δικη
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Συγκέντρωση συμπαράστασης στις 8:30 στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης καλεί σε νέα συγκέντρωση συμπαράστασης την Πέμπτη (31/10) και ώρα 8:30 στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης, όπου δικάζονται 5 μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

Αναλυτικά:

Συνεχίστηκε στις 23 Οκτώβρη για δεύτερη μέρα η δίκη των 5 μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων(!) Θεσσαλονίκης, με την ολοκλήρωση των καταθέσεων των 11 συνολικά αστυνομικών μαρτύρων κατηγορίας καθώς και των πρώτων από τους μάρτυρες υπεράσπισης.

Στην κατάμεστη από αλληλέγγυους δικαστική αίθουσα φάνηκε να καταρρίπτεται παντελώς το στημένο κατηγορητήριο, αφού οι μάρτυρες αστυνομικοί, με καταθέσεις που αντιφάσκουν σε προκλητικό βαθμό, όχι μόνο δεν κατάφεραν να πείσουν ότι υπήρξαν θύματα της δήθεν βίαιης επίθεσης των διαδηλωτών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών αλλά με τον ενδελεχή έλεγχο και τις ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης αναγκάστηκαν να ομολογήσουν ότι δεν έπαθαν τίποτα και στην ουσία είναι ψευδή όσα αναφέρονται στο κατηγορητήριο. Αντίθετα οι λίγοι μάρτυρες υπεράσπισης που κατέθεσαν υπήρξαν καταπέλτες και ως προς το ποια ήταν τα πραγματικά γεγονότα, ποιοι οι θύτες και ποιοι τα θύματα, αλλά και γενικότερα παρουσιάζοντας τον χαρακτήρα του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, τα πολιτικά χαρακτηριστικά της δράσης του και το ήθος των μελών του.

Ιδιαίτερη στιγμή της δίκης όταν έφτασε έξω από τα δικαστήρια η πορεία των απεργούντων εκπαιδευτικών. Σε ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράταξης με το κίνημα κατά των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας και τα διωκόμενα μέλη του (μεταξύ τους και δύο δάσκαλοι), οι διαδηλωτές εκπαιδευτικοί συνέχισαν την πορεία μετά το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και έκαναν την αίθουσα του δικαστηρίου κι όλο το μέγαρο να σείεται με τα συνθήματα ενάντια στον αυταρχισμό, τις διώξεις και την καταστολή και γενικότερα την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.

Τελικά στις 3μ.μ., η δίκη διακόπηκε για την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2024, στις 9μ.μ., στην αίθουσα 1 του υπογείου του δικαστικού μεγάρου.

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ απευθύνει κάλεσμα σε νέα ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ την Πέμπτη 31 Οκτώβρη, 8.30π.μ.,στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης για να απαιτήσουμε την αθώωση και πλήρη απαλλαγή από κάθε κατηγορία των 5 αγωνιστών.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΔΕΝ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ!

δικη

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ξερολιθια
17 μαθητές από τη Φολέγανδρο κρατούν ζωντανή την τέχνη της ξερολιθιάς μέσα από ένα μαθητικό ντοκιμαντέρ
Το Δημοτικό Σχολείο Φολεγάνδρου, ένα μικρό σχολείο στις Κυκλάδες, δημιούργησε το ντοκιμαντέρ «Ξερολιθιά στη Φολέγανδρο: Μια ζωντανή παράδοση»
17 μαθητές από τη Φολέγανδρο κρατούν ζωντανή την τέχνη της ξερολιθιάς μέσα από ένα μαθητικό ντοκιμαντέρ
zesti 2
Καιρός: Ζέστη με 32άρια και απογευματινές καταιγίδες τις επόμενες ημέρες
Ανεβαίνει η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ δεν θα λείψουν οι τοπικές μπόρες και οι καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά
Καιρός: Ζέστη με 32άρια και απογευματινές καταιγίδες τις επόμενες ημέρες
empola_7.jpg
Συναγερμός από τον ΠΟΥ για τον Έμπολα: Ραγδαία εξάπλωση στην Αφρική με εκατοντάδες θανάτους
Η επιδημία σε Κονγκό και Ουγκάντα προκαλεί παγκόσμια ανησυχία – «Η κατάσταση κινδυνεύει να ξεφύγει», προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
Συναγερμός από τον ΠΟΥ για τον Έμπολα: Ραγδαία εξάπλωση στην Αφρική με εκατοντάδες θανάτους
foroum
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Έρευνα και Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο του Aristotle Innovation Forum
«Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα είχαν οι παρουσιάσεις που ανέδειξαν τη δημιουργικότητα των φοιτητών/τριών και τη μεταφορά της πανεπιστημιακής γνώσης...
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Έρευνα και Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο του Aristotle Innovation Forum