Thumbnail
Καταδικάζουμε οποιαδήποτε προσπάθεια αμφισβήτησης ή προσωπικής επίθεσης εναντίον της Διευθύντριας του Γυμνασίου Ιτέας,

Πριν λίγες μέρες, όπως έγραψε το alfavita.gr, σε ένα φραστικό επεισόδιο, με εξυβρίσεις και απειλές, την Παρασκευή, σε Γυμνάσιο της Ιτέας, η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη των γονιών δύο μαθητών, αλλά και της διευθύντριας του σχολείου!

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή (18/10), εντός του σχολείου, οι δύο μαθητές αντάλλαξαν ύβρεις και απειλές. Αφού κλήθηκαν οι Αρχές, συνελήφθησαν οι γονείς των μαθητών, αλλά και η διευθύντρια.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΓΕΛ Ιτέας  εκφράζει την αμέριστη στήριξη του στη Διευθύντρια του Γυμνασίου Ιτέας, η οποία υπηρετεί με ήθος, συνέπεια και ευθύνη το εκπαιδευτικό της έργο.

Αναφορικά με το πρόσφατο περιστατικό αντεγκλήσεων μεταξύ γονέων- μαθητών του Γυμνασίου, δηλώνουμε ότι η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων αντιμετώπισε το ζήτημα με τον πρέποντα επαγγελματισμό, επιδεικνύοντας ψυχραιμία, αμεροληψία και παιδαγωγική ευαισθησία, παρά τις πιέσεις που προέκυψαν από την ένταση του περιστατικού.

Θεωρούμε ότι η θέση του Εκπαιδευτικού προσωπικού είναι να διασφαλίζουν το σχολικό κλίμα ηρεμίας και ασφάλειας, πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον των μαθητών και την ομαλή λειτουργία της σχολικής κοινότητας, εμμένοντας σε αρχές και αξίες που προάγουν το σεβασμό και την αξιοπρέπεια.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε τους γονείς, τους μαθητές και τους αρμόδιους φορείς να στηρίξουν το έργο των εκπαιδευτικών στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε καθημερινά ως παιδαγωγοί και καταδικάζουμε οποιαδήποτε προσπάθεια αμφισβήτησης ή προσωπικής επίθεσης εναντίον της Διευθύντριας του Γυμνασίου Ιτέας, καθώς η συνεισφορά της στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου είναι αδιαμφισβήτητη.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΓΕΛ Ιτέας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις

«Έβλεπα τον γιο μου να καταρρέει και δεν ήξερα το γιατί»: Η μάχη μιας εκπαιδευτικού με τη δυσλεξία

Πώς τα χρήματά σας «φεύγουν» αθόρυβα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό

Σπίτι με 50 ευρώ το μήνα για δημόσιους υπαλλήλους: Το νέο πρόγραμμα που αλλάζει τα δεδομένα

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φωτο
Όταν ο συλλογικός αγώνας δικαιώνεται: Ανάσα για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς
Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Χανίων ανοίγει τον δρόμο για μονιμοποιήσεις χωρίς αξιολόγηση και ενισχύει τη μάχη ενάντια στην κατηγοριοποίηση των...
Όταν ο συλλογικός αγώνας δικαιώνεται: Ανάσα για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς
tsoykalas-dolofonia-temponera
Δολοφονία Νίκου Τεμπονέρα: Πως περιγράφει τα γεγονότα ο αυτόπτης μάρτυρας Χρήστος Τσουκαλάς
Χρήστος Τσουκαλάς, (Ο καθηγητής που ήταν μαζί με τον Τεμπονέρα και τραυματίστηκε από τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ): Πώς δολοφόνησαν τον Νίκο
Δολοφονία Νίκου Τεμπονέρα: Πως περιγράφει τα γεγονότα ο αυτόπτης μάρτυρας Χρήστος Τσουκαλάς