Thumbnail
Τι λέμε για να χαιρετίσουμε εκείνη την ώρα;

Σε μια συνέντευξη που έκανε η Μάρνυ Παπαματθαίου στην εφημερίδα "Το Βήμα" με τον γλωσσολόγο και ακαδημαϊκό Γιώργο Μπαμπινιώτη, ο τελευταίος, απαντώντας στις ερωτήσεις της δημοσιογράφου κάνει μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση για τα γλωσσικά λάθη που κάνουμε σήμερα.

Στην αναπόφευκτη αναζήτηση άλλων γλωσσικών συνηθειών που μας κάνουν να γελάμε, έχει έτοιμη την καλύτερη: «Μην ξεχνάμε το αμίμητο «καλησπέρα» στις δώδεκα το μεσημέρι και όταν ο ήλιος λάμπει έξω, κατά μίμηση της συνήθειας άλλων χωρών. Τι λέμε για να χαιρετίσουμε εκείνη την ώρα; Λέμε χαίρετε, γεια σας, καλό μεσημέρι. Γιατί αν στις δώδεκα πούμε καλησπέρα, τότε στη μία το μεσημέρι θα πρέπει να πούμε καληνύχτα…».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σεισμός
Νέος μετασεισμός 4,3 Ρίχτερ προκαλεί ανησυχία στην Ήπειρο
Το επίκεντρο εντοπίζεται περίπου 25 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά των Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα η δόνηση να γίνει αισθητή σε μεγάλο μέρος της Ηπείρου.
Νέος μετασεισμός 4,3 Ρίχτερ προκαλεί ανησυχία στην Ήπειρο