεω: 95χρονη περιλούστηκε με εύφλεκτο υγρό και αυτοπυρπολήθηκε – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
Θρίλερ στο Αιγάλεω: 96χρονη αυτοπυρπολήθηκε στη μέση του δρόμου – Μάχη για τη ζωή της
βλασης
Κ. Βλάσης: «Η εκπαίδευση ανοίγει δρόμους συμμετοχής, εργασίας και προοπτικής για όλους»
Νέα αρχή μάθησης στην Ηράκλεια Σερρών με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας
Κ. Βλάσης: «Η εκπαίδευση ανοίγει δρόμους συμμετοχής, εργασίας και προοπτικής για όλους»