ioanna-lytrivi
H πρόσκληση για την επιλογή Διευθυντών όλων των ΣΑΕΚ θα εκδοθεί σε χρόνο ο οποίος θα είναι ικανός ώστε να διενεργηθούν όλες οι χρονοβόρες προβλεπόμενες διαδικασίες

Ερώτηση σχετικά με την παράταση θητείας των Διευθυντών  των Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (πρώην ΙΕΚ), κατέθεσαν οι βουλευτές της Νέας Αρτοστεράς, Τζούφη Μερόπη, Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία), Ζεϊμπέκ Χουσεϊν, Πέρκα Θεοπίστη (Πέτη), προς την υφυπουργό Παιδείας Ιωάννα Λυτρίβη.

"Η παράταση θητείας των Διευθυντών  των Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (πρώην ΙΕΚ), των οποίων έληξε την 31η/08/2024, θεωρήθηκε επιβεβλημένη, ώστε η θητεία όλων των διευθυντών ΣΑΕΚ να λήγει το ίδιο έτος", ανέφερε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Παιδείας.

Παράλληλα τόνισε πως η πρόσκληση για την επιλογή Διευθυντών όλων των ΣΑΕΚθα αφορά σε όλες τις θέσεις των Διευθυντών ΣΑΕΚ, θα εκδοθεί σε χρόνο ο οποίος θα είναι ικανός ώστε να διενεργηθούν όλες οι χρονοβόρες προβλεπόμενες διαδικασίες μέχρι την ολοκλήρωσή τους και την τοποθέτηση των νέων διευθυντών ΣΑΕΚ και δεν θα παρακωλύει την έναρξη του εκπαιδευτικού έτους.

Επίσης, πρόσθεσε πως όλες οι  ΣΑΕΚ καλύφθηκαν με Διευθυντές, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στη διοικητική τους λειτουργία μέχρι την πλήρωση των θέσεων σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Η ερώτηση των Βουλευτών

Η απάντηση της υφυπουργού Παιδείας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

rempoutsika
ΕΟΠΠΕΠ: Αποτελέσματα πρακτικών εξετάσεων σε δύο ειδικότητες
Ο ΕΟΠΠΕΠ ανακοινώνει τα αποτελέσματα των πρακτικών εξετάσεων στις ειδικότητες «Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετών» και...
ΕΟΠΠΕΠ: Αποτελέσματα πρακτικών εξετάσεων σε δύο ειδικότητες
ΕΠΑΛ Καλαμάτας
Επικίνδυνες υποδομές στα ΕΠΑΛ Καλαμάτας: «Στην επόμενη φωτογραφία θα έχουμε μαθητές με ανοιγμένα κεφάλια»
Καλαμάτα: Γονείς καταγγέλλουν επικίνδυνες υποδομές στα ΕΠΑΛ – «Η ασφάλεια των παιδιών κινδυνεύει!»
Επικίνδυνες υποδομές στα ΕΠΑΛ Καλαμάτας: «Στην επόμενη φωτογραφία θα έχουμε μαθητές με ανοιγμένα κεφάλια»
ΕΚΠΑ
Νομική ΕΚΠΑ: Διακρίθηκε στον 42ο ετήσιο διεθνή διαγωνισμό διαμεσολάβησης
Σημαντική διάκριση της Νομικής Σχολής Αθηνών στον 42ο Ετήσιο Διεθνή Διαγωνισμό Διαμεσολάβησης της Διεθνούς Ακαδημίας Επίλυσης Διαφορών
Νομική ΕΚΠΑ: Διακρίθηκε στον 42ο ετήσιο διεθνή διαγωνισμό διαμεσολάβησης
Ζαχαράκη
Διεθνές Απολυτήριο (IB): Μέχρι τον Μάιο η πιστοποίηση στα 13 δημόσια σχολεία
«Η εισαγωγή στα δημόσια Πανεπιστήμια αποκλειστικά μέσα από τις πανελλαδικές» ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχράκη
Διεθνές Απολυτήριο (IB): Μέχρι τον Μάιο η πιστοποίηση στα 13 δημόσια σχολεία