xontzoglou
Γίνεται κατανοητό ότι πρόκειται για μια πολύ σοβαρή και επικίνδυνη εξέλιξη.

Η βιομηχανία διώξεων εκπαιδευτικών πάει να αναβαθμιστεί τελευταία σε βιομηχανία απολύσεων!

Όπως είναι γνωστό μια εξωφρενική, τρομοκρατική ενέργεια, που ξεπερνάει κάθε όριο, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο Αττικής, καλεί την εκπαιδευτικό Χρύσα Χοτζόγλου, μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά, σε ακρόαση, προκειμένου να αποφανθεί αν θα τεθεί ή όχι σε δυνητική αργία!

Το “έγκλημά” της ήταν ότι εξέφρασε, από κοινού με μαθητές της, τη διαφωνία της με την πραγματοποίηση της αξιολόγησης σε νεοδιόριστη εκπαιδευτικό, δηλαδή εξέφρασε την αντίθεση του κλάδου στην αξιολόγηση, όπως αποτυπώνεται και στις συλλογικές αποφάσεις ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ.

Με αστήριχτες κατηγορίες, επιχειρούν να επιβάλλουν μια εξοντωτική ποινή πριν καλά-καλά ολοκληρωθεί το πειθαρχικό, πριν καλά-καλά υπάρξει απόφαση, κάτι που εκτός των άλλων, είναι και ανήθικο.

Η συνέντευξη της διωκόμενης εκπαιδευτικού Χ.Χοτζόγλου που απειλείται με απόλυση στο The Press Progect

Θυμίζουμε ότι για την ίδια υπόθεση έχει παραπεμφθεί και ο αναπληρωτής εκπαιδευτικός Δ. Χαρζουλάκης, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά και το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά εκτιμά ότι αντίστοιχη διαδικασία θα κινηθεί και για εκείνον.

Πρόκειται για κλιμάκωση και αναβάθμιση της βιομηχανίας διώξεων (κάλεσαν σε ακρόαση και το Γιώργο Καββαδία, με το ερώτημα της δυνητικής αργίας, ενώ έχει συναταξιοδοτηθεί), όχι μόνο στον Πειραιά, αλλά και πανελλαδικά, ενάντια στην συνδικαλιστική δράση. Δεν θέλουν ούτε να μιλάμε, γυρίζοντας την εκπαίδευση πολλά χρόνια πίσω, στα πιο μαύρα χρόνια!

Γίνεται κατανοητό ότι πρόκειται για μια πολύ σοβαρή και επικίνδυνη εξέλιξη. Θα μιλάμε για τις πρώτες απολύσεις για συνδικαλιστικούς λόγους στο δημόσιο σχολείο εδώ και δεκαετίες. Ανοίγει ο δρόμος για την εμπέδωση μιας πολύ αντιδραστικής και αυταρχικής κατάστασης μέσα στα σχολεία, όπου όποιος θα αντιδρά θα βρίσκεται με την απειλή της απόλυσης.

Προφανώς εδώ δεν χωράνε μισόλογα. Δεν είναι απλά άλλο ένα ζήτημα που έχει να αντιμετωπίσει η εκπαιδευτική κοινότητα. Εκ των πραγμάτων γίνεται ζήτημα πρώτης γραμμής

Η Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καθώς και δεκάδες εκπαιδευτικά σωματεία και φορείς δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή τους στους συναδέλφους τους και σε πρώτη φάση καλούν σε συγκέντρωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και πορεία στη ΔΙΔΕ Πειραιά σήμερα Τετάρτη 9/10 13:00 (στάση εργασίας 12:00-14:00)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τεχνητη νοημοσυνη
Το σχολείο γίνεται 3D κόσμος: Το ελληνικό εργαλείο που «σπάει» τους τοίχους της τάξης
Η πλατφόρμα που μεταμορφώνει την εκπαίδευση και κάνει το μάθημα παιχνίδι - Το να μιλάς για τον Παρθενώνα είναι σημαντικό. Το να τον περπατάς μαζί...
Το σχολείο γίνεται 3D κόσμος: Το ελληνικό εργαλείο που «σπάει» τους τοίχους της τάξης
Πρωτομαγιά
Δάσκαλοι στον τοίχο της Καισαριανής, Πρωτομαγιά του 1944. «…Ν’ ανθίσει γέλιο στις ματιές, να λάμψει ο κόσμος όλος…»
Η Πρωτομαγιά του 1944 δεν είναι απλώς άλλη μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της Κατοχής
Δάσκαλοι στον τοίχο της Καισαριανής, Πρωτομαγιά του 1944. «…Ν’ ανθίσει γέλιο στις ματιές, να λάμψει ο κόσμος όλος…»
Υπουργείο Παιδείας
Myschool και ΟΠΣΥΔ: Οι διοικητικοί υπάλληλοι απαιτούν συμμετοχή για να μη μείνουν τα έργα… στα χαρτιά
Διοικητικοί υπάλληλοι ζητούν ρόλο στις Ομάδες Εργασίας για την ψηφιακή αναβάθμιση των συστημάτων του υπουργείου Παιδείας
Myschool και ΟΠΣΥΔ: Οι διοικητικοί υπάλληλοι απαιτούν συμμετοχή για να μη μείνουν τα έργα… στα χαρτιά