σχολειο
«Είναι δικαίωμα του κάθε παιδιού να φοιτήσει στην ειδικότητα και στον τομέα που επιθυμεί»

Η Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας με σχετική της ανακοίνωση αναφέρεται στα τμήματα των ΕΠΑΛ καθώς και παραθέσει τα τμήματα, τα οποία δεν έχουν εγκριθεί ακόμα.

Οι εκπαιδευτικοί τονίζουν πώς «απορίας άξιο είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζει το υπουργείο τα ολιγομελή τμήματα. Τμήματα με τις ίδιες σε αριθμό εγγραφές να εγκρίνονται και άλλες να κόβονται… Δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Αναλυτικά:

Έπειτα από μια εβδομάδα μαθημάτων και παρά τις τρεις(!!!) συμπληρωματικές ανακοινώσεις για κατ’ εξαίρεση λειτουργία ολιγομελών τμημάτων των ΕΠΑΛ, στη Μεσσηνία παραμένουν κομμένα 4 τμήματα των ΕΠΑΛ.

Συγκεκριμένα δεν έχουν ακόμα εγκριθεί τα τμήματα που φαίνονται στον παρακάτω πίνακα:

ΣΧΟΛΕΙΟ

ΤΑΞΗ

ΤΟΜΕΑΣ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

2ο ΕΠΑΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Γ

 

Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών

4ο ΕΠΑΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Γ

 

Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων και Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου

4ο ΕΠΑΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Β

Πληροφορικής

 

ΕΠΑΛ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Β

Διοίκησης και Οικονομίας

 

Από αυτά τα τμήματα οι ειδικότητες της Γ τάξης Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών και Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων και Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου είναι μοναδικές αφού δε λειτουργούν σε κανένα άλλο ΕΠΑΛ του νομού. Ενώ υπάρχει και επαρκές εκπαιδευτικό προσωπικό για να λειτουργήσουν. Χαρακτηρίστηκα το καλοκαίρι διορίστηκαν 4 ηλεκτρονικοί ΠΕ84 στο νομό μας.

Απορίας άξιο είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζει το υπουργείο τα ολιγομελή τμήματα. Τμήματα με τις ίδιες σε αριθμό εγγραφές να εγκρίνονται και άλλες να κόβονται… Δύο μέτρα και δύο σταθμά!

Είναι δικαίωμα του κάθε παιδιού να φοιτήσει στην ειδικότητα και στον τομέα που επιθυμεί. Η μη έγκριση των τμημάτων είναι ευθεία επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. Η μόρφωση των νέων ανθρώπων δε μπορεί να αντιμετωπίζεται ως κόστος.

Αντίστοιχη ανακοίνωση έχει εκδώσει και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Καλαμάτας.

Καλούμε το υπουργείο να εγκρίνει όλα τα ολιγομελή τμήματα! Να μην αναγκάσει κανένα μαθητή να αλλάξει ειδικότητα ή ακόμα χειρότερα τόπο διαμονής. Αν δεν το πράξει θα μας βρει μαζί με τους γονείς και τους μαθητές απέναντι του.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kleista sxoleia
Σχολείο κλείνει εκτάκτως μετά από πτώση σοβάδων - Τηλεκπαίδευση μέχρι την Παρασκευή
Απόφαση δημάρχου για κλειστά σχολεία – Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα έως τις 13 Φεβρουαρίου
Σχολείο κλείνει εκτάκτως μετά από πτώση σοβάδων - Τηλεκπαίδευση μέχρι την Παρασκευή
ακίνητα
Στεγαστική κρίση: Πώς τα διαζύγια στην Ελλάδα τινάζουν στον αέρα τα ενοίκια
Η κοινωνική μετάλλαξη που «εξαφανίζει» τα μικρά ακίνητα – Σχεδόν 4 στους 10 γάμους καταλήγουν σε διαζύγιο
Στεγαστική κρίση: Πώς τα διαζύγια στην Ελλάδα τινάζουν στον αέρα τα ενοίκια
ΘΡΑΝΙΑ
Τράπεζα Θ(υ)μάτων και Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής: Το Λύκειο ως μηχανισμός αποκλεισμού
«Καλό» σχολείο αναγορεύεται εκείνο που προσαρμόζεται καλύτερα στις απαιτήσεις των εξετάσεων, όχι εκείνο που μορφώνει ολόπλευρα.
Τράπεζα Θ(υ)μάτων και Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής: Το Λύκειο ως μηχανισμός αποκλεισμού