Τάξη, θρανία
Σε διαθεσιμότητα με εντολή του Υπουργείου Παιδείας, Γυμνασιάρχης που κατηγορείται από μαθήτρια για σεξουαλική παρενόχληση εν ώρα μαθήματος

Εξελίξεις σημειώθηκαν στην υπόθεση καταγγελίας μαθήτριας κατά του διευθυντή του σχολείου, οποίος εδώ και λίγες μέρες έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Η απόφαση για τον Γυμνασιάρχη των Σαγεΐκων προέκυψε κατ΄ εντολήν του υπουργείου Παιδείας και όχι από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, όπως αναφέρει το pelop.gr.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου, λίγες μέρες μετά την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, οι γονείς της 14χρονης μαθήτριας έκαναν καταγγελία στο Τμήμα Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας για «σεξουαλική παρενόχληση» από τον γυμνασιάρχη. Βάσει αυτής, ο εκπαιδευτικός, κατά τη διάρκεια του μαθήματος στις 13 και 16 Σεπτεμβρίου, «προέβη σε χειρονομίες και εκφράσεις σε βάρος της κόρης τους». Η μαθήτρια και οι γονείς όχι μόνο ανέφεραν το περιστατικό στην Αστυνομία, αλλά κατέθεσαν και μήνυση κατά του διευθυντή της σχολικής μονάδας.

Ο καθηγητής συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πατρών κι αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος, αφέθηκε ελεύθερος.

Εδώ και λίγες μέρες ο -προς συνταξιοδότηση- καθηγητής τελεί σε διαθεσιμότητα μέχρι να προκύψει εξέλιξη από πλευράς δικαιοσύνης και να υπάρξει καταδίκη ή και αθώωσή του αν καταπέσει η καταγγελία της μαθήτριας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο γυμνασιάρχης αρνείται τις κατηγορίες για «σεξουαλική παρενόχληση» υποστηρίζοντας πως πρόκειται… «για παρεξήγηση»!

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καθαριστρια σχολειο
Υπουργείο Παιδείας: Αποζημιώσεις χιλιάδων ευρώ στις καθαρίστριες σχολείων
Αφορούν δώρα εορτών, επιδόματα αδείας και διαφορές αποδοχών σε συμμόρφωση με δικαστικές αποφάσεις
Υπουργείο Παιδείας: Αποζημιώσεις χιλιάδων ευρώ στις καθαρίστριες σχολείων
σχολικά γεύματα
Σχολικά γεύματα: Θα δίνατε στο παιδί σας ένα προϊόν που η ετικέτα του γράφει ότι «ενδέχεται να περιέχει ίχνη» από ένα ευρύ φάσμα αλλεργιογόνων ουσιών, μεταξύ των οποίων ξηροί καρποί, σόγια, μαλάκια και καρκινοειδή;
Σχολικά γεύματα: Όταν η ετικέτα γεννά περισσότερα ερωτήματα από απαντήσεις
Σχολικά γεύματα: Θα δίνατε στο παιδί σας ένα προϊόν που η ετικέτα του γράφει ότι «ενδέχεται να περιέχει ίχνη» από ένα ευρύ φάσμα αλλεργιογόνων ουσιών, μεταξύ των οποίων ξηροί καρποί, σόγια, μαλάκια και καρκινοειδή;
βασεις
Εθνικό Απολυτήριο: Στο «τραπέζι» η βαθμολόγηση δεξιοτήτων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ
Το πλάνο που εξετάζει η επιτροπή του Εθνικού Διαλόγου για τη θεσμοθέτηση του Εθνικού Απολυτηρίου
Εθνικό Απολυτήριο: Στο «τραπέζι» η βαθμολόγηση δεξιοτήτων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ