εκπαιδευτικός
Οι πρώτοι Πίνακες Αναπληρωτών εκπαιδευτικών για διορισμούς και προσλήψεις ανοίγουν το 2025 - Με τι κριτήρια θα γίνουν οι τωρινές προσλήψεις εκπαιδευτικών

Οι Πίνακες Εκπαιδευτικών ανοίγουν το 2025 και από εκεί θα προκύψουν οι επόμενες προσλήψεις και διορισμοί στην Ειδική Αγωγή σε Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Μιλάμε βεβαίως για τους Πίνακες Αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής τους οποίους θα ανοίξει το Υπουργείο Παιδείας στον βαθμό που πέρασαν τρία χρόνια από τους προηγούμενους.

Πίνακες Ειδικής Αγωγής 2025: Προσλήψεις για τη νέα χρονιά

Οι προσλήψεις και οι διορισμοί που θα γίνουν από αυτούς τους Πίνακες θα αφορούν την σχολική χρονιά 2025/26

Οι Πίνακες της Γενικής Εκπαίδευσης θα ανοίξουν το 2026 εκτός απροόπτου.

Σύστημα προσλήψεων Εκπαιδευτικών

Οι προσλήψεις και οι διορισμοί εκπαιδευτικών την χρονιά 2024/2025 θα γίνουν από τους υπάρχοντες πίνακες με το σύστημα της μοριοδότησης - Προσοντολογίου (βλ. δηλώσεις Γ.Γ. υπ.παιδείας)

Για τα επόμενα χρόνια ενώ το Υπουργείο τηρεί σιγή ιχθύος οι έως τώρα σκέψεις με βάση τι έχει δηλωθεί κατά καιρούς (βλ. δηλώσεις Υφ.Παιδείας και δημοσιεύματα) προσανατολίζονται για μεικτό (υβριδικό σύστημα) με Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ αλλά και προσοντολόγιο ώστε να ικανοποιηθούν:

  • α) από την μία οι αναπληρωτές που έχουν οικοδομήσει προσοντολόγιο (μεταπτυχιακά, διδακτορικά, σεμινάρια, προυπηρεσία κλπ) και δεν τους συμφέρει ο Διαγωνισμος.. Αυτοί αποτελούν βεβαίως το μικρότερο κομμάτι σε σχέση με τους παρακάτω
  • β) οι δεκάδες χιλιάδες νέοι απόφοιτοι παιδαγωγικών και καθηγητικών σχολών που για να φτάσουν τους αναπληρωτές της "κατηγορίας α..." θα πρέπει να αποκτήσουν ένα μεγάλο αριθμό πτυχίων (μεταπτυχιακά, διδακτορικά, σεμινάρια, πιστοποιήσεις) και παράλληλα προυπηρεσία

Όσοι θα πετυχαίνουν στον ενδεχόμενο Γραπτό Διαγωνισμό θα έχουν και προσμέτρηση προσοντολογίου (μεταπτυχιακά, σεμινάρια ΑΕΙ για εκπαιδευτικούς, ξένες γλώσσες)

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως στο υπόλοιπο δημόσιο τομέα όλες οι προκηρύξεις για πτυχιούχους ΑΕΙ - ΤΕΙ βγαίνουν πλέον μόνο για τους επιτυχόντες του Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού ΑΣΕΠ όπου αρχές του 2025 θα γίνει για 2η φορά

Να τονίσουμε πως οι επιτυχόντες έχουν προσμέτρηση προσοντολογίου 

Είμαι αναπληρωτής για πρώτη φορά - Τι ισχύει για τους πίνακες και τα δικαιολογητικά

Οι δάσκαλοι και καθηγητές που επιθυμούν να περιλαμβάνονται στους νέους πίνακες κατάταξης πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα πρέπει να κάνουν δύο διαφορετικές «ενέργειες». 

Ειδικότερα, υποψήφιοι θα πρέπει να κάνουν αίτηση στο ΑΣΕΠ και να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους στο ΟΠΣΥΔ.

Οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να υποβάλλουν στο ΟΠΣΥΔ όλα τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά με τα οποία αποδεικνύονται τα προσόντα και τα κριτήρια που επικαλούνται στην ηλεκτρονική τους αίτηση στο ΑΣΕΠ. 

Πίνακες: Είμαι αναπληρωτής αρκετό καιρό - Τι κάνω

Να σημειωθεί ότι ΔΕΝ απαιτείται, εκ νέου, η υποβολή δικαιολογητικών για στοιχεία που είναι ήδη καταχωρισμένα και επικυρωμένα στον ηλεκτρονικό φάκελο των υποψηφίων στο ΟΠΣΥΔ, εκτός και αν υφίσταται ανάγκη επικαιροποίησης αυτών, σύμφωνα με την εκάστοτε προκήρυξη.

Οι εκπαιδευτικοί, δηλαδή, που τα ονόματα τους βρίσκονται στους υπάρχοντες πίνακες και κατά την τελευταία τριετία δεν έχουν αποκτήσει κανένα πρόσθετο προσόν, δεν έχουν υποχρέωση για να ανεβάσουν εκ νέου τα δικαιολογητικά τους στο ΟΠΣΥΔ. Στην περίπτωση που έχουν αποκτήσει ή «αναβαθμίσει» κάποια από τα «προσόντα» τους (πχ. είχαν πτυχίο Lower στα Αγγλικά και απέκτησαν και Profieciency), θα πρέπει να «ανεβάσουν» μόνο τις νέες πιστοποιήσεις τους. 

Αντίθετα, οι νέοι απόφοιτοι που συμμετέχουν για πρώτη φορά στη διαδικασία, θα πρέπει να μεταφορτώσουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο ΟΠΣΥΔ (Πτυχία, ξένες γλώσσες, κλπ).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα