ffilologoς
Το ΑΣΕΠ προκηρύσσει και διενεργεί κάθε δύο (2) σχολικά έτη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, των υποψηφίων για την πλήρωση των κενών θέσεων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., καθώς και για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Οι οριστικοί πίνακες της Γενικής Αγωγής των προκηρύξεων 1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023 έχουν δημοσιευθεί σε ΦΕΚ το 2024 και σύμφωνα με την παρ.1 του άρθρου 56 του Ν. 4589/2019, οι πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών, ΕΕΠ και ΕΒΠ ισχύουν ως τη λήξη του 2ου σχολικού έτους που έπεται του σχολικού έτους που δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ.

Οι πίνακες της Γενικής Αγωγής  ισχύουν μέχρι και τη λήξη του σχολικού έτους 2025-26.

Οι ισχύοντες οριστικοί πίνακες της Ειδικής Αγωγής των προκηρύξεων 3ΕΑ/2022, 4ΕΑ/2022 και 5ΕΑ/2022, αφού δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ το σχολικό έτος 2022 - 23, ισχύουν ως τη λήξη του σχολικού έτους 2024-25.

Επομένως, το σχολικό έτος 2025-26 πρέπει να υπάρχουν νέοι πίνακες Ειδικής Αγωγής και το σχολικό έτος 2026-27 νέοι πίνακες Γενικής Αγωγής.

Επίσης, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 54 του Ν.4589/2019 «Το Α.Σ.Ε.Π. προκηρύσσει και διενεργεί κάθε δύο (2) σχολικά έτη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, των υποψηφίων για την πλήρωση των κενών θέσεων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., καθώς και για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.»

Από τα παραπάνω τεκμαίρεται ότι οι πίνακες της Ειδικής Αγωγής πρέπει να ανοίξουν (δηλαδή να εκδοθούν νέες προκηρύξεις κατάρτισης πινάκων) το σχολικό έτος 2024-25 και της Γενικής Αγωγής το σχολικό έτος 2025-26.

Μάλιστα, και οι πίνακες της Ειδικής Αγωγής και οι πίνακες της Γενικής Αγωγής πρέπει να ανοίξουν σε χρονικό σημείο που να επιτρέπει στο ΑΣΕΠ να έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία κατάρτισης των νέων πινάκων Ειδικής Αγωγής (έστω των προσωρινών) ως τον Αύγουστο του 2025 και των νέων πινάκων Γενικής Αγωγής (έστω των προσωρινών) ως τον Αύγουστο του 2026.

Έτσι, λοιπόν, οι πίνακες της Ειδικής Αγωγής πρέπει να ανοίξουν το σχολικό έτος 2024-25, και της  Γενικής Αγωγής  το σχολικό έτος 2025-26, προκειμένου να καταθέσουν προσόντα και προϋπηρεσία και πολλοί νέοι πτυχιούχοι να μπουν για πρώτη φορά σε πίνακες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Κ. Μητσοτάκης: Η εξωστρέφεια της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προχωρά – 36 νέα αγγλόφωνα προγράμματα στο ΕΚΠΑ
Εξωστρέφεια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αγγλόφωνα προγράμματα στο ΕΚΠΑ και ενίσχυση των Πειραματικών Σχολείων εκτός Αττικής – Το μήνυμα του...
Κ. Μητσοτάκης: Η εξωστρέφεια της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προχωρά – 36 νέα αγγλόφωνα προγράμματα στο ΕΚΠΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης προς αγρότες: «Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα και μπλόκα»
«Τα μπλόκα υπονομεύουν τον αγώνα σας» - Έκπληκτος από το «όχι» των αγροτών στη συνάντηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης προς αγρότες: «Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα και μπλόκα»
καιρός
Καιρός: Προ των πυλών η κακοκαιρία - Ραγδαία αλλαγή με βροχές, καταιγίδες και χιόνια
Τέλος στην «ασπίδα» του αφρικανικού αντικυκλώνα - Πότε αλλάζει το σκηνικό, ποιες περιοχές μπαίνουν στο στόχαστρο
Καιρός: Προ των πυλών η κακοκαιρία - Ραγδαία αλλαγή με βροχές, καταιγίδες και χιόνια