νηπιαγωγείο
«Απαιτούμε τη μείωση του αριθμού των μαθητών/τριών ανά τμήμα, ώστε η προσχολοκική αγωγή να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες. Το ανώτερο 15 μαθητές/τριες  ανά τμήμα στα Νηπιαγωγεία!!!»

Το στοίβαγμα προνηπίων και νηπίων σε αίθουσες προκάτ ενώ δεν χωράνε, στο όνομα της μείωσης του κόστους για την εκπαίδευση, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης» προσθέτοντας ότι εκτός από τις συγχωνεύσεις και τη μη κατάτμηση σχολικών τμημάτων, στοιβάζουν παιδιά προνηπιακής και νηπιακής ηλικίας σε αίθουσες-κλουβιά που δεν αντιστοιχούν στον απαιτούμενο αριθμό τ.μ. που προβλέπεται για τα Νηπιαγωγεία.

H ανακοίνωση

O Σύλλογός μας καταγγέλλει το στοίβαγμα προνηπίων – νηπίων σε τμήματα που στεγάζονται σε αίθουσες προκάτ! Στο όνομα της μείωσης του κόστους για την εκπαίδευση, εκτός από τις συγχωνεύσεις και τη μη κατάτμηση σχολικών τμημάτων, στοιβάζουν στην κυριολεξία παιδιά προνηπιακής και νηπιακής ηλικίας σε αίθουσες κλουβιά που δεν αντιστοιχούν στον απαιτούμενο αριθμό τ.μ. που προβλέπεται για τα νηπιαγωγεία.

Ήδη σε 3 νηπιαγωγεία του Συλλόγου μας (9ο, 12ο και 19ο Νηπιαγωγείο Αχαρνών), με πολύ μικρές αίθουσες, φτιάχνουν τμήματα με 22 μικρά παιδιά, αδιαφορώντας για τις ανάγκες των μαθητών, για τις διαγνώσεις που υπάρχουν από το ΚΕΔΑΣΥ, για τις δυσκολίες υλοποίησης του προγράμματος του νηπιαγωγείου (κινητικές δραστηριότητες, ελεύθερο παιχνίδι κλπ) και κατάλληλης οργάνωσης της τάξης σε γωνιές, σε τέτοιες αίθουσες κουτιά!!!

Δεν το διαπραγματευόμαστε!  22 μαθητές δεν χωράνε στα προκατ!!

Απαιτούμε τη μείωση του αριθμού των μαθητών/τριών ανά τμήμα, ώστε η προσχολοκική αγωγή να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες. Το ανώτερο 15 μαθητές/τριες  ανά τμήμα στα Νηπιαγωγεία!!!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αργύρης Μυστακίδης
Περί ΦΥΣΙΚΩΝ και ΑΦΥΣΙΚΩΝ
Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει η ένταξη των τμημάτων Φυσικής στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο (ΕΠ), δηλαδή αυτό των επιστημών Υγείας & Ζωής, από τις...
Περί ΦΥΣΙΚΩΝ και ΑΦΥΣΙΚΩΝ
Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες 2026: Τα «κρυφά» επαγγελματικά δικαιώματα που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον των υποψηφίων
Κλάδοι με περισσότερες πόρτες απ’ όσες νομίζετε
Πανελλήνιες 2026: Τα «κρυφά» επαγγελματικά δικαιώματα που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον των υποψηφίων
φοιτητής μουσική
Ασύρματα ακουστικά: Πόσο ασφαλή είναι τελικά για την υγεία;
Η ευκολία που προσφέρουν είναι αδιαμφισβήτητη, ωστόσο δεν λείπουν οι προβληματισμοί σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις τους στον οργανισμό.
Ασύρματα ακουστικά: Πόσο ασφαλή είναι τελικά για την υγεία;