Εκπαίδευση

Συμβολική κατάληψη του Δημοτικού Σχολείου Πολυδενδρίου

καταληψη σχολείου
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Στο βωμό της εξοικονόμησης προσωπικού, το Υπουργείο θυσιάζει το δικαίωμα ποιοτικής, ισότιμης και σωστής εκπαίδευσης των παιδιών μας»

Οι γονείς της Δ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Πολυδενδρίου με σχετική τους ανακοίνωση ενημερώνουν για τις συγχωνεύσεις των τμημάτων στο σχολείο τους.

Επιπλέον, οι γονείς ενημερώνουν για το πλήθος κινήσεων που έχουν κάνει στο Υπουργείο και στους αρμόδιους, αλλά και στην συμβολική κατάληψη του Δημοτικού Σχολείου που πραγματοποιήθηκε σήμερα (20/09).

Αναλυτικά:

Στο σχολείο μας, συγχωνεύτηκε το τμήμα της Δ' δημοτικού και δημιουργήθηκε ένα υπεραριθμο τμήμα 26 μαθητών (ανώτατο όριο είναι τα 25 παιδιά) το οποίο περιλαμβάνει 2 παιδιά με σοβαρές εκπαιδευτικές ανάγκες που χρήζουν παράλληλης στήριξης (νόμος ορίζει ότι εάν υπάρχει 2η παράλληλη το τμήμα χωρίζεται ασχέτως αριθμού παιδιών) και ταυτόχρονα υπάρχουν κι άλλα 4 παιδιά με διαγνώσεις ειδικών μαθησιακών δυσκολιών.

Όπως είναι σαφές ένα τέτοιο τμήμα δεν είναι ούτε λειτουργικό, ούτε βιώσιμο και κυρίως είναι άδικο για όλα τα παιδιά. Στο βωμό της εξοικονόμησης προσωπικού, το Υπουργείο θυσιάζει το δικαίωμα ποιοτικής, ισότιμης και σωστής εκπαίδευσης των παιδιών μας!

Παρόλο που έχουμε στείλει από τον Αύγουστο επιστολές διαμαρτυρίας στο Υπουργείο, στην διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και στην διεύθυνση περιφερειακής εκπαίδευσης δεν έχουμε λάβει απάντηση. Έχουμε συμμετάσχει σε διαμαρτυρίες στις αντίστοιχες διευθύνσεις. Οι γονείς της Δ δημοτικού κάναμε αποχή δύο ημερών καταθέτοντας σχετικά ψηφίσματα αλλά και πάλι δεν υπήρξε απάντηση.

Έτσι σήμερα, με ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου , προχωρήσαμε σε συμβολική κατάληψη του Δημοτικού Σχολείου Πολυδενδρίου.

Στο πλευρό μας έχουμε πληθώρα συλλογών γονέων σχολείων της ευρύτερης περιοχής, την κοινότητα Πολυδενδρίου και πολιτιστικούς συλλόγους, καθώς όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η συγχώνευση αυτή πέρα από άδικη, θα οδηγήσει σε υποβάθμιση του σχολείου.

Με εκτίμηση,

Οι γονείς της Δ τάξης

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση