Thumbnail
Καταδικάζουμε οποιαδήποτε προσπάθεια αμφισβήτησης ή προσωπικής επίθεσης εναντίον της Διευθύντριας του Γυμνασίου Ιτέας,

Πριν λίγες μέρες, όπως έγραψε το alfavita.gr, σε ένα φραστικό επεισόδιο, με εξυβρίσεις και απειλές, την Παρασκευή, σε Γυμνάσιο της Ιτέας, η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη των γονιών δύο μαθητών, αλλά και της διευθύντριας του σχολείου!

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή (18/10), εντός του σχολείου, οι δύο μαθητές αντάλλαξαν ύβρεις και απειλές. Αφού κλήθηκαν οι Αρχές, συνελήφθησαν οι γονείς των μαθητών, αλλά και η διευθύντρια.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΓΕΛ Ιτέας  εκφράζει την αμέριστη στήριξη του στη Διευθύντρια του Γυμνασίου Ιτέας, η οποία υπηρετεί με ήθος, συνέπεια και ευθύνη το εκπαιδευτικό της έργο.

Αναφορικά με το πρόσφατο περιστατικό αντεγκλήσεων μεταξύ γονέων- μαθητών του Γυμνασίου, δηλώνουμε ότι η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων αντιμετώπισε το ζήτημα με τον πρέποντα επαγγελματισμό, επιδεικνύοντας ψυχραιμία, αμεροληψία και παιδαγωγική ευαισθησία, παρά τις πιέσεις που προέκυψαν από την ένταση του περιστατικού.

Θεωρούμε ότι η θέση του Εκπαιδευτικού προσωπικού είναι να διασφαλίζουν το σχολικό κλίμα ηρεμίας και ασφάλειας, πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον των μαθητών και την ομαλή λειτουργία της σχολικής κοινότητας, εμμένοντας σε αρχές και αξίες που προάγουν το σεβασμό και την αξιοπρέπεια.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε τους γονείς, τους μαθητές και τους αρμόδιους φορείς να στηρίξουν το έργο των εκπαιδευτικών στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε καθημερινά ως παιδαγωγοί και καταδικάζουμε οποιαδήποτε προσπάθεια αμφισβήτησης ή προσωπικής επίθεσης εναντίον της Διευθύντριας του Γυμνασίου Ιτέας, καθώς η συνεισφορά της στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου είναι αδιαμφισβήτητη.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΓΕΛ Ιτέας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πλημμυρα
Εκπαιδευτικοί: «Όταν τα σχολεία πλημμυρίζουν, το Υπουργείο μετρά απουσίες»
Καταγγελία της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας για τη διαχείριση των κακοκαιριών και την επιβολή τηλεκπαίδευσης εν μέσω φυσικών καταστροφών
Εκπαιδευτικοί: «Όταν τα σχολεία πλημμυρίζουν, το Υπουργείο μετρά απουσίες»
theater-kiria.jpg
Η «Ροδογάλη» ζωντανεύει στη σκηνή: Δωρεάν θέατρο για όλα τα παιδιά στην Καισαριανή
Παραδοσιακό παραμύθι από τη Σμύρνη σε παιδική θεατρική παράσταση με ελεύθερη είσοδο
Η «Ροδογάλη» ζωντανεύει στη σκηνή: Δωρεάν θέατρο για όλα τα παιδιά στην Καισαριανή